Otroligt god citronkladdkaka som dessutom är superenkel att göra! Med ljuvligt god sötsyrlig smak och kladdigt krämig som en kladdkaka ska vara! Ett favorit-recept!
Citronkladdkaka serverad med vispad grädde. Syrlig och god!
Tid: 60 minuter varav 35 minuter i ugnen
ca 10 bitar
Näringsvärde per bit (120 g): 426 kalorier, 28 g kolhydrater, 33 g fett, 4 g protein, 1 g fibrer
Smält smör, citronskal, citronsaft, ägg, strösocker och vaniljsocker.Smeten vispad.
Tillsätt vetemjölet. Vispa till en jämn smet (med handvisp eller elvisp).
(Tänk på när du mäter upp vetemjölet att hälla upp det eller väga det för att undvika att ta för mycket vilket man lätt gör om man gräver med decilitermått i mjölpåsen. För mycket mjöl leder till en torrare kaka.)
Hej igen..
Hänvisar till mitt tidigare inlägg ang. resultatet...
Den blev väldigt lyckad..30 min..inte torr..fastän den blev tunn
Gjorde en florsocker topping ovanpå och ripplade smält mjölkchoklad över alltihopa...
Tog inte rivet skal...bara saften av 1 citron...
En favoritkaka...
✏️Skrivet av Eva Vallin
Hej!
Har precis satt in min form i ugnen...det jag funderar på..smeten blev väldigt lös...såg också kommentaren över att den blev torr...ja det blev ingen nivå i formen direkt..så misstänker att min blir torr också...återkommer med resultatet...
✏️Skrivet av Emina
Denna kladdkakan blev inte alls bra. Den blev för torr och hade den inne bara i tio minuter. Min ugn kanske är för varm.
✏️Skrivet av Britt-Marie Mosson
Jättegod!
✏️Skrivet av Elsa Öman
Åååå så god den blev! Perfekt till både kalas och vardagslyx!