Majsbröd

Gott, mjukt och saftigt majsbröd som bakas snabbt och enkelt med bakpulver. Jättegott att servera till en varm soppa.
majsbröd
Gott, mjukt och saftigt majsbröd.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 8 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (72 g): 144 kalorier, 24 g kolhydrater, 3 g fett, 5 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 22 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar kant. Smörj gärna kanten.

  2. Mät upp de torra ingredienserna: majsmjöl, vetemjöl, strösocker, salt och bakpulver i en bunke. Blanda.

    (Väg eller häll upp mjölsorterna när de mäts upp. Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det är lätt att ta för mycket och då blir brödet torrt och kompakt istället för saftigt och luftigt.)

  3. Mät upp mjölk i en liten bunke och knäck i äggen.

    Vispa med en handvisp till en jämn smet.

  4. Tillsätt de vispade äggen och mjölken till de torra ingredienserna.

    Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör eller vispa inte längre tid än det som behövs för att smeten ska bli jämn.)

  5. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 22 minuter tills det fått gyllene färg och släpper kanten.

    (Brödet ska vara genomgräddat. Man kan även känna med en provsticka som inte ska bli smetig när kakan är klar.)

  6. Låt brödet svalna under bakhandduk. Servera brödet så färskt som möjligt, gärna lite ljummet. Det är ljuvligt gott till t.ex. soppa eller en god middag.

    Eftersom det är bakpulverbröd så blir det snabbt torrt. Därför bör majsbröd som inte äts upp samma dag som det bakas frysas in så fort det svalnat.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Frys in bröd som inte äts upp samma dag. Det håller sig minst 3 månader i frysen.

Se även dessa recept

| Bröd |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Jamila
Tack
✏️ Skrivet av Lola
Jättegott men tycker det var lite för lite salt i
✏️ Skrivet av Theres
Hejsan!

kan man använda annat mjöl istället för vetemjöl?

Och i såna fall vad för mjöl om man är vete allergiker

Mvh

Theres
💬 Svar till Erica ✏️ Skrivet av Susanne
Klicka på majsmjöl i ingredienslistan så ser du. 😊
✏️ Skrivet av Erica
Hej.
Vilken typ av majsmjöl använder du?
Med vänlig hälsning
Erica.

Visa alla kommentarer