Marshmallows

Marshmallows är en sorts geléaktigt amerikanskt godis som faktiskt är ganska enkelt att göra själv med detta recept!
marshmallows
Gott marshmallows godis som man enkelt kan göra själv.
Timglas Tid: ca 2 timmar varav en timme för att stelna
Portioner ca 70 st

Ingredienser:

Till formen och rulla i:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med vatten.

2. Blanda florsocker, potatismjöl och vaniljsocker till formen i en skål.

3. Olja formen.

4. Sikta över sockerblandningen.

5. Det ska bli vitt på botten i formen, oljan suger upp en del så man får sikta över ganska mycket.

6. Blanda vatten, sirap och socker i en kastrull och låt koka upp.

7. Koka ca 3 minuter under lock.

8. Låt fortsätta koka utan lock tills sockersmeten är 127°C (koka ca 20 min om du inte har någon termometer). Ta av kastrullen från värmen och låt svalna under tiden du vispar äggvitorna.

9. Häll äggvitorna i en bunke eller litermått.

10. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Det ska gå att vända upp och ner på bunken.

11. Krama ur gelatinbladen.

12. Rör i gelatinbladen ett i taget.

13. Blandningen blir tjockare och tjockare.

14. Rör om tills allt gelatin smält till en tjock och fin smet.

15. Tillsätt oljan.

16. Häll smeten i en tunn stråle i äggviteskummet och vispa med elvispen på lägsta hastighet eller rör ordentligt samtidigt.

17. Rör till en jämn och fin smet.

18. Häll smeten i formen.

19. Strö över ett lager med sockerblandningen till formen. Låt stå kallt ca 1 timme så den stelnar.

20. Skär runt om och lossa gelémassan.

21. Man får lossa den vartefter runtomkring.

22. Stjälp upp den på en skärbräda.

23. Skär med en vass kniv i längder, ca 2 cm breda och sedan på tvären till fyrkantiga bitar i önskad storlek.

24. Vänd runt bitarna i sockerblandningen.

Låt dem gärna ligga ett par timmar innan de avnjuts så blir marshmallowsarna godare.

marshmallows steg 1-3
marshmallows steg 4-6
marshmallows steg 7-9
marshmallows steg 10-12
marshmallows steg 13-15
marshmallows steg 16-18
marshmallows steg 19-21
marshmallows steg 22-24

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Marshmallowsen håller sig färska i rumstemperatur några dagar. De går även bra att frysa och håller sig då längre, de går då att äta direkt ur frysen - de blir inte hårda bara kalla.

Se även dessa recept

| Glutenfritt | Godis |

Kommentarer till Marshmallows

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Ska pröva
Det finns grisfritt gelatin som man kan använda!
💬 Svar till Becka ✏️ Skrivet av Susanne
Det är ju väldigt mycket gelatin i marshmallows och jag har inte provat något annat. Annars kan du få generella tips på vad du kan byta gelatin mot om du klickar på länken i ingredienslistan.
✏️ Skrivet av Becka
Kan man använda något istället för gelatin eller gelatinblad?? tacksam för svar snälla svara snabbt
✏️ Skrivet av Cecilia
Någon som har testat att grilla dem än??? Det är ju då iaf köpta marshmallows är som godast =)
💬 Svar till Robert ✏️ Skrivet av Susanne

Jag kommer inte ihåg exakt hur länge jag hade dem ute på balkongen, men det som skiljer är ju också att frysen är betydligt kallare än vad det var ute då. Kanske kan det varit så att dina var frysta och stela på utsidan men inte hade stelnat helt i mitten? Så prova att låta dem stelna under längre tid antingen i kylskåp eller frysen. Eller också är kylen bättre än frysen.

Skriv gärna om du provar att grilla eller smälta i varm choklad!