Kokosmums / Gräddbullar

Kokosmums eller gräddbullar som de också kallas är klassiska goda, gräddiga och fluffiga munsbitar som man enkelt gör själv med detta recept.
Kokosmums eller gräddbullar
Tid: 3 timmar, varav 30 minuters jobb
ca 30 st

Ingredienser:

Strössel:

Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt - Byt ut gelatinpulver mot samma mängd agar agar pulver.

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Dela ägget, endast äggvitan behövs i detta recept.

    Häll strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

    Blanda lite lätt.

    instruktion steg 1.1 kokosmums / gräddbullar
    Äggvita.
    instruktion steg 1.2 kokosmums / gräddbullar
    Äggvita, strösocker, florsocker, vatten.
    instruktion steg 1.3 kokosmums / gräddbullar
    Blanda lite.
  2. Det vattnet som ska vara varmt går bra att värma i mikron eller i en kastrull. Det ska värmas så det är kokhett.

    Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet. Rör tills alla klumpar försvunnit. (Om man inte värmt vattnet tillräckligt och gelatinet inte löser sig så kan du köra det i mikron en stund så det blir varmt och fortsätta röra tills gelatinet löser sig.)

    instruktion steg 2 kokosmums / gräddbullar
    Rör ut gelatinpulvret.
  3. Tillsätt gelatinblandningen till sockerblandningen.

    instruktion steg 3 kokosmums / gräddbullar
    Tillsätt gelatinblandningen.
  4. Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en assistent med visp eller en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.

    När smeten är färdigvispad ska den vara ganska fluffig och fast.

    instruktion steg 4.1 kokosmums / gräddbullar
    Vispa.
    instruktion steg 4.2 kokosmums / gräddbullar
    Färdigvispad smet.
  5. Gör strösslet: Häll kokos och kakao i en bunke och blanda.

    instruktion steg 5.1 kokosmums / gräddbullar
    Kakao och kokosflingor.
    instruktion steg 5.2 kokosmums / gräddbullar
    Blanda.
  6. Strö ut en del av strösslet så det täcker botten i en rektangulär form ca 20x30 cm.

    Klicka ut smeten ovanpå strösslet.

    instruktion steg 6 kokosmums / gräddbullar
    Klicka ut smeten på strösslet.
  7. Bred ut smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.

    Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.

    instruktion steg 7.1 kokosmums / gräddbullar
    Bred ut smeten.
    instruktion steg 7.2 kokosmums / gräddbullar
    Strö över strössel (ej allt).
  8. Skär smeten i rutor, ca 4x5 cm.

    Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.

    Förvara kokosmumsen svalt.

    instruktion steg 8.1 kokosmums / gräddbullar
    Skär i bitar.
    instruktion steg 8.2 kokosmums / gräddbullar
    Doppa snittytan i strössel.

Näringsvärden

Näringsvärde per bit (31 g): 91 kalorier, 14 g kolhydrater, 3 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer

Tips & tricks

Det går jättebra att frysa kokosmums, de blir inte frusna, bara kalla. Tänk bara på att ha papper emellan om du vill kunna ta upp en i taget.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp. De går också bra att frysa och behöver ej tinas.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Josua
Jättebra recept!!!
Skrivet av Tone
Supermumsiga! Jag har dock i lite vaniljsocker och blandar kokosen med oboy, tycker det blir lite mildare än kakaon.
Skrivet av Agneta Lidbeck
Är förvånad att se mitt ” gamla” recept … äntligen
Det är toppenbra och lätt….
Jag brukade ha vaniljsocker i och så värmde jag hälften av kokosen i stekpannan med kakao på då sög kokosfettet upp kakaon och blev chokladkokos…mmm..gott..
Skrivet av Gudrun
Hej! Jag har gjort skumbollar i långpanna med socker florsocker äggvita kalt vatten
Kokande vatten med gelatinpulvet enligt receptet. Men det rinner ut genomskinlig vätska lite tjock i långpannan när det har stått i kylskåpet ett par timmar, vad kan det beror på?
Hälsningar Gudrun
Skrivet av Stephanie
Kladdar de ihop sig i kylen/frysen om man inte har bakplåtspapper mellan? Skyddar kokosen eller blir rutorna blöta eller vätskar i kylen?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest