
Chokladtryffel med jordnötter - LCHF
💬 16 kommentarer



Ingredienser:
- 1,5 dl salta jordnötter
- 1 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 300 g mörk choklad
- 1 dl kvarg

Gör så här:
-
Klä en mindre form, ca 20x20 cm med folie.
Form klädd med folie. -
Hacka jordnötterna grovt. Använd en vass kniv.
- 1,5 dl salta jordnötter
Hackade jordnötter. -
Mät upp vispgrädde och smör i en kastrull. Koka upp och ta sedan bort kastrullen från värmen.
- 1 dl vispgrädde
- 50 g smör
Smör och vispgrädde. Låt koka upp. -
Dela chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden. Rör sakta tills den smälter. Först ser det ut som en grötig smet men till slut blir den blank och fin.
(Obs! Kastrullen ska vara borttagen från värmen.)
- 300 g mörk choklad
Chokladen i mindre bitar. Rör så chokladen smälter. Rör till blank och fin smet. -
Rör ner kvarg.
- 1 dl kvarg
Rör ner kvarg. -
Häll chokladsmeten i formen. Strö över de hackade jordnötterna. Ställ in i kylskåp och låt stelna.
(Det tar tar förmodligen åtminstone 2 timmar. Jag brukar låta min stå över natten. Se bara till att den stelnat helt och hållet.)
Tryffelsmeten i formen. Strö över jordnötter. -
Ta upp den stelnade chokladtryffeln på en skärbräda.
Skär tryffeln i bitar.
Stelnad chokladtryffel på skärbräda. Skär i bitar på längden. Skär i bitar på tvären. -
Servera direkt eller förvara i kylskåp i burk med smörpapper mellan lagren.
Förvaring i burk i kylskåp.
LCHF Tips:
Hållbarhet och förvaring:
| Glutenfritt | Godis | Julgodis | LCHF |




