Brödsirap
Recept med Brödsirap
Näringsvärden
Vikt-Volym
Sirap innehåller olika sockerarter; vanligt socker, druvsocker och fruktsocker. Förutom att ge söt smak främjar sirapen jäsningen i bröd, ger en fin bakyta/skorpa på brödet, gör bröden mustigare, saftigare och färska längre och är en utmärkt smaksättare och smakförstärkare i olika typer av maträtter.
Brödsirap ersätter både den ljusa och mörka brödsirapen som tidigare fanns. Brödsirap innehåller malt, 20%, som gör matbröden mustiga och saftiga. Malten hjälper till att förstärka sirapens goda bakegenskaper. Brödsirapen kan användas till både ljusa och mörka matbröd.
Mått och vikt: 1 dl = 140 g 1 msk = 20 g 1 tsk = 7 g
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Nej
Brödsirap innehåller maltextrakt som härrör från spannmål och innehåller gluten.Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av brödsirap.
Energi: | 323 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 80 g |
Protein: | 0 g |
Fett: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
Bland socker på bakavdelningen.GI tips:
Sirap har högt GI men förbättrar jäsningen och ger god smak, upp till 1 msk per 50 g jäst kan man ta när man bakar med jäst. Sockret jäser bort och det färdiga brödet blir sockerfritt.Hållbarhet och förvaring:
I princip hur länge som helst.Ersätt med:
Ljus eller mörk sirap, strösockerTips:
Sirap är väldigt kladdigt men löser sig lätt i varmt vatten. Om korken fastnar - spola med varmt vatten.Vad väger brödsirap?
Måttomvandla brödsirap mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!