| Socker och sötningsmedel |

Florsocker

florsocker
Florsocker är ett fint fluffigt pulver som används till glasyr och i olika bakverk.

pil Recept med Florsocker

Florsocker är finamlet strösocker blandat med stärkelse för att förhindra klumpbildning. Florsocker används i glasyrer, i grädde och som dekoration.

Vanligt strösocker har mycket större sockerkristaller och när man inte vill se eller känna dem kan man använda florsocker att söta med.

Sikta florsocker

För att dekorera olika bakverk med florsocker är det bra att ha en liten sil som man tar lite florsocker i och slår lite på kanten över bakverket för att florsockret ska sprida sig fint. Detta kallas att sikta.

Dekorera med mönster

Vill man göra vackra mönster kan man klippa figurer i papper, t.ex. stjärnor eller hjärtan som man lägger på bakverket så att florsockret ej kommer på den ytan när man siktar florsockret över bakverket.

Glasyr

Florsocker används också för att göra glasyr. Då blandar man florsocker med någon vätska, t.ex. vatten, apelsinsaft, kaffe eller något annat. Viktigt att tänka på är att bara tillsätta lite vätska i taget och röra om ordentligt så att man får den konsistens på glasyren man vill ha. Konsistensen på glasyren avgör hur mycket den flyter ut på bakverket man ska breda den på och hur lång tid det tar innan den stelnar. Råkar man ta för mycket vätska - ta mera florsocker. Är glasyren för trög och fast - ta mera vätska. Det går alltid att späda med vatten.

I recepten står det angivet hur mycket vätska man ska ta till angiven mängd florsocker men vill man göra glasyr själv eller om man vill ändra lite i recepten efter eget tycke och smak så är detta bra att tänka på.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

powdered sugar, icing sugar

Hitta Finns i affären:

På bakavdelningen bland socker och mjöl.

Tummen upp GI tips:

Florsocker har högt GI, högre än vanligt strösocker.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur

Stapeldiagram Näringsvärdestips:

Innehåller per 100 g: 99.6 g kolhydrater varav 97.91 g sockerarter, 0 g protein, 0 g fibrer, 0.1 g fett och 0.3 g vatten. Mineraler per 100 g: Kalium 2 mg, ntrium 1m g, kalcium 1 mg, järn 0,02 mg

Byt ut Ersätt med:

Man kan tillverka eget florsocker genom att mixa strösocker med maizena (majsstärkelse) tills det blivit ett pulver. Tag ½ tsk maizena för varje deciliter strösocker. Rör om manuellt om det bildas klumpar.

Måttomvandla florsocker mellan vikt och volym

Konvertera florsocker från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter