
Är en ung kille på 78 bast ,tycker det är kul att baka,
och har nu kommit i kontakt med dina recept ,dom år
de finaste och mest pedagogiska med fina bilder som jag har sett KANON ,
Kram hej svejs Danne.
Utrustning:
Smula jästen i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten rör om och värm till 37°C. Häll lite grann över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av degvätskan.
Rör ner salt, vetekli, solrosfrön och linfrön. Skala och riv morötter på rivjärn eller i matberedare. Rör ner de rivna morötterna. Rör ner grahamsmjöl.
Tillsätt sedan lite i taget av vetemjölet och kör till en deg, gärna med elvisp utrustad med degkrokar. Tillsätt så pass mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter och känns smidig och inte så kletig.
Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk 30 minuter.
Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen med lite vetemjöl så jäsbubblorna trycks ut och så att degen blir formbar och inte kletig. Dela degen i 2 delar. Knåda varje del till en avlång deg. Dela i 12 bitar och forma varje del till en rund boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Gör likadant med den andra delen så att det totalt blir 24 bullar. Man kan också göra 2 st limpor istället för bullar.
Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 18-20 minuter i 225°C. Limporna gräddas i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 35 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Tips & tricks:
Variationstips: