Näringsvärde per portion (199 g): 237 kalorier, 22 g kolhydrater, 13 g fett, 8 g protein, 1 g fibrer
Variationstips
Ta 0,5 dl jordgubbssylt istället för strösocker.
Hållbarhet och förvaring
Glassen håller sig ca 3-6 månader i frysen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Jasmin
Hej! Du skriver inte vad man ska göra med äggen, vaniljsockret och sockret..
webmaster
Svar till
Kakan
️ Skrivet av Susanne
Jo det tar väldigt lång tid för yoghurtglass att tina eftersom den blir så isig eftersom den inte innehåller så mycket fett. Gräddglass tinar fortare.
️ Skrivet av Liv
Ehm... Den ska väl ändå inte stå i 1 timma i rumstemperatur heller :P
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till alda: Ja du kan ta andra bär eller frukt tänk bara på att glassen kan bli ganska isig om du har stora fruktbitar i.
Om du gör utan frukt eller bär så kommer glassen smaka som turkisk yoghurt, fast lite sötare så du kommer alltså känna av yoghurtsmaken mycket mera.
️ Skrivet av alda
kan man skippa jordgubbarna och lägga in annan frukt elr inte ha nån frukt alls och bara få vaniljglass??
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl