Brödsirap

Brödsirap
Brödsirap, används till brödbakning.

Sirap innehåller olika sockerarter; vanligt socker, druvsocker och fruktsocker. Förutom att ge söt smak främjar sirapen jäsningen i bröd, ger en fin bakyta/skorpa på brödet, gör bröden mustigare, saftigare och färska längre och är en utmärkt smaksättare och smakförstärkare i olika typer av maträtter.

Brödsirap ersätter både den ljusa och mörka brödsirapen som tidigare fanns. Brödsirap innehåller malt, 20%, som gör matbröden mustiga och saftiga. Malten hjälper till att förstärka sirapens goda bakegenskaper. Brödsirapen kan användas till både ljusa och mörka matbröd.

Mått och vikt: 1 dl = 140 g 1 msk = 20 g 1 tsk = 7 g

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

Brödsirap innehåller maltextrakt som härrör från spannmål och innehåller gluten.

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av brödsirap.

Energi: 323 kcal
Kolhydrater: 80 g
Protein: 0 g
Fett: 0 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland socker på bakavdelningen.

Tummen upp GI tips:

Sirap har högt GI men förbättrar jäsningen och ger god smak, upp till 1 msk per 50 g jäst kan man ta när man bakar med jäst. Sockret jäser bort och det färdiga brödet blir sockerfritt.

Datum Hållbarhet och förvaring:

I princip hur länge som helst.

Byt ut Ersätt med:

Ljus eller mörk sirap, strösocker

Glödlampa Tips:

Sirap är väldigt kladdigt men löser sig lätt i varmt vatten. Om korken fastnar - spola med varmt vatten.

Vad väger brödsirap?

Måttomvandla brödsirap mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Liknande ingredienser

| Socker och sötningsmedel |


doppebröd

Doppebröd

Recept på doppebröd. Ett lättbakat bröd kryddat med pomeransskal som är gott till dopp i grytan. Bakas med rågsikt.

klocka Tid: 30 minuters jobb + ca 3 timmars jäsning + 35 min i ugnen
Fiberrika brytbröd

Fiberrika brytbröd

Gott, luftigt, saftigt och vackert brytbröd som dessutom är fiberrikt. Enkelt recept, bröden bakas snabbt och läggs tätt på en plåt.

klocka Tid: 3 timmar och 45 minuter varav 3 timmar jäsning
grova rågkakor

Grova rågkakor

Recept på goda och nyttiga Grova Rågkakor. Enkla att göra. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 2,5 timmar varav 45 min jobb
Lantbröd för bakmaskin

Lantbröd för bakmaskin

Recept på lantbröd för bakmaskin. Innehåller lantbrödsmjöl.

klocka Tid: ca 3 timmar, varav 5 min jobb
baguetter

Matiga baguetter

Goda matiga baguetter som passar att servera till maten eller att ta med på utflykten. Ett enkelt recept på gott bröd.

klocka Tid: ca 2 timmar
Rågflingebullar - Bröd

Rågflingebullar GI-bröd

Recept på Rågflingebullar. Mycket gott, nyttigt bröd med lägre GI som du bakar enkelt. Mycket fibrer.

klocka Tid: 2 timmar vara 1 timme jäsning och 15 min i ugnen
Skärgårdsrutor

Rågrutor

Recept på gott och fiberrikt rågbröd. Goda rågrutor som går snabbt och enkelt att baka ut.

klocka Tid: 2 timmar varav 45 minuters jobb
Rågsiktskakor

Rågsiktskakor

Recept på rågsiktskakor. Dessa klassiska bröd med hål i mitten bakas enkelt. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 2 timmar varav 1 timme jäsning
Solrosfrallor

Solrosfrallor

Recept på jättegoda solrosfrallor - små bröd med solrosfrön. Servera till middag eller som frukostbröd.

klocka Tid: ca 2 timmar

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer