| Glutenfritt | Godis | Julgodis |

Rischoklad

Supergott och enkelt recept på godis. Min favorit eftersom det är så enkelt och inte så onyttigt heller om man använder mörk choklad av bra kvalitet. Det blir också mycket godis volymmässigt tack vare det puffade riset.
rischoklad julgodis
Rischoklad är mycket gott och enkelt recept på godis. Passar bra som julgodis.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: ca 15-30 min beroende på hur mycket man gör
Portioner 200 g choklad ger ca 65 st

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta mörk choklad som är laktosfri.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Dela valfri mängd choklad i mindre bitar. Lägg den i en kastrull och tillsätt oljan.

  2. Smält choklad och olja på svag värme direkt i kastrullen på spisen (man kan även smälta i vattenbad eller i mikro, det viktiga är att smälta försiktigt på låg effekt så att inte chokladen börjar koka för då blir den kornig). Rör om under tiden.

    När drygt hälften av chokladen smält kan man ta bort den från värmen. Fortsätt röra om tills all choklad smält.

  3. Rör ner riset, lite i taget. Se till att allt ris täcks av choklad. Rör ner så mycket ris att all choklad sugs upp i botten. Det går åt ganska mycket ris, för mig blev det 2 dl ris per 50 g choklad ungefär.

  4. Klicka ut på smörpapper och låt stelna i rumstemperatur eller kylskåp.

    Rischokladen är nu klar. Lägg dem i en burk och förvara i kylskåp.

Beskrivande bilder

choklad i mindre bitar och matolja
1. Choklad i mindre bitar och matolja.
chokladen smälter
2.1. Chokladen smälter.
chokladen färdigsmält
2.2. Chokladen färdigsmält.
tillsätt puffat ris
3.1. Tillsätt puffat ris.
blanda så chokladen sugs upp
3.2. Blanda så chokladen sugs upp.
klicka ut på smörpapper
4.1. Klicka ut på smörpapper.
rischokladen är klar
4.2. Rischokladen är klar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp, håller sig minst 3 veckor.