Semlemuffins
Mycket goda semmelmuffins som är betydligt enklare och går mycket snabbare att göra än vanliga semlebullar eftersom det är en muffins istället för bulle men med samma goda fyllning.

Tid: 1,5 timme
Mängd: 12 st stora muffins
Ingredienser:
Muffins:
- 100 g smör
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2,5 tsk kardemumma
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
Fyllning:
- ca 85 g sötmandel
- 0,75 dl strösocker
- 0,75 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- ca 1 msk florsocker
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 20-25 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per muffins (124 g): 420 kcal, 45 g kolhydrater, 23 g fett, 7 g protein, 2 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Semmelmuffinsarna går bra att frysa utan fyllning.
️ Skrivet av
Tack för ett underbart recept!

webmaster
Svar till
solveig
️ Skrivet av
Det kan man göra men det är inte nödvändigt. Det var förr i tiden som det var viktigt att göra det. Den moderna sortens bakpulver vi har idag behöver inte blandas med mjölet för att få bra resultat, därför brukar jag inte heller skriva i mina recept att man ska göra det eftersom jag vill förenkla recepten så mycket som möjligt.
️ Skrivet av
Hej. Varför blandar du inte bakpulvret med mjölet?
Hälsningar SOLVEIG.
Hälsningar SOLVEIG.
️ Skrivet av
Tack, jättebra recept!

webmaster
Svar till
ninni
️ Skrivet av
Ja det går bra vilket som. Det är ju ganska mycket jobb med att skålla och skala mandlar och det är onödigt jobb i detta fall men om du råkar ha köpt skållade och skalade mandlar så kan du förstås använda dem.