Rischoklad

Supergott och enkelt recept på godis. Min favorit eftersom det är så enkelt och inte så onyttigt heller om man använder mörk choklad av bra kvalitet. Det blir också mycket godis volymmässigt tack vare det puffade riset.
rischoklad
Rischoklad är mycket gott och enkelt recept på godis. Passar bra som julgodis.
Timglas Tid: ca 15-30 min beroende på hur mycket man gör
Portioner 200 g choklad ger ca 65 st

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta mörk choklad som är laktosfri.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Dela valfri mängd choklad i mindre bitar. Lägg den i en kastrull och tillsätt oljan.

    choklad i mindre bitar och matolja
    Choklad i mindre bitar och matolja.
  2. Smält choklad och olja på svag värme direkt i kastrullen på spisen (man kan även smälta i vattenbad eller i mikro, det viktiga är att smälta försiktigt på låg effekt så att inte chokladen börjar koka för då blir den kornig). Rör om under tiden.

    När drygt hälften av chokladen smält kan man ta bort den från värmen. Fortsätt röra om tills all choklad smält.

    chokladen smälter
    Chokladen smälter.
    chokladen färdigsmält
    Chokladen färdigsmält.
  3. Rör ner riset, lite i taget. Se till att allt ris täcks av choklad. Rör ner så mycket ris att all choklad sugs upp i botten. Det går åt ganska mycket ris, för mig blev det 2 dl ris per 50 g choklad ungefär.

    tillsätt puffat ris
    Tillsätt puffat ris.
    blanda så chokladen sugs upp
    Blanda så chokladen sugs upp.
  4. Klicka ut på smörpapper och låt stelna i rumstemperatur eller kylskåp.

    Rischokladen är nu klar. Lägg dem i en burk och förvara i kylskåp.

    klicka ut på smörpapper
    Klicka ut på smörpapper.
    rischokladen är klar
    Rischokladen är klar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp, håller sig minst 3 veckor.

Kommentarer till Rischoklad

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till Kärran penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Det låter väldigt gott! :)
penna Skrivet av Kärran
Tillsatte lite essens av apelsin, rom och citron alla passade jätte bra det höjde rischokladen till en högre nivå, men den var jätte god och lätt "lagad
penna Skrivet av Hööks
Hej jag har gjort det tidigare på detta recept och det blir supergott;)
besökare Svar till Susanne penna Skrivet av Susanne
Chokladen blir lite glansigare och mer lättflytande med olja. Men du behöver inte använda olja, det går bra utan också.
penna Skrivet av Susanne
Hej.
Jag undrar om oljan gör nått speciellt?
Jag har aldrig olja i när jag gör såna ris choklad.
penna Skrivet av Gitte
är där nogon der vet hvor man kann köpa de ris i Danmark
penna Skrivet av Pauline
har precis gjort en provsats det ska bli så gott när dem har stelnat. Känner på mig att man lätt blir beroende av dem :)
penna Skrivet av Mulle?xD
Vill gärna testa..xD
Min kompis har gjort såna o dom var skiiiiit GODA!!<33
penna Skrivet av Bubblan ( en frtisklubb i malmö)
Alla barnen gillar rischokolad !
så det är rätt så billigt och inte mycket jobb att göra ! speciellt till julen när det är fult upp , så kan man göra rischokolad och ge till barnen !

kommentarer från barn:

angelica 8år:
Detta var supergott, man kan äta tusen chokoladtoppar ! gott till filmkväll!

Jonas 9år:
mmmmm...mmm..mmm GOTT ! jag äter mycket rischokolad på julen ! Min favorit godis till jul

maja 6år:
jag säger bara gott och roligt att göra och äta rischokolad !


olle 12år:
för mej kvittar det , ris eller chokolad !:)
penna Skrivet av Emma
Det här var jätte gott och jag kan rekomendera det att ha på jul när man tittar på kalle anka :) XD

Se även dessa recept

| Glutenfritt | Godis | Julgodis |