| Socker och sötningsmedel |

Florsocker

florsocker
Florsocker är ett fint fluffigt pulver som används till glasyr och i olika bakverk.

pil Recept med Florsocker

Florsocker är finamlet strösocker blandat med stärkelse för att förhindra klumpbildning. Florsocker används i glasyrer, i grädde och som dekoration.

Vanligt strösocker har mycket större sockerkristaller och när man inte vill se eller känna dem kan man använda florsocker att söta med.

Sikta florsocker

För att dekorera olika bakverk med florsocker är det bra att ha en liten sil som man tar lite florsocker i och slår lite på kanten över bakverket för att florsockret ska sprida sig fint. Detta kallas att sikta.

Dekorera med mönster

Vill man göra vackra mönster kan man klippa figurer i papper, t.ex. stjärnor eller hjärtan som man lägger på bakverket så att florsockret ej kommer på den ytan när man siktar florsockret över bakverket.

Glasyr

Florsocker används också för att göra glasyr. Då blandar man florsocker med någon vätska, t.ex. vatten, apelsinsaft, kaffe eller något annat. Viktigt att tänka på är att bara tillsätta lite vätska i taget och röra om ordentligt så att man får den konsistens på glasyren man vill ha. Konsistensen på glasyren avgör hur mycket den flyter ut på bakverket man ska breda den på och hur lång tid det tar innan den stelnar. Råkar man ta för mycket vätska - ta mera florsocker. Är glasyren för trög och fast - ta mera vätska. Det går alltid att späda med vatten.

I recepten står det angivet hur mycket vätska man ska ta till angiven mängd florsocker men vill man göra glasyr själv eller om man vill ändra lite i recepten efter eget tycke och smak så är detta bra att tänka på.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

powdered sugar, icing sugar

Hitta Finns i affären:

På bakavdelningen bland socker och mjöl.

Tummen upp GI tips:

Florsocker har högt GI, högre än vanligt strösocker.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur

Stapeldiagram Näringsvärdestips:

Innehåller per 100 g: 99.6 g kolhydrater varav 97.91 g sockerarter, 0 g protein, 0 g fibrer, 0.1 g fett och 0.3 g vatten. Mineraler per 100 g: Kalium 2 mg, ntrium 1m g, kalcium 1 mg, järn 0,02 mg

Byt ut Ersätt med:

Man kan tillverka eget florsocker genom att mixa strösocker med maizena (majsstärkelse) tills det blivit ett pulver. Tag ½ tsk maizena för varje deciliter strösocker. Rör om manuellt om det bildas klumpar.

Måttomvandla florsocker mellan vikt och volym

Konvertera florsocker från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Liknande ingredienser


chokladmousse

Chokladmousse

Underbar chokladmousse. Ett enkelt recept med mörk choklad, vispgrädde och äggulor.

klocka Tid: 1 timme, 15 min varav 1 timme i kylskåp
Chokladpaj med tryffel

Chokladpaj med tryffel

Recept på en utsökt god chokladpaj med tryffelfyllning. Enkel att göra. En fantastiskt god chokladdessert.

klocka Tid: 2 timmar, 15 min
Chokladsockerkaka

Chokladsockerkaka

Ett recept på en mycket god och saftig chokladsockerkaka som är enkel att göra. Måste provas!

klocka Tid: 1 timme och 15 min varav 50 minuter i ugnen
Citronpaj med lime

Citronpaj med lime

Recept på Citronpaj som är en underbart god sötsyrlig efterrättspaj med citron och lime. Servera med vispad grädde.

klocka Tid: 1 ½ timme, varav 30 min arbetsinsats
Drömtårta - Drömrulltårta

Drömtårta - Drömrulltårta

Recept på drömtårta / drömrulltårta. En otroligt god chokladrulltårta med smörkrämsfyllning. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 35 minuter
hallonglass med hallon

Hallonglass

Superenkelt recept på supergod glass som inte innehåller så mycket socker.

klocka Tid: Med glassmaskin ca 40 min, utan glassmaskin ca 4 timmar, varav 10 min jobb
Jordgubbsglass

Jordgubbsglass

Recept på jättegod jordgubbsglass. Med eller utan glassmaskin. Bilder steg för steg.

klocka Tid: Utan glassmaskin: 4 ½ timme, varav 4 timmar i frysen. Med glassmaskin: 50 min.
Kokosmums eller gräddbullar

Kokosmums / Gräddbullar

Recept på goda klassiska kokosmums eller gräddbullar. Goda, gräddiga och fluffiga. Mycket enkla att göra.

klocka Tid: 3 timmar, varav 30 minuters jobb
Lätta Mazariner

Lätta Mazariner

Ett recept på jättegoda mazariner som är superenkla att göra! Recept med bilder steg för steg!

klocka Tid: ca 45 min, varav 15 min i ugnen
mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Recept på mjuk pepparkaka. En god sockerkaka med pepparkakskryddor. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 1 timme, varav 45 min i ugnen
kärleksmums - mockarutor

Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas

Recept på klassiska mockarutor, även kallade kärleksmums och snoddas. En mjuk chokladkaka med chokladglasyr och kokosflingor.

klocka Tid: 1 timme, varav 30 minuters arbete
glass med passionfrukt

Passionsfruktparfait

God glass du gör själv med färsk passionsfrukt. Mycket god och lyxig glass som är enkel att göra. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 4 ½ timme
prinsesstårta

Prinsesstårta

Gör din egen prinsesstårta med detta enkla recept. En god klassisk tårta med vaniljkräm- och gräddfyllning med ett grönt marsipanlock.

klocka Tid: 2 ½ timme, varav 40 min i ugnen
saffranskaka recept

Saffranskaka

Recept på en mycket god saffranskaka, till jul eller vid andra tillfällen. Mycket fin, väldoftande och god kaka!

klocka Tid: 1 timme, varav 45 i ugnen
semlor

Semlor

Recept på Semlor. Mycket goda luftiga hembakade semlebullar med ljuvlig hemgjord mandelmassa. Godaste semlorna bakar du själv!

klocka Tid: 2 timmar
Strassburgare

Strassburgare

Kakor som du spritsar smeten krusig med en sprits. Smör, margarin, potatismjöl är vad du behöver.

klocka Tid: 45 minuter
Våfflor

Våfflor

Recept på våfflor som ger mycket goda frasvåfflor! Våffelsmeten är enkel att göra. Gräddas i våffeljärn.

klocka Tid: 30 minuter
äppelmazariner

Äppelmazariner

Ett recept på mycket goda och lyxiga mazariner med mandel- och äppelfyllning. Om du gör smeten i matberedare går det fort!

klocka Tid: 50 min varav 25 min i ugnen

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2011-02-23 09:38

En diabetiker bör inte äta potatismjöl precis som den inte bör äta socker. Det har samma effekt på blodsockret.

Sedan är det klart att om det är i mindre mängder så kan en diabetiker äta det precis som att den kan äta socker i mindre mängder.

 

penna Skrivet av Malin 2011-02-23 09:18
Mjo, men om man bakar till en diabetiker så måste det väl vara bättre att göra så?
person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2011-02-23 02:15
Florsocker består av stärkelse och socker. Eftersom stärkelse har jättehögt GI precis som socker så är frågan om det överhuvudtaget är någon bra idé att göra florsocker av sötningsmedel eftersom poängen med sötningsmedel är att komma ifrån socker som snabbt höjer blodsockret (högt GI). Stärkelse som t.ex. potatismjöl är ju nästan lika illa som socker.

Läs alla 4 kommentarer