| Nötter, frön |

Solrosfrön

solrosfrön
Naturella solrosfrön.

pil Recept med Solrosfrön

Solrosfrö är skalade frön från solrosblomman.

Solrosfrö är rika på protein, mineraler, vitaminer, nyttiga fettsyror och har en mild nötsmak.

Solrosfrö används i matbröd, bakverk, sallader och müsli.

Det finns ekologiskt odlade solrosfrön att köpa.

Om man bakar bröd med bikarbonat så blir solrosfröna gröna på grund av att bikarbonat är basiskt och under hög temperatur och med syre så reagerar det med fettsyrorna i solrosfröna. Det är helt ofarligt.

Rosta solrosfrön

Solrosfröna blir mycket godare om man rostar dem för då kommer smakerna fram mycket mera.

Värm upp en stekpanna (utan fett) och "stek" sedan solrosfröna på medelvärme tills de doftar gott och får en gyllene färg. Vänd runt så de inte bränns.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

sunflower seed

Hitta Finns i affären:

Solrosfrö finns bland övriga kärnor och nötter i anslutning till baknings- och müsslitillbehör.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Solroskärnor har en hållbarhet på ca 1 år men se märkning på förpackningen. Förvaras torrt ej över normal rumstemperatur.

Byt ut Ersätt med:

Andra frön t.ex. pumpakärnor, pinjenötter, sesamfrön.

Måttomvandla solrosfrön mellan vikt och volym

Konvertera solrosfrön från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Kommentarer

Skriv en kommentar

penna Skrivet av kerstin flood 2017-08-13 16:15
Du skriver om solroskärnor, men skriver i stället solrosfrön!
person Svar till Jon penna Skrivet av Susanne 2014-01-03 02:03
Självklart! ;) Tror inte det är någon fara. Det är nog mest smaken som blir sämre. Nötter och frön som innehåller mycket fett härsknar med tiden. Så det är nog härsket fett som smakar lite tråkigt, men ofarligt vad jag vet. Däremot ska man undvika äta ruttna nötter men de smakar också riktigt illa så man spottar ut dem per automatik. ;)
penna Skrivet av Jon 2014-01-02 22:25
Snyggt Susanne, googlade just på hållbarhet solroskärnor och självklart hamnar jag på din sida ;) Satte just i mig lite kärnor som var bäst före 2011, det var kanske inte så bra... Smakade inte direkt illa, men något i smaken fick mig fundera på om inte detta paket var lite väl gammalt :)

Liknande ingredienser


Brytbröd med sesamfrö

Brytbröd

Recept på brytbröd. Mycket goda och dekorativa att servera till middag, frukost eller mellanmål. Smidiga att baka.

klocka Tid: 2 timmar varav 45 minuters jobb
kalljästa dinkelbaguetter

Kalljästa dinkelbaguetter

Recept på jättegoda baguetter med dinkelmjöl som får kalljäsa i kylskåpet. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 1 timmes jobb + minst 9 timmars jäsning
recept lantbröd för bakmaskin

Lantbröd för bakmaskin

Recept på lantbröd för bakmaskin. Innehåller lantbrödsmjöl.

klocka Tid: ca 3 timmar, varav 5 min jobb
Morotsbröd utbakade till morotsbullar

Morotsbröd

Ett recept som ger dig gott och nyttigt morotsbröd som bakas ut till morotsbullar eller morotslimpor.

klocka Tid: 1 h 45 min
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Mycket enkelt recept på jättegoda mörka grova limpor med solrosfrön och annat gott som inte kräver jäsning. Blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen!

klocka Tid: 2 timmar varav 20 minuters jobb
Solrosfrallor

Solrosfrallor

Recept på jättegoda solrosfrallor - små bröd med solrosfrön. Servera till middag eller som frukostbröd.

klocka Tid: ca 2 timmar