Kokosmums / Gräddbullar
Kokosmums eller gräddbullar som de också kallas är klassiska goda, gräddiga och fluffiga munsbitar som man enkelt gör själv med detta recept.
Tid: 3 timmar, varav 30 minuters jobb
Mängd: ca 30 st
Ingredienser:
- 1 st äggvita
- 4,5 dl strösocker
- 0,75 dl florsocker
- 1,5 dl kallt vatten
- 1,5 dl kokhett vatten
- 1,5 msk gelatinpulver
Strössel:
- 4 dl kokosflingor
- 1 msk kakao
Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt - Byt ut gelatinpulver mot samma mängd agar agar pulver.
Utrustning:
-
köksmaskin med visp
eller elvisp helst med roterande bunke - ugnsform eller annan form ca 20x30 cm
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (31 g): 91 kcal, 14 g kolhydrater, 3 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer
Tips & tricks
Det går jättebra att frysa kokosmums, de blir inte frusna, bara kalla. Tänk bara på att ha papper emellan om du vill kunna ta upp en i taget.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp. De går också bra att frysa och behöver ej tinas.
️ Skrivet av
Jättebra recept!!!
️ Skrivet av
Supermumsiga! Jag har dock i lite vaniljsocker och blandar kokosen med oboy, tycker det blir lite mildare än kakaon.
️ Skrivet av
Är förvånad att se mitt ” gamla” recept … äntligen
Det är toppenbra och lätt….
Jag brukade ha vaniljsocker i och så värmde jag hälften av kokosen i stekpannan med kakao på då sög kokosfettet upp kakaon och blev chokladkokos…mmm..gott..
Det är toppenbra och lätt….
Jag brukade ha vaniljsocker i och så värmde jag hälften av kokosen i stekpannan med kakao på då sög kokosfettet upp kakaon och blev chokladkokos…mmm..gott..
️ Skrivet av
Hej! Jag har gjort skumbollar i långpanna med socker florsocker äggvita kalt vatten
Kokande vatten med gelatinpulvet enligt receptet. Men det rinner ut genomskinlig vätska lite tjock i långpannan när det har stått i kylskåpet ett par timmar, vad kan det beror på?
Hälsningar Gudrun
Kokande vatten med gelatinpulvet enligt receptet. Men det rinner ut genomskinlig vätska lite tjock i långpannan när det har stått i kylskåpet ett par timmar, vad kan det beror på?
Hälsningar Gudrun
️ Skrivet av
Kladdar de ihop sig i kylen/frysen om man inte har bakplåtspapper mellan? Skyddar kokosen eller blir rutorna blöta eller vätskar i kylen?