Köttfärspaj
Min goda köttfärspaj. Enkelt recept på matig pajdeg. God fyllning med köttfärs, paprika, champinjoner och lök.

Tid: 75 minuter varav 40 minuter i ugnen
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
Pajdeg:
Fyllning:
- ca 2 msk smör att steka i
- 1 st stor gul lök
- 150 g champinjoner
- 1 st paprika (valfri färg)
- 400 g nötfärs
- eller blandfärs eller annan färs
- 0,5 dl chilisås
- eller 2 msk tomatpuré
- 2 msk vetemjöl
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 tsk salt
- 1 tsk timjan
- 2,5 dl vatten
- ca 50 g (1-2 dl) riven ost
Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
Utrustning:
Ugn:
- Pajskal: 200 °C i mitten av ugnen i 10-12 minuter med över- och undervärme
- Hela pajen: 200 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (392 g): 662 kcal, 37 g kolhydrater, 44 g fett, 30 g protein, 5 g fibrer
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera gärna köttfärspajen med sallad.
Tips & tricks
Krydda med chilipeppar och vill man lite mera sting: ha i lite chili flakes.
Planeringstips
Köttfärspajen går att göra i förväg och förvara i kylskåp och sedan grädda den före servering.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven köttfärspaj kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn. Den går också bra att frysa.
️ Skrivet av
När jag laga paj 🥧. Det receptet använder den mest . Verkligen en god paj
️ Skrivet av
Var försiktig med saltet. Både buljongtärning och 1 tsk i köttfärsen blev lite väl mycket. Annars bra👌
️ Skrivet av
Pajskalet blev bra. Följde innehållet men tog kantareller istället och bacon. Slutresultatet blev så tort att det inte gick att äta. Tyvärr. Annars gillar jag dina recept.

webmaster
Svar till
Åsa
️ Skrivet av
Receptet är uppdaterat med 2 msk vatten i pajdegen för att den ska bli mindre torr. Tack för feedback!
️ Skrivet av
Verkligen en god paj som kommer göras fler gånger MEN vattnet till pajskalet saknas i receptet så tyvärr blev pajskalet som torr sand😔