| Glutenfritt | Godis | Julgodis | LCHF |

Chokladtryffel med jordnötter - LCHF

Denna goda chokladtryffel med jordnötter är enkel att göra och passar alla som gillar choklad och jordnötter. Receptet fungerar dessutom bra för den som följer LCHF.
Chokladtryffel med jordnötter
Mycket god chokladtryffel med jordnötter.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: ca 20 minuter + ca 2 timmar att stelna
Portioner ca 40 små bitar

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Klä en mindre form, ca 20x20 cm med folie.

  2. Hacka jordnötterna grovt. Använd en vass kniv.

  3. Mät upp vispgrädde och smör i en kastrull. Koka upp och ta sedan bort kastrullen från värmen.

  4. Dela chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden. Rör sakta tills den smälter. Först ser det ut som en grötig smet men till slut blir den blank och fin.

    (Obs! Kastrullen ska vara borttagen från värmen.)

  5. Rör ner kvarg.

  6. Häll chokladsmeten i formen. Strö över de hackade jordnötterna. Ställ in i kylskåp och låt stelna.

    (Det tar tar förmodligen åtminstone 2 timmar. Jag brukar låta min stå över natten. Se bara till att den stelnat helt och hållet.)

  7. Ta upp den stelnade chokladtryffeln på en skärbräda.

    Skär tryffeln i bitar.

  8. Servera direkt eller förvara i kylskåp i burk med smörpapper mellan lagren.

Beskrivande bilder

form klädd med folie
1. Form klädd med folie.
hackade jordnötter
2. Hackade jordnötter.
smör och vispgrädde
3.1. Smör och vispgrädde.
låt koka upp
3.2. Låt koka upp.
chokladen i mindre bitar
4.1. Chokladen i mindre bitar.
rör så chokladen smälter
4.2. Rör så chokladen smälter.
rör till blank och fin smet
4.3. Rör till blank och fin smet.
rör ner kvarg
5. Rör ner kvarg.
tryffelsmeten i formen
6.1. Tryffelsmeten i formen.
strö över jordnötter
6.2. Strö över jordnötter.
stelnad chokladtryffel på skärbräda
7.1. Stelnad chokladtryffel på skärbräda.
skär i bitar på längden
7.2. Skär i bitar på längden.
chokladtryffel skuren i bitar på tvären
7.3. Skär i bitar på tvären.
förvaring i burk i kylskåp
8. Förvaring i burk i kylskåp.

LCHF LCHF Tips:

Använd en mörk choklad med hög kakaohalt som innehåller lite socker. Ju mindre socker desto bättre.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp.

Kommentera receptet på Chokladtryffel med jordnötter - LCHF

Skriv och läs alla 9 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  corina  
dessa var också helt magiska
bra att du har glutenfria recept me
from corinas.for.me
 svar  Svar till  Katarina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Nej, man ska inte behöva röra i kvargen försiktigt. Rör tills det blir en fin smet. Det låter konstigt om det separerade om det är det du menar? Du tog bort kastrullen från värmen innan du lade i chokladen?
Jag har gjort det här receptet flera gånger och det har blivit bra varje gång. Jag använder alltid äkta vispgrädde, äkta smör och någon bakchoklad med hög kakaohalt oftast Odense. Vet inte om det kan bero på om du hade någon ingrediens av sämre kvalité? Kvargen jag använt är Arlas Kesella 10% men jag har svårt att tro att den med 1% eller kvarg av annat märke inte skulle fungera. Skriv gärna igen och berätta om du kommer på vad det kan bero på.
Roligt att höra att du gillar min receptsajt! :)
   kommentar  Skrivet av  Katarina  
Hejsan! Har precis gjort denna, allt gick bra fram tills jag skulle blanda i kvargen, då blev konsistensen jätte konstig. blev typ "ojligt" jag kanske har rört för mycket kan det vara orsaken? Borde stå att man försiktigt ska blanda i kvargen bara.
Men jag hoppas att tryffeln blir bra ändå jag ska kolla om ca 1 h hur det blev.

Bara undra om ja gjorde nå tokigt. Jätte bra sida btw! ska bakas mycket härifrån :)

Skriv och läs alla 9 kommentarer

Se även dessa recept