Pumpakärnor

Pumpakärnor är goda och nyttiga, smaken är mjukt nötaktig.
Pumpakärnor kan användas i müsli, sallader och till bakning. Till sallader och bakning och även som snacks blir pumpakärnorna godare om man rostar dem först.
Rosta pumpakärnorna för godare smak
När man rostar pumpakärnorna så kommer smakerna verkligen fram. Det är enkelt att rosta - värm upp en stekpanna (utan fett) på medelvärme och "stek" pumpakärnorna tills de fått färg och doftar gott. Vänd runt dem så de inte bränns.
Pumpakärnor är nyttiga
Pumpakärnor innehåller mycket vitaminer, mineraler, mycket omättat fett och proteinhalten hör till den högsta bland fröer. Pumpakärnor har mycket fibrer och gör även nytta som GI-sänkare på den mat vi använder dem i.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pumpakärnor.
Energi: | 611 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 11 g |
Protein: | 30 g |
Fett: | 49 g |
Fibrer: | 6 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Vad väger pumpakärnor?
Måttomvandla pumpakärnor mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Nötter, frön |