
går utmärkt att använda frysta jordgubbar. Behöver
jordgubbarna tinas i förväg? Eller kan man ha i de
frysta jordgubbarna direkt? Jag tror att de behöver tinas,
men du får ge mig svaret på denna fråga.
Tack på förhand.
Utrustning:
Smält smöret och låt svalna. Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om då och då tills allt smör smält.
Ta fram en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Smörj den med smör och beströ den med ströbröd.
Förbered även om du ska använda rivet citronskal genom att tvätta citronen, torka av den och sedan riva det yttersta av skalet, ej det vita, med ett rivjärn.
Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar.
Mät upp ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en ljus och pösig smet. Använd gärna elvisp.
Tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Vispa snabbt ihop.
Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. Tillsätt även rivet citronskal eller citronarom.
Vispa snabbt ihop till en jämn smet. Smaka gärna av om du använder citronarom och tillsätt ev. mer.
Häll smeten i formen. Strö över jordgubbsbitarna.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 35 minuter tills kakan fått lite färg.
Låt svalna under bakhandduk. Servera!
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring: