Semmelkladdkaka - Glutenfri
Baka denna magiskt goda semmelkladdkaka med mandelmjöl och kardemumma i smeten. Godare, kladdigare och glutenfri!
En bit semmelkladdkaka serverad med vispad grädde.
Tid: 40 minuter + minst 1 timme att svalna och stelna
Mängd: 10 bitar
Ingredienser:
Servering:
Laktosfritt - Servera med laktosfri vispgrädde.
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 22 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (122 g): 520 kcal, 23 g kolhydrater, 45 g fett, 7 g protein
Hållbarhet och förvaring
Semmelkladdkakan kan förvaras i rumstemperatur minst 1 vecka, i kylskåp minst 2 veckor. Den kan också frysas och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av Maria Sjöberg
Hej! Kan man byta ut sockret till sötströ i receptet semmelkladdkaka. Blir det lika bra och kladdigt tror du?
️ Skrivet av Heike
Jättegod, fantastik 👍👍 Jag elsker svenska Kladdkaka!!!
️ Skrivet av Loggie
Hur god som helst!smälter i munnen. Påminner om kardemumma mazariner. 5 av 5 stjärnor får den.
Recept och foto: Susanne Jarl