Mazarinrutor är mazariner bakade i långpanna. Först gör man en mördegsbotten som man enkelt trycker ut. Därefter breder man över fyllningen och sedan gräddar man i ugnen. Efter att kakan svalnat så gör man glasyren och breder på den. Sedan får den stelna och man skär kakan i rutor. Klart. Lätt som en plätt och väldigt liten arbetsinsats jämfört med klassiska mazariner.
Näringsvärde per mazarin (35 g): 145 kalorier, 15 g kolhydrater, 8 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Mazarinrutorna håller sig minst 1 vecka i rumstemperatur, minst 3 veckor svalt i kylskåp och minst 3 månader i frysen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Katarina
älskar dina steg för steg med bilder !!!
️ Skrivet av Cecilia Klingström
Hej. Har aldrig använt bakpulver i en mördeg. Vad tillför det degen? Kan det uteslutas?
Tack för en fantastisk sida. Älskar dina recept.
Mvh
Cissi
️ Skrivet av Carin Carlsson
Gud va goa dom va, smälte i mun. Gick hur bra som helst att baka efter dina instruktioner!
️ Skrivet av Jan Ygge
Hej Susanne,
Ville bara säga att detta recept är fantastiskt! Jag har dock oftast fuskat lite och kört både mördegen och fyllningen i matberedaren och det funkar utmärkt.
Tack för fin receptsamling överlag
Jan
️ Skrivet av Barbro
Hej igen !
Du behöver inte svara ! Såg att jag läst receptet lite för snabbt 🥺
Så nu har jag kontroll. Ursäkta felskrivningen i kommentaren!
Hade bara väldigt bråttom.
Mvh Barbro
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl