| Nötter, frön |

Pumpakärnor

pumpakärnor
Naturella pumpakärnor

pil Recept med Pumpakärnor

Pumpakärnor är goda och nyttiga, smaken är mjukt nötaktig.

Pumpakärnor kan användas i müsli, sallader och till bakning. Till sallader och bakning och även som snacks blir pumpakärnorna godare om man rostar dem först.

Rosta pumpakärnorna för godare smak

När man rostar pumpakärnorna så kommer smakerna verkligen fram. Det är enkelt att rosta - värm upp en stekpanna (utan fett) på medelvärme och "stek" pumpakärnorna tills de fått färg och doftar gott. Vänd runt dem så de inte bränns.

Pumpakärnor är nyttiga

Pumpakärnor innehåller mycket vitaminer, mineraler, mycket omättat fett och proteinhalten hör till den högsta bland fröer. Pumpakärnor har mycket fibrer och gör även nytta som GI-sänkare på den mat vi använder dem i.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Pumpkin seeds.

Hitta Finns i affären:

Pumpakärnor finns bland andra fröer och kärnor.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvaras torrt ej över normal rumstemperatur.

Byt ut Ersätt med:

Solrosfrön.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser