Jordgubbsyoghurtglass

Jättegod jordgubbsglass som är enkel att göra och utan någon grädde
yoghurtglass med jordgubbar
Gott, enkelt recept på yoghurtglass med jordgubbar. Här serveras glassen med hackad mörk choklad (70%).
Timglas Tid: 15 min + 4 timmar i frysen
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion : 241 kcal

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Låt jordgubbarna tina helt eller halvt om du använder frysta.

    Mixa till en slät smet eller mosa med en gaffel.

  2. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt strösocker och vaniljsocker.

    Vispa till en fluffig ljusgul smet.

  3. Tillsätt de mixade eller mosade jordgubbarna samt den turkiska yoghurten.

    Blanda till en jämn smet med en slev, antingen rör man för hand eller vispar på låg hastighet.

  4. Kör glassen i glassmaskin.

    Frys sedan in glassen eller ät direkt.

    (Fryser man in glassen utan att använda glassmaskin så blir glassen väldigt isig eftersom det är låg fetthalt i glassen, då bildas iskristaller. Har man ingen glassmaskin rekommenderar jag att göra glass med enbart vispgrädde, ej yoghurt.)

  5. Vid servering: Fryst glass bör stå framme ca 30-60 minuter före servering gärna i kylskåp. Stjälp upp på serveringfat.

    Hacka mörk choklad och strö över glassen. (Om man köper en 100 g chokladkaka som är ca 4-5 millimeter tjock är det jättelätt att bara använda en kniv och skära chokladen i små bitar. Om man har en tjock chokladkaka kan man använda en osthyvel och hyvla på sidan så får man flagad choklad istället på ett enkelt sätt.)

relaterade artiklar Läs gärna:

byt ut Variationstips:

Ta 0,5 dl jordgubbssylt istället för strösocker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Glassen håller sig ca 3-6 månader i frysen.

Kommentarer till Jordgubbsyoghurtglass

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Jasmin
Hej! Du skriver inte vad man ska göra med äggen, vaniljsockret och sockret..
💬 Svar till Kakan ✏️ Skrivet av Susanne
Jo det tar väldigt lång tid för yoghurtglass att tina eftersom den blir så isig eftersom den inte innehåller så mycket fett. Gräddglass tinar fortare.
✏️ Skrivet av Liv
Ehm... Den ska väl ändå inte stå i 1 timma i rumstemperatur heller :P
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till alda: Ja du kan ta andra bär eller frukt tänk bara på att glassen kan bli ganska isig om du har stora fruktbitar i. Om du gör utan frukt eller bär så kommer glassen smaka som turkisk yoghurt, fast lite sötare så du kommer alltså känna av yoghurtsmaken mycket mera.
✏️ Skrivet av alda
kan man skippa jordgubbarna och lägga in annan frukt elr inte ha nån frukt alls och bara få vaniljglass??
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Emil W: Ja det går bra med färska jordgubbar.
✏️ Skrivet av Emil W
Går det att göra på färska jordgubbar ?
✏️ Skrivet av nettan
jag körde på detta recept men använde yoghurt i portionsförpackningar som var över.så istället för behöva kasta kom de till nytta o vi fick jättegod smultron jordgubbs yogurt glass
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till jag: Alla glassrecept kan man göra i glassmaskin. Enda skillnaden med glassmaskin är infrysningsprocessen. I glassmaskin så fryser glassmaskinen glassmeten, utan glassmaskin så ställer man in glassmeten i frysen och tar ut den några gånger under de första 2 timmarna och rör om. Eftersom glassmaskinen hela tiden rör om glassmeten blir iskristallerna mycket mindre och man får en godare glass, detta märks framförallt på glass som inte är så fet t.ex. den här.
✏️ Skrivet av jag
men detta är ju inte recept för glassmaskin
utan bara om man inte hr någon

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glass | Glutenfritt |