Jordgubbar med citronyoghurt eller vaniljyoghurt

Riktigt gott och enkelt recept med jordgubbar och yoghurt. Jordgubbarna serveras med antingen citronyoghurt eller vaniljyoghurt. Fräscht och gott!
jordgubbar med citronyoghurt och vaniljyoghurt
Mycket gott och enkelt recept med jordgubbar och krämig smaksatt yoghurt - citronyoghurt och vaniljyoghurt.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

Citronyoghurt:

Vaniljyoghurt:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna och lägg upp på fat eller serveringsskålar.

    jordgubbar i serveringsglas
    Jordgubbar i serveringsglas.
  2. Mät upp ingredienserna till antingen citronyoghurten eller vaniljyoghurten. Blanda.

    ingredienser till citronyoghurt
    Ingredienser till citronyoghurt.
    ingredienser till vaniljyoghurt
    Ingredienser till vaniljyoghurt.
    blandad yoghurt
    Blandad yoghurt.
  3. Klicka över jordgubbarna. Servera!

    jordgubbar med vaniljyoghurt och citronyoghurt
    Jordgubbar med vaniljyoghurt och citronyoghurt.

servera Serveringstips:

Garnera med citronmeliss.

byt ut Variationstips:

Honung kan bytas ut mot florsocker och vice versa eller annat socker t.ex. fruktsocker. Man kan också ringla honung direkt över jordgubbarna.

Kommentarer till Jordgubbar med citronyoghurt eller vaniljyoghurt

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av nina
Vill man lyxa lite ttill kan man doppa mörk choklad i såserna. mmmm....
penna Skrivet av Isabella
Jag brukar äta jordgubbar med vanlig "färdig" vaniljyoghurt, jättegott och nyttigt om man köper varianten med låg fetthalt.
penna Skrivet av lisa
Till n:
Om man låter vattnet rinna av kommer väl det krämiga som är kvar innehålla nästan lika mycket fett (procentuellt) som den 10%-iga? Då kan man ju lika gärna ta den direkt!
penna Skrivet av tack
tack för tipset om yoghurten :D
penna Skrivet av åse
synd att alla är så rädda för fett när det är kolhydrater i mycket mängd som gör oss mulliga.rätt fett förbränner fett..
penna Skrivet av n.
anledningen till att han/hon rekommenderar 10%ig yoghurt är för att den är tjock.
man kan självklart anv´ända 0.5%ig yoghurt, då behöver man ett kaffe filter.
lägg kaffefiltret i en skål och häll i yoghurten i filtret, vattnet kommer att rinna ut och bara den krämiga (tjocka) yoghurten kommer att vara kvar
penna Skrivet av :D
verkligen skitgod ^^
penna Skrivet av Eva
Jättegott! men varför inte använda mild lättyoghurt med vaniljsmak 0,5% fetthalt?
penna Skrivet av Claudia__snoopy
Det e skit gott

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt | Snabbt & Lätt | Sommarmat |