| Bröd
|
Majsbröd
Gott, mjukt och saftigt majsbröd som bakas snabbt och enkelt med bakpulver. Jättegott att servera till en varm soppa.
Tid: 30 minuter
8 portioner
Ingredienser:
- 2 dl (110 g) majsmjöl
- 2 dl (120 g) vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 0,75 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mjölk
- 2 st ägg
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 22 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (72 g): 144 kalorier, 24 g kolhydrater, 3 g fett, 5 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Frys in bröd som inte äts upp samma dag. Det håller sig minst 3 månader i frysen.
️ Skrivet av
Tack
️ Skrivet av
Jättegott men tycker det var lite för lite salt i
️ Skrivet av
Hejsan!
kan man använda annat mjöl istället för vetemjöl?
Och i såna fall vad för mjöl om man är vete allergiker
Mvh
Theres
kan man använda annat mjöl istället för vetemjöl?
Och i såna fall vad för mjöl om man är vete allergiker
Mvh
Theres
️ Skrivet av
Hej.
Vilken typ av majsmjöl använder du?
Med vänlig hälsning
Erica.
Vilken typ av majsmjöl använder du?
Med vänlig hälsning
Erica.