Chokladtryffel med jordnötter - LCHF

Denna goda chokladtryffel med jordnötter är enkel att göra och passar alla som gillar choklad och jordnötter. Receptet fungerar dessutom bra för den som följer LCHF.
Chokladtryffel med jordnötter
Mycket god chokladtryffel med jordnötter.
Timglas Tid: ca 20 minuter + ca 2 timmar att stelna
Portioner ca 40 små bitar

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Klä en mindre form, ca 20x20 cm med folie.

    form klädd med folie
    Form klädd med folie.
  2. Hacka jordnötterna grovt. Använd en vass kniv.

    hackade jordnötter
    Hackade jordnötter.
  3. Mät upp vispgrädde och smör i en kastrull. Koka upp och ta sedan bort kastrullen från värmen.

    smör och vispgrädde
    Smör och vispgrädde.
    låt koka upp
    Låt koka upp.
  4. Dela chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden. Rör sakta tills den smälter. Först ser det ut som en grötig smet men till slut blir den blank och fin.

    (Obs! Kastrullen ska vara borttagen från värmen.)

    chokladen i mindre bitar
    Chokladen i mindre bitar.
    rör så chokladen smälter
    Rör så chokladen smälter.
    rör till blank och fin smet
    Rör till blank och fin smet.
  5. Rör ner kvarg.

    rör ner kvarg
    Rör ner kvarg.
  6. Häll chokladsmeten i formen. Strö över de hackade jordnötterna. Ställ in i kylskåp och låt stelna.

    (Det tar tar förmodligen åtminstone 2 timmar. Jag brukar låta min stå över natten. Se bara till att den stelnat helt och hållet.)

    tryffelsmeten i formen
    Tryffelsmeten i formen.
    strö över jordnötter
    Strö över jordnötter.
  7. Ta upp den stelnade chokladtryffeln på en skärbräda.

    Skär tryffeln i bitar.

    stelnad chokladtryffel på skärbräda
    Stelnad chokladtryffel på skärbräda.
    skär i bitar på längden
    Skär i bitar på längden.
    chokladtryffel skuren i bitar på tvären
    Skär i bitar på tvären.
  8. Servera direkt eller förvara i kylskåp i burk med smörpapper mellan lagren.

    förvaring i burk i kylskåp
    Förvaring i burk i kylskåp.

LCHF LCHF Tips:

Använd en mörk choklad med hög kakaohalt som innehåller lite socker. Ju mindre socker desto bättre.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp.

Kommentarer till Chokladtryffel med jordnötter - LCHF

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Sara
När jag gäldens kvarjen så blev den helt oljig och klumpig. Har bara använt bra produkter och tog av kastrullen från platan när jag rörde i chokladen. Är den bara att kasta nu?? 😡
penna Skrivet av GMan
Receptet gick fel-fritt. Blandade (gammal) Valrhona mörk bakchoklad med Odense mörk bakchoklad, samt Lindahls naturell kvarg. Bjöd arbetskollegorna idag - alla ville ha receptet.
penna Skrivet av Bea
Även jag undrar om de går att frysa 😊
penna Skrivet av mayan
Kan man månntro frysa dessa?
penna Skrivet av corina
dessa var också helt magiska
bra att du har glutenfria recept me
from corinas.for.me
besökare Svar till Katarina penna Skrivet av Susanne
Nej, man ska inte behöva röra i kvargen försiktigt. Rör tills det blir en fin smet. Det låter konstigt om det separerade om det är det du menar? Du tog bort kastrullen från värmen innan du lade i chokladen?
Jag har gjort det här receptet flera gånger och det har blivit bra varje gång. Jag använder alltid äkta vispgrädde, äkta smör och någon bakchoklad med hög kakaohalt oftast Odense. Vet inte om det kan bero på om du hade någon ingrediens av sämre kvalité? Kvargen jag använt är Arlas Kesella 10% men jag har svårt att tro att den med 1% eller kvarg av annat märke inte skulle fungera. Skriv gärna igen och berätta om du kommer på vad det kan bero på.
Roligt att höra att du gillar min receptsajt! :)
penna Skrivet av Katarina
Hejsan! Har precis gjort denna, allt gick bra fram tills jag skulle blanda i kvargen, då blev konsistensen jätte konstig. blev typ "ojligt" jag kanske har rört för mycket kan det vara orsaken? Borde stå att man försiktigt ska blanda i kvargen bara.
Men jag hoppas att tryffeln blir bra ändå jag ska kolla om ca 1 h hur det blev.

Bara undra om ja gjorde nå tokigt. Jätte bra sida btw! ska bakas mycket härifrån :)
besökare Svar till Emil penna Skrivet av Susanne
Jag har använt Odense mörk choklad 70%. Lite kladdig när man tar i den blir det nog alltid, men sämre chokladsorter är väl ännu värre. Men för att få bort kladdeffekten helt tror jag chokladen måste tempereras och det är en ganska omständlig process där chokladen ska få olika temperaturer i olika steg, du får googla på det om du vill läsa mer, jag är ingen expert på det.
penna Skrivet av Emil
Vilken slags choklad använde du?

Jag använde mig av dyrare choklad och inte billiga och dåliga Marabou. Den smälte dock alldeles för lätt när man höll i en bit.
besökare Svar till Cornelia penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Jag tycker precis som du! :)

Läs alla 13 kommentarer

Se även dessa recept

| Glutenfritt | Godis | Julgodis | LCHF |