| Muffins & Mjuka Kakor | Tårtor & bakelser |

Semlemuffins

Mycket goda semlemuffins som är betydligt enklare och går mycket snabbare att göra än vanliga semlor.
semlemuffins
Semlemuffins. Mycket goda muffins som blir som semlor och går snabbt att baka.
Timglas Tid: 1,5 timme
Portioner 12 st stora muffins

Ingredienser:

Muffins:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

    Muffins:

  1. Smält smöret och låt svalna. Smörj under tiden en muffinsplåt eller placera ut stora pappersmuffinsformar på en plåt.

    instruktion steg 1.1 semlemuffins
    Smält smör.
    instruktion steg 1.2 semlemuffins
    Smord muffinsplåt.
  2. Vispa ägg och strösocker till en ljus pösig smet med elvisp.

    instruktion steg 2.1 semlemuffins
    Ägg och strösocker.
    instruktion steg 2.2 semlemuffins
    Ljus pösig smet.
  3. Vispa ner bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.

    instruktion steg 3.1 semlemuffins
    Bakpulver, vaniljsocker, kardemumma.
    instruktion steg 3.2 semlemuffins
    Vispa ihop.
  4. Tillsätt mjölk, vetemjöl, och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet (ca 5-10 sekunder med elvisp).

    instruktion steg 4.1 semlemuffins
    Vetemjöl, mjölk, smält smör.
    instruktion steg 4.2 semlemuffins
    Blanda.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna.

    Grädda mitt i ugnen i 175°C i 20-25 minuter.

    instruktion steg 5.1 semlemuffins
    Smeten i muffinsformarna.
    instruktion steg 5.2 semlemuffins
    Grädda i ugnen.
  6. Låt muffinsarna svalna innan du lägger i fyllningen.

    instruktion steg 6 semlemuffins
    Färdiggräddade semlemuffins.
  7. Fyllning:

  8. Skär av översta delen av muffinsen. Om du använder en muffinsplåt så kan du skära längs med plåten. Lyft sedan försiktigt upp bottendelen från plåten genom att lossa den från kanten (jag använder skaftet på en tesked till detta).

    instruktion steg 7.1 semlemuffins
    Skär av översta delen, som ett lock.
    instruktion steg 7.2 semlemuffins
    Jag lyfter upp muffinsen med hjälp av skaftet på en tesked.
  9. Mät upp sötmandel, strösocker och mjölk i en mixerskål.

    instruktion steg 8 semlemuffins
    Sötmandel, strösocker och mjölk.
  10. Gröp ur lite smulor från varje muffins så det blir en lite grop i varje muffins. Lägg smulorna i mixerskålen.

    instruktion steg 9.1 semlemuffins
    Gröp ur lite inkråm ur varje muffins.
    instruktion steg 9.2 semlemuffins
    Lägg smulorna i mixerskålen.
  11. Mixa fyllningen till en jämn smet.

    Fördela den på i groparna på muffinsarna.

    instruktion steg 10.1 semlemuffins
    Fyllningen mixad.
    instruktion steg 10.2 semlemuffins
    Fördela fyllningen.
  12. Vispa grädden hårt.

    Fördela grädden på muffinsarna.

    instruktion steg 11 semlemuffins
    Fördela grädden.
  13. Lägg på locken. Sikta över florsocker.

    instruktion steg 12 semlemuffins
    Lägg på locken.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Semlorna går bra att frysa utan fyllning.

Kommentarer till Semlemuffins

Skriv en kommentar

penna Skrivet av susanne
Tack för ett underbart recept!
person Svar till solveig penna Skrivet av Susanne
Det kan man göra men det är inte nödvändigt. Det var förr i tiden som det var viktigt att göra det. Den moderna sortens bakpulver vi har idag behöver inte blandas med mjölet för att få bra resultat, därför brukar jag inte heller skriva i mina recept att man ska göra det eftersom jag vill förenkla recepten så mycket som möjligt.
penna Skrivet av solveig
Hej. Varför blandar du inte bakpulvret med mjölet?

Hälsningar SOLVEIG.

Läs alla 7 kommentarer