
Det går bra med vit choklad?
Mvh Sandra
Dela valfri mängd choklad i mindre bitar. Lägg den i en kastrull och tillsätt oljan.
Smält choklad och olja på svag värme direkt i kastrullen på spisen (man kan även smälta i vattenbad eller i mikro, det viktiga är att smälta försiktigt på låg effekt så att inte chokladen börjar koka för då blir den kornig). Rör om under tiden.
När drygt hälften av chokladen smält kan man ta bort den från värmen. Fortsätt röra om tills all choklad smält.
Rör ner riset, lite i taget. Se till att allt ris täcks av choklad. Rör ner så mycket ris att all choklad sugs upp i botten. Det går åt ganska mycket ris, för mig blev det 2 dl ris per 50 g choklad ungefär.
Klicka ut på smörpapper och låt stelna i rumstemperatur eller kylskåp.
Rischokladen är nu klar. Lägg dem i en burk och förvara i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring:
| Glutenfritt | Godis | Julgodis |