| Efterrätter | Glass | Glutenfritt |

Jordgubbsyoghurtglass

Jättegod jordgubbsglass som är enkel att göra och utan någon grädde
yoghurtglass med jordgubbar
Gott, enkelt recept på yoghurtglass med jordgubbar. Här serveras glassen med hackad mörk choklad (70%).
Timglas Tid: 15 min + 4 timmar i frysen
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Låt jordgubbarna tina helt eller halvt om du använder frysta.

    Mixa till en slät smet eller mosa med en gaffel.

  2. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt strösocker och vaniljsocker.

    Vispa till en fluffig ljusgul smet.

  3. Tillsätt de mixade eller mosade jordgubbarna samt den turkiska yoghurten.

    Blanda till en jämn smet med en slev, antingen rör man för hand eller vispar på låg hastighet.

  4. Kör glassen i glassmaskin.

    Frys sedan in glassen eller ät direkt.

    (Fryser man in glassen utan att använda glassmaskin så blir glassen väldigt isig eftersom det är låg fetthalt i glassen, då bildas iskristaller. Har man ingen glassmaskin rekommenderar jag att göra glass med enbart vispgrädde, ej yoghurt.)

  5. Vid servering: Fryst glass bör stå framme ca 30-60 minuter före servering gärna i kylskåp. Stjälp upp på serveringfat.

    Hacka mörk choklad och strö över glassen. (Om man köper en 100 g chokladkaka som är ca 4-5 millimeter tjock är det jättelätt att bara använda en kniv och skära chokladen i små bitar. Om man har en tjock chokladkaka kan man använda en osthyvel och hyvla på sidan så får man flagad choklad istället på ett enkelt sätt.)

relaterade artiklar Läs gärna:

byt ut Variationstips:

Ta 0,5 dl jordgubbssylt istället för strösocker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Glassen håller sig ca 3-6 månader i frysen.

Kommentarer till Jordgubbsyoghurtglass

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Jasmin
Hej! Du skriver inte vad man ska göra med äggen, vaniljsockret och sockret..
person Svar till Kakan penna Skrivet av Susanne
Jo det tar väldigt lång tid för yoghurtglass att tina eftersom den blir så isig eftersom den inte innehåller så mycket fett. Gräddglass tinar fortare.
penna Skrivet av Liv
Ehm... Den ska väl ändå inte stå i 1 timma i rumstemperatur heller :P

Läs alla 15 kommentarer