| Socker och sötningsmedel |

Brödsirap

Brödsirap
Brödsirap, används till brödbakning.

pil Recept med Brödsirap

Sirap innehåller olika sockerarter; vanligt socker, druvsocker och fruktsocker. Förutom att ge söt smak främjar sirapen jäsningen i bröd, ger en fin bakyta/skorpa på brödet, gör bröden mustigare, saftigare och färska längre och är en utmärkt smaksättare och smakförstärkare i olika typer av maträtter.

Brödsirap ersätter både den ljusa och mörka brödsirapen som tidigare fanns. Brödsirap innehåller malt, 20%, som gör matbröden mustiga och saftiga. Malten hjälper till att förstärka sirapens goda bakegenskaper. Brödsirapen kan användas till både ljusa och mörka matbröd.

Mått och vikt: 1 dl = 140 g 1 msk = 20 g 1 tsk = 7 g

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

Brödsirap innehåller maltextrakt som härrör från spannmål och innehåller gluten.

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland socker på bakavdelningen.

Tummen upp GI tips:

Sirap har högt GI men förbättrar jäsningen och ger god smak, upp till 1 msk per 50 g jäst kan man ta när man bakar med jäst. Sockret jäser bort och det färdiga brödet blir sockerfritt.

Datum Hållbarhet och förvaring:

I princip hur länge som helst.

Byt ut Ersätt med:

Ljus eller mörk sirap, strösocker

Glödlampa Tips:

Sirap är väldigt kladdigt men löser sig lätt i varmt vatten. Om korken fastnar - spola med varmt vatten.

Måttomvandla brödsirap mellan vikt och volym

Konvertera brödsirap från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Liknande ingredienser:


Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info