
⭐ webmaster
Utrustning:
Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar kant. Smörj gärna kanten.
Mät upp de torra ingredienserna: majsmjöl, vetemjöl, strösocker, salt och bakpulver i en bunke. Blanda.
(Väg eller häll upp mjölsorterna när de mäts upp. Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det är lätt att ta för mycket och då blir brödet torrt och kompakt istället för saftigt och luftigt.)
Mät upp mjölk i en liten bunke och knäck i äggen.
Vispa med en handvisp till en jämn smet.
Tillsätt de vispade äggen och mjölken till de torra ingredienserna.
Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör eller vispa inte längre tid än det som behövs för att smeten ska bli jämn.)
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 22 minuter tills det fått gyllene färg och släpper kanten.
(Brödet ska vara genomgräddat. Man kan även känna med en provsticka som inte ska bli smetig när kakan är klar.)
Låt brödet svalna under bakhandduk. Servera brödet så färskt som möjligt, gärna lite ljummet. Det är ljuvligt gott till t.ex. soppa eller en god middag.
Eftersom det är bakpulverbröd så blir det snabbt torrt. Därför bör majsbröd som inte äts upp samma dag som det bakas frysas in så fort det svalnat.
Hållbarhet och förvaring:
Frys in bröd som inte äts upp samma dag. Det håller sig minst 3 månader i frysen.
| Bröd - Matbröd |