
Semmelkladdkaka - Glutenfri
💬 3 kommentarer



Ingredienser:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 200 g mandelmjöl
- 2 krm salt
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2,5 tsk kardemumma
Servering:
- ca 1 msk florsocker
- 5 dl vispgrädde



Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 22 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter och bröa den med mandelmjöl.
Smord form med mandelmjöl. -
Smält smöret.
(När drygt hälften av smöret smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om tills allt smör smält.)
- 150 g smör
Smält smör. -
Tillsätt övriga ingredienser till det smälta smöret, alltså ägg, strösocker, mandelmjöl, salt, vaniljsocker och kardemumma. Vispa till en jämn smet.
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 200 g mandelmjöl
- 2 krm salt
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2,5 tsk kardemumma
Alla ingredienser tillsatta. En jämn smet. -
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 22 minuter.
Om man skakar lite försiktigt på formen så ska den dallra i mitten men inte i den yttersta kanten. Då är den lagom kladdig.
Smeten i formen. Färdiggräddad semmelkladdkaka. -
Låt svalna och stelna. Servera rumstempererad eller kylskåpskall. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde. Ät och njut!
- ca 1 msk florsocker
- 5 dl vispgrädde
Svalnat och stelnat. Semmelkladdkaka med florsocker.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter |


