| Glutenfritt | Godis | Julgodis | LCHF |

Chokladtryffel med jordnötter - LCHF

Denna goda chokladtryffel med jordnötter är enkel att göra och passar alla som gillar choklad och jordnötter. Receptet fungerar dessutom bra för den som följer LCHF.
Chokladtryffel med jordnötter
Mycket god chokladtryffel med jordnötter.
Timglas Tid: ca 20 minuter + ca 2 timmar att stelna
Portioner ca 40 små bitar

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Klä en mindre form, ca 20x20 cm med folie.

    form klädd med folie
    Form klädd med folie.
  2. Hacka jordnötterna grovt. Använd en vass kniv.

    hackade jordnötter
    Hackade jordnötter.
  3. Mät upp vispgrädde och smör i en kastrull. Koka upp och ta sedan bort kastrullen från värmen.

    smör och vispgrädde
    Smör och vispgrädde.
    låt koka upp
    Låt koka upp.
  4. Dela chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden. Rör sakta tills den smälter. Först ser det ut som en grötig smet men till slut blir den blank och fin.

    (Obs! Kastrullen ska vara borttagen från värmen.)

    chokladen i mindre bitar
    Chokladen i mindre bitar.
    rör så chokladen smälter
    Rör så chokladen smälter.
    rör till blank och fin smet
    Rör till blank och fin smet.
  5. Rör ner kvarg.

    rör ner kvarg
    Rör ner kvarg.
  6. Häll chokladsmeten i formen. Strö över de hackade jordnötterna. Ställ in i kylskåp och låt stelna.

    (Det tar tar förmodligen åtminstone 2 timmar. Jag brukar låta min stå över natten. Se bara till att den stelnat helt och hållet.)

    tryffelsmeten i formen
    Tryffelsmeten i formen.
    strö över jordnötter
    Strö över jordnötter.
  7. Ta upp den stelnade chokladtryffeln på en skärbräda.

    Skär tryffeln i bitar.

    stelnad chokladtryffel på skärbräda
    Stelnad chokladtryffel på skärbräda.
    skär i bitar på längden
    Skär i bitar på längden.
    chokladtryffel skuren i bitar på tvären
    Skär i bitar på tvären.
  8. Servera direkt eller förvara i kylskåp i burk med smörpapper mellan lagren.

    förvaring i burk i kylskåp
    Förvaring i burk i kylskåp.

LCHF LCHF Tips:

Använd en mörk choklad med hög kakaohalt som innehåller lite socker. Ju mindre socker desto bättre.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp.

Kommentarer till Chokladtryffel med jordnötter - LCHF

Skriv en kommentar

penna Skrivet av mayan
Kan man månntro frysa dessa?
penna Skrivet av corina
dessa var också helt magiska
bra att du har glutenfria recept me
from corinas.for.me
person Svar till Katarina penna Skrivet av Susanne
Nej, man ska inte behöva röra i kvargen försiktigt. Rör tills det blir en fin smet. Det låter konstigt om det separerade om det är det du menar? Du tog bort kastrullen från värmen innan du lade i chokladen?
Jag har gjort det här receptet flera gånger och det har blivit bra varje gång. Jag använder alltid äkta vispgrädde, äkta smör och någon bakchoklad med hög kakaohalt oftast Odense. Vet inte om det kan bero på om du hade någon ingrediens av sämre kvalité? Kvargen jag använt är Arlas Kesella 10% men jag har svårt att tro att den med 1% eller kvarg av annat märke inte skulle fungera. Skriv gärna igen och berätta om du kommer på vad det kan bero på.
Roligt att höra att du gillar min receptsajt! :)

Läs alla 10 kommentarer