Chokladtryffel med jordnötter - LCHF

Denna goda chokladtryffel med jordnötter är enkel att göra och passar alla som gillar choklad och jordnötter. Receptet fungerar dessutom bra för den som följer LCHF.
Chokladtryffel med jordnötter
Mycket god chokladtryffel med jordnötter.
Tid: ca 20 minuter + ca 2 timmar att stelna
ca 40 små bitar

Ingredienser:

Glutenfritt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Klä en mindre form, ca 20x20 cm med folie.

    form klädd med folie
    Form klädd med folie.
  2. Hacka jordnötterna grovt. Använd en vass kniv.

    hackade jordnötter
    Hackade jordnötter.
  3. Mät upp vispgrädde och smör i en kastrull. Koka upp och ta sedan bort kastrullen från värmen.

    smör och vispgrädde
    Smör och vispgrädde.
    låt koka upp
    Låt koka upp.
  4. Dela chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden. Rör sakta tills den smälter. Först ser det ut som en grötig smet men till slut blir den blank och fin.

    (Obs! Kastrullen ska vara borttagen från värmen.)

    chokladen i mindre bitar
    Chokladen i mindre bitar.
    rör så chokladen smälter
    Rör så chokladen smälter.
    rör till blank och fin smet
    Rör till blank och fin smet.
  5. Rör ner kvarg.

    rör ner kvarg
    Rör ner kvarg.
  6. Häll chokladsmeten i formen. Strö över de hackade jordnötterna. Ställ in i kylskåp och låt stelna.

    (Det tar tar förmodligen åtminstone 2 timmar. Jag brukar låta min stå över natten. Se bara till att den stelnat helt och hållet.)

    tryffelsmeten i formen
    Tryffelsmeten i formen.
    strö över jordnötter
    Strö över jordnötter.
  7. Ta upp den stelnade chokladtryffeln på en skärbräda.

    Skär tryffeln i bitar.

    stelnad chokladtryffel på skärbräda
    Stelnad chokladtryffel på skärbräda.
    skär i bitar på längden
    Skär i bitar på längden.
    chokladtryffel skuren i bitar på tvären
    Skär i bitar på tvären.
  8. Servera direkt eller förvara i kylskåp i burk med smörpapper mellan lagren.

    förvaring i burk i kylskåp
    Förvaring i burk i kylskåp.

Näringsvärden

Näringsvärde per bit (16 g): 80 kalorier, 4 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein

LCHF Tips

Använd en mörk choklad med hög kakaohalt som innehåller lite socker. Ju mindre socker desto bättre.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Wilma
Supergott, vi hade ingen kvarg i och så hade vi 1 dl sötmandel och 1/2 dl jordnötter och det blev superbra ändå!
Skrivet av Veronika
Alldeles för mörk i smaken
Skrivet av Lynn
Hej! Hur länge kan den förvaras i kylskap? Tack för en bra sida! Kommer alltid hit när jag letar recept :)
Skrivet av Sara
När jag gäldens kvarjen så blev den helt oljig och klumpig. Har bara använt bra produkter och tog av kastrullen från platan när jag rörde i chokladen. Är den bara att kasta nu?? 😡
Skrivet av GMan
Receptet gick fel-fritt. Blandade (gammal) Valrhona mörk bakchoklad med Odense mörk bakchoklad, samt Lindahls naturell kvarg. Bjöd arbetskollegorna idag - alla ville ha receptet.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest