
Tack för dina recept🙂
Utrustning:
Lägg bullformar (16 st för en sats smet) i fördjupningarna på muffinsplåten. Man kan också använda stora muffinsformar (12 st för en sats smet), de klarar även att stå för sig själva på en plåt. Det bör man inte göra med bullformar för de formarna klarar inte av den tunga smeten. På alla bilder har jag använt vanliga bullformar och jag har då ställt dem i 2 muffinsplåtar. En anledning till att använda vanliga bullformar är att de är mycket billigare än de stora muffinsformarna.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Tillsätt chokladen när en del av smöret smält. När nästan allt smör smält, ta bort kastrullen från värmen (vi vill inte koka chokladen) och rör då och då tills chokladen smält och det blivit en jämn blank fin smet.
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt sötningsmedel. Vispa med elvisp ca 30 sekunder till ljus smet.
Vispa ner bakpulver och fiberhusk.
Tillsätt vispgrädde, mandelmjöl, kvarg och det smälta smöret blandat med chokladen.
Vispa snabbt ihop allt till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp.
Fördela smeten i muffinsformarna.
Grädda chokladmuffinsarna mitt i ugnen i 175°C.
Ta ut muffinsarna från ugnen och låt svalna i formarna under bakhandduk. De sjunker ihop lite när de kommer ut från ugnen. Det är som det ska.
Muffinsarna kan sedan lyftas ur plåten när den svalnat så pass mycket att det går att ta i den.
Hållbarhet och förvaring:
| Glutenfritt | LCHF | Muffins & Mjuka kakor |