Formfranska blir faktiskt helt otroligt gott bröd när man bakar själv, mycket godare än köpt. Ett formbröd som passar utmärkt att äta som det är eller använda som bröd till en förrätt eller tillbehör till en varmrätt. Helt färskt är det nästan synd att rosta det för det är så himla gott som det är. Men annars är brödet perfekt som rostbröd. Det är lätt att skära tunna skivor som blir jättegoda rostade.
Tid: 3,5 timmar varav 30 minuters jobb
2 formbröd
Näringsvärde per bröd (698 g): 1632 kalorier, 291 g kolhydrater, 31 g fett, 38 g protein, 16 g fibrer
Jag är absolut ingen bakperson och fick för mig att försöka mig på detta bröd När jag bjöd på det var det ingen som trodde jag bakat det Och det är är bra betyg om något 😅👌
✏️Skrivet av Lena
Bakat bröden flera gånger, mycket nöjd! Brukar lägga i 1-2 dl solroskärnor och lite brödkryddor också.
När de kallnat, skär jag upp i skivor och lägger i frysen. För att inte brödskivorna ska fastna i varandra, lägger jag dem platt bredvid varandra i en stor plastpåse i frysen för att sen lägga ihop dem.
✏️Skrivet av Gullefjun
Har gjort efter recept flera gånger och blev jättenöjd.
Sen har jag även provat och lagt i 1-2 dl kruskakli och det har blivit himla bra.
✏️Skrivet av Håkan Jonsson
Jag gjorde receptet helt enligt receptet och det blev perfekt. Gott och bra konsistens. Har bara ätit det vanligt, men ska pröva att rosta det också.
✏️Skrivet av Sofia
Har bakat detta bröd fem gånger nu och det finns inget godare rostbröd (enligt min 12-årige son). Bakar på rågsikt, vilket går utmärkt.