Recepten.se – Recept> Frukt> Citroner

Citroner

citron
Citron är gott både i bakverk och maträtter. Både saften och skalet kan användas.

Av frukten citron används mest fruktsaften som är rik på citronsyra vilket ger den sura smaken.

Citronskal används i vissa bakverk och i maträtter när man även vill ha en lite mer bitter citronsmak.

Den C-vitaminrika saften från citroner används för smaksättning i mat, bakverk, röror och drycker.

Citron skuren i skivor eller klyftor används som dekoration.

Några citronskivor i en tillbringare med kallt vatten ger en frisk dryck.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av citron.

Energi: 41 kcal
Kolhydrater: 7 g
Protein: 1 g
Fett: 0 g
Fibrer: 2 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland frukt och grönsaker.

GI tips:

Citron är sur och har lågt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Hållbarhet 2-3 veckor.

Pris:

ca 20-40 kr/kg

Ersätt med:

Lime. Citronskal kan bytas ut mot citronarom och citronsaft kan bytas ut mot köpt pressad citron.

Tips:

Köp gärna ekologiska citroner, särskilt om du ska riva och äta skalet.

Kommentarer

  1
Skrivet av Diskmedelshataren
JAG SÅG ETT RECEPT DÄR DET STOD ATT MAN SKULLE HA DISKMEDEL TILL CITRON. LÄGG TILL DET I TEXTEN
  1