
⭐ webmaster
Recept med Kvarg / Kesella
Näringsvärden
Vikt-Volym
Kesella är Arlas varumärke på kvarg. Kvarg är en typ av färskost som görs av högpastöriserad skummjölk som ystas med mjölksyrakultur och löpe eller ystenzym till en slät ostmassa som smaksätts med högpastöriserad grädde.
Ystenzym är vegetabiliskt och lämpligt för vegetarianer. Löpe är animaliskt. Kesella innehåller ystenzym och är därför ett bra val för vegetarianer.
Det finns två sorters kesella, en med 1% fett och en med 10% fett. Den med 1% fett är lämplig för bakning och den med 10% kan man använda till kalla såser men den går också att använda till bakning om man vill.
Kesella med 10% fett har en rundare och fylligare smak än kesella med 1% fett.
Kesella 10% går inte att koka! Den kan därför inte användas till varma såser som man kokar, men kesellan kan användas i varma rätter som tillagas i ugn. Kesella 10% kan användas till kalla röror, till smörgåsar och smörgåstårtor, kalla såser, matbröd, bullar, saffransbröd, pajdeg, bakverk och efterrätter.
Kesella 1% kallas även Kesella Lätt. Den har frisk och lite syrlig smak och passar bra till matbröd, saffransbröd och pajdeg. Den är precis som kesella 10% ej kokbar men kan användas i varma rätter som tillagas i ugn. Kesella 1% passar bra i matbröd och gör att brödet håller sig längre och blir mindre smuligt. Pajdeg med kesella blir magrare och smidigare att hantera. Gräddat pajskal håller ihop bättre med kesella.
Både kesella 1% och 10% kan användas till matbröd och kan ersätta en del eller allt fett som annars ingår i recept på samma bröd/saffransbröd som ej innehåller kesella. Därför får man med kesella ett bröd med mindre fett samtidigt som kesellan ger ett bröd som håller sig färskt längre och blir mindre smuligt.
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Nej
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Kan vara vegetariskt
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kvarg.
Energi: | 140 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 3.8 g |
Protein: | 9.8 g |
Fett: | 10 g |
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Näringsvärdestips:
Ersätt med:
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Recept på LCHF-Chokladmuffins. Mycket goda chokladmuffins utan varken vetemjöl eller strösocker. De är glutenfria och enkla att göra.
Mycket god chokladtryffel med jordnötter som är enkla att göra. Fungerar även med LCHF. Bilder steg för steg.
Gott, luftigt, saftigt och vackert brytbröd som dessutom är fiberrikt. Enkelt recept, bröden bakas snabbt och läggs tätt på en plåt.
Recept på ett gott, nyttigt, mättande och enkelt mellanmål - Kanelkesella. Perfekt för alla, inklusive den som följer, GI, LCHF, och/eller tränar hårt. Gott och enkelt!
Recept på kvargglass. Supergod glass som är klar på 5 minuter. Bara att mixa och äta! Bilder steg för steg!
Ett recept på en mycket god köttfärspaj med en god och enkel pajdeg. Fyllning med köttfärs, lök, champinjoner.
Mycket goda och saftiga lussekatter som bakas enkelt. Med ägg och kvarg (kan ersättas med extra ägg) i degen som ger luftiga och fina saffransbröd.
Mango är gott tillsammans med vaniljkvarg. Snabbt och enkelt serverar du detta.
Baka goda och vackra saffranslängder och saffransflätor med mitt recept som tydligt visar med bilder steg för steg hur man gör. Gott, mjukt och saftigt saffransbröd.
Recept på stracciatellamousse. Mycket god och fin dessert som är superenkel att göra! Bilder steg för steg!
Recept på den klassiska italienska efterrätten tiramisu. Kex som doppas i kaffe och likör tillsammans med en krämig mascarponeblandning.
Recept på vaniljkesella. Gör din egen vaniljkesella, superenkelt! Gott till frukt, bär, mellanmål och desserter istället för vispad grädde. Gott och enkelt!