Matiga baguetter

Goda baguetter till utflykten eller festen. Ett enkelt recept.
baguetter
Goda och matiga baguetter. Passar bra att skära upp i små bitar och servera till lunch eller middag. De passar också bra att att göra utflyktssmörgåsar av.
Timglas Tid: ca 2 timmar
Portioner 4 stora baguetter

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37°C. Häll över lite av vattnet över jästen och rör tills jästen den är upplöst. Häll över resten av vattnet och rör i olja, sirap och salt.

Arbeta sedan in mjölet. Använd gärna köksmaskin eller degkrokarna på elvispen. Låt jäsa under en bakhandduk ca 30 minuter.

Tag upp degen på bakbord och knåda igenom den. Dela i 4 delar och baka ut till 4 baguetter. Lägg dem på en plåt och låt jäsa under en bakhandduk ca 30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 18 minuter. Lägg dem på galler och låt svalna under bakhandduk.

Baguettedegen steg 1-3
1. Smula jästen i den degbunke. 2. Rör ut jästen i lite av vattnet och häll sedan på resten av vattnet, olja, sirap och salt. 3. Arbeta in mjölet i degen.
Baguettedegen steg 4-6
4. Låt degen jäsa. 5. Den färdigjästa degen. 6. Baka ut degen till avlånga smala bröd och lägg sedan en bakhandduk över och låt jäsa.
De färdiga baguetterna
De färdiga baguetterna direkt från ugnen. Lägg gärna på galler och låt svalna under bakhandduk.

servera Serveringstips:

Servera uppskuren i ca 5-6 cm långa bitar som tillbehör till lunch eller middag.

glödlampa Tips:

Passar bra att göra utflyktsmackor av. Skär dem på längden och fyll dem med ägg, skinka, sallad eller vad du vill ha.

GI GI Tips:

Baguetterna innehåller en del vetemjöl och har därför medelhögt GI.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Baguetterna går bra att frysa och håller sig då 3-6 månader.

Se även dessa recept

| Bröd - Matbröd |

Kommentarer till Matiga baguetter

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av kenny
Hej ett tips till
Jag la i riven vitlök,

å brytbröd till all slags mat,,,
Kan rekommenderas ni som älskar vitlök,
mvh
kenny
💬 Svar till susnet ✏️ Skrivet av Maria
tack för svaret de blev jättegoda jag äter en nu!!
💬 Svar till Maria ✏️ Skrivet av Susanne
Ja du kan byta ut lantbrödsmjölet mot en blandning av t.ex. en tredjedel rågmjöl och resten rågsikt eller vetemjöl.
✏️ Skrivet av Maria
går det att ta bort lantbrödsmjöl?
💬 Svar till Luiza ✏️ Skrivet av Susanne
Ja det kan man så länge man får en bra balans mellan grövre mjöl och vetemjöl. Lantbrödsmjöl är ju en mjölmix med både grovt och mindre grovt mjöl. Om man tar för mycket grovt mjöl så blir brödet tungt och kompakt och jäser dåligt.