
Kokosmums / Gräddbullar
💬 91 kommentarer



Ingredienser:
- 1 st äggvita
- 4,5 dl strösocker
- 0,75 dl florsocker
- 1,5 dl kallt vatten
- 1,5 dl kokhett vatten
- 1,5 msk gelatinpulver
Strössel:
- 4 dl kokosflingor
- 1 msk kakao



Utrustning:
-
köksmaskin med visp
eller elvisp helst med roterande bunke - ugnsform eller annan form ca 20x30 cm
Gör så här:
-
Dela ägget, endast äggvitan behövs i detta recept.
Häll strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
Blanda lite lätt.
- 1 st äggvita
- 4,5 dl strösocker
- 0,75 dl florsocker
- 1,5 dl kallt vatten
Äggvita. Äggvita, strösocker, florsocker, vatten. Blanda lite. -
Det vattnet som ska vara varmt går bra att värma i mikron eller i en kastrull. Det ska värmas så det är kokhett.
Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet. Rör tills alla klumpar försvunnit. (Om man inte värmt vattnet tillräckligt och gelatinet inte löser sig så kan du köra det i mikron en stund så det blir varmt och fortsätta röra tills gelatinet löser sig.)
- 1,5 dl kokhett vatten
- 1,5 msk gelatinpulver
Rör ut gelatinpulvret. -
Tillsätt gelatinblandningen till sockerblandningen.
Tillsätt gelatinblandningen. -
Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en assistent med visp eller en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.
När smeten är färdigvispad ska den vara ganska fluffig och fast.
Vispa. Färdigvispad smet. -
Gör strösslet: Häll kokos och kakao i en bunke och blanda.
- 4 dl kokosflingor
- 1 msk kakao
Kakao och kokosflingor. Blanda. -
Strö ut en del av strösslet så det täcker botten i en rektangulär form ca 20x30 cm.
Klicka ut smeten ovanpå strösslet.
Klicka ut smeten på strösslet. -
Bred ut smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.
Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.
Bred ut smeten. Strö över strössel (ej allt). -
Skär smeten i rutor, ca 4x5 cm.
Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.
Förvara kokosmumsen svalt.
Skär i bitar. Doppa snittytan i strössel.
Tips & tricks:
Hållbarhet och förvaring:
| Glutenfritt | Godis | Laktosfritt |




