Supergott och enkelt recept på godis. Min favorit eftersom det är så enkelt och inte så onyttigt heller om man använder mörk choklad av bra kvalitet. Det blir också mycket godis volymmässigt tack vare det puffade riset.
Smält choklad och olja på svag värme direkt i kastrullen på spisen (man kan även smälta i vattenbad eller i mikro, det viktiga är att smälta försiktigt på låg effekt så att inte chokladen börjar koka för då blir den kornig). Rör om under tiden.
När drygt hälften av chokladen smält kan man ta bort den från värmen. Fortsätt röra om tills all choklad smält.
Rör ner riset, lite i taget. Se till att allt ris täcks av choklad. Rör ner så mycket ris att all choklad sugs upp i botten. Det går åt ganska mycket ris, för mig blev det 2 dl ris per 50 g choklad ungefär.
Tillsatte lite essens av apelsin, rom och citron alla passade jätte bra det höjde rischokladen till en högre nivå, men den var jätte god och lätt "lagad
️ Skrivet av Hööks
Hej jag har gjort det tidigare på detta recept och det blir supergott;)
webmaster
Svar till
Susanne
️ Skrivet av Susanne
Chokladen blir lite glansigare och mer lättflytande med olja. Men du behöver inte använda olja, det går bra utan också.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl