Brödsirap

Brödsirap
Brödsirap, används till brödbakning.

Sirap innehåller olika sockerarter; vanligt socker, druvsocker och fruktsocker. Förutom att ge söt smak främjar sirapen jäsningen i bröd, ger en fin bakyta/skorpa på brödet, gör bröden mustigare, saftigare och färska längre och är en utmärkt smaksättare och smakförstärkare i olika typer av maträtter.

Brödsirap ersätter både den ljusa och mörka brödsirapen som tidigare fanns. Brödsirap innehåller malt, 20%, som gör matbröden mustiga och saftiga. Malten hjälper till att förstärka sirapens goda bakegenskaper. Brödsirapen kan användas till både ljusa och mörka matbröd.

Mått och vikt: 1 dl = 140 g 1 msk = 20 g 1 tsk = 7 g

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

Brödsirap innehåller maltextrakt som härrör från spannmål och innehåller gluten.

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av brödsirap.

Energi: 323 kcal
Kolhydrater: 80 g
Protein: 0 g
Fett: 0 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland socker på bakavdelningen.

Tummen upp GI tips:

Sirap har högt GI men förbättrar jäsningen och ger god smak, upp till 1 msk per 50 g jäst kan man ta när man bakar med jäst. Sockret jäser bort och det färdiga brödet blir sockerfritt.

Datum Hållbarhet och förvaring:

I princip hur länge som helst.

Byt ut Ersätt med:

Ljus eller mörk sirap, strösocker

Glödlampa Tips:

Sirap är väldigt kladdigt men löser sig lätt i varmt vatten. Om korken fastnar - spola med varmt vatten.

Vad väger brödsirap?

Måttomvandla brödsirap mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Från till Visa även utländska enheter

Måttomvandla fler ingredienser.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Liknande ingredienser

| Socker och sötningsmedel |


doppebröd

Doppebröd

Recept på doppebröd. Ett lättbakat bröd kryddat med pomeransskal som är gott till dopp i grytan. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuters jobb + ca 3 timmars jäsning + 35 min i ugnen
Fiberrika brytbröd

Fiberrika brytbröd

Gott, luftigt, saftigt och vackert brytbröd som dessutom är fiberrikt. Enkelt recept, bröden bakas snabbt och läggs tätt på en plåt.

klocka Tid: 3 timmar och 45 minuter varav 3 timmar jäsning
grova rågkakor

Grova rågkakor

Recept på goda och nyttiga Grova Rågkakor. Enkla att göra. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 2,5 timmar varav 45 min jobb
Lantbröd för bakmaskin

Lantbröd för bakmaskin

Recept på lantbröd för bakmaskin. Innehåller lantbrödsmjöl.

klocka Tid: ca 3 timmar, varav 5 min jobb
baguetter

Matiga baguetter

Goda matiga baguetter som passar att servera till maten eller att ta med på utflykten. Ett enkelt recept på gott bröd.

klocka Tid: ca 2 timmar
Rågflingebullar - Bröd

Rågflingebullar GI-bröd

Recept på Rågflingebullar. Mycket gott, nyttigt bröd med lägre GI som du bakar enkelt. Mycket fibrer.

klocka Tid: 2 timmar vara 1 timme jäsning och 15 min i ugnen
Skärgårdsrutor

Rågrutor

Recept på gott och fiberrikt rågbröd. Goda rågrutor som går snabbt och enkelt att baka ut.

klocka Tid: 2 timmar varav 45 minuters jobb
Rågsiktskakor

Rågsiktskakor

Recept på rågsiktskakor. Dessa klassiska bröd med hål i mitten bakas enkelt. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 2 timmar varav 1 timme jäsning
Solrosfrallor

Solrosfrallor

Recept på jättegoda solrosfrallor - små bröd med solrosfrön. Servera till middag eller som frukostbröd.

klocka Tid: ca 2 timmar