Pumpakärnor

pumpakärnor
Naturella pumpakärnor.

Pumpakärnor är goda och nyttiga, smaken är mjukt nötaktig.

Pumpakärnor kan användas i müsli, sallader och till bakning. Till sallader och bakning och även som snacks blir pumpakärnorna godare om man rostar dem först.

Rosta pumpakärnorna för godare smak

När man rostar pumpakärnorna så kommer smakerna verkligen fram. Det är enkelt att rosta - värm upp en stekpanna (utan fett) på medelvärme och "stek" pumpakärnorna tills de fått färg och doftar gott. Vänd runt dem så de inte bränns.

Pumpakärnor är nyttiga

Pumpakärnor innehåller mycket vitaminer, mineraler, mycket omättat fett och proteinhalten hör till den högsta bland fröer. Pumpakärnor har mycket fibrer och gör även nytta som GI-sänkare på den mat vi använder dem i.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pumpakärnor.

Energi: 611 kcal
Kolhydrater: 11 g
Protein: 30 g
Fett: 49 g
Fibrer: 6 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Pumpkin seeds.

Hitta Finns i affären:

Pumpakärnor finns bland andra fröer och kärnor.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvaras torrt ej över normal rumstemperatur.

Byt ut Ersätt med:

Solrosfrön.

Vad väger pumpakärnor?

Måttomvandla pumpakärnor mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Liknande ingredienser

| Nötter, frön |


Kommentarer

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info