Mazarinrutor
Mazarinrutor är mazariner bakade i långpanna. Först gör man en mördegsbotten som man enkelt trycker ut. Därefter breder man över fyllningen och sedan gräddar man i ugnen. Efter att kakan svalnat så gör man glasyren och breder på den. Sedan får den stelna och man skär kakan i rutor. Klart. Lätt som en plätt och väldigt liten arbetsinsats jämfört med klassiska mazariner.
Tid: ca 2 timmar varav 40 min arbetstid
Mängd: 30 st
Ingredienser:
Mördeg:
- 2,5 dl (150 g) vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl strösocker
- 100 g smör
- 1 st ägg
Fyllning:
- 300 g mandelmassa
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk vetemjöl
- 8 st bittermandlar
- eller 1 krm bittermandelarom
Glasyr:
- 2 dl florsocker
- 1,5 msk vatten
Laktosfritt - Smör innehåller pyttelite laktos som nästan alla laktosintoleranta tål, annars finns även laktosfritt smör.
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per mazarin (35 g): 145 kcal, 15 g kolhydrater, 8 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Mazarinrutorna håller sig minst 1 vecka i rumstemperatur, minst 3 veckor svalt i kylskåp och minst 3 månader i frysen.
️ Skrivet av
Hjälp så gott! Det ska jag testa under hösten! Mvh jurist
️ Skrivet av
älskar dina steg för steg med bilder !!!
️ Skrivet av
Hej. Har aldrig använt bakpulver i en mördeg. Vad tillför det degen? Kan det uteslutas?
Tack för en fantastisk sida. Älskar dina recept.
Mvh
Cissi
Tack för en fantastisk sida. Älskar dina recept.
Mvh
Cissi
️ Skrivet av
Gud va goa dom va, smälte i mun. Gick hur bra som helst att baka efter dina instruktioner!
️ Skrivet av
Hej Susanne,
Ville bara säga att detta recept är fantastiskt! Jag har dock oftast fuskat lite och kört både mördegen och fyllningen i matberedaren och det funkar utmärkt.
Tack för fin receptsamling överlag
Jan
Ville bara säga att detta recept är fantastiskt! Jag har dock oftast fuskat lite och kört både mördegen och fyllningen i matberedaren och det funkar utmärkt.
Tack för fin receptsamling överlag
Jan