Sockerkrisp

Mycket enkelt recept på gott och billigt godis som du enkelt gör genom att blanda puffat ris med smält strösocker.
sockerkrisp
Billigt, enkelt och gott recept på godis som endast innehåller strösocker och puffat ris.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner ca 20-30 st

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Lägg sockret i en stekspanna och sätt på plattan på medelhög värme. Efter en stund börjar sockret smälta, rör om lite i det så att allt smälter.

När allt socker smält, häll på rispuffarna. Rör om så att allt socker sugs upp.

Lägg hela massan på ett bakplåtspapper och tryck ut den med stekspaden eller en sked till en så tunn "kaka" som möjligt så blir det lättare att bryta isär senare.

Eftersom massan stelnar ganska fort så får man vara ganska snabb och när man märker att det stelnat så får man sluta trycka ut den för då går det annars bara sönder.

Låt svalna och stelna ca 10 minuter. Bryt i bitar och lägg i en burk med lock.

Hur man smälter socker
1. Häll sockret i en stekpanna. 2. Smält sockret och rör runt lite. 3. Allt socker har nu smält.
Blanda socker och rispuffar
4. Häll på rispuffarna. 5. Rör runt så att allt socker sugs upp. 6. Allt socker har sugits upp och det är en kladdig massa.
Riskakan stelnar
7. Lägg massan på ett bakplåtspapper. 8. Tryck ut massan till en så tunn kaka som möjligt. Låt stelna. 9. Bryt kakan i bitar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i en burk i rumstemperatur. Håller sig minst 2 veckor.

Kommentarer till Sockerkrisp

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av natalia
GUD! det ser gott ut och det är gott också! du måste göra flera recept!
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Vet inte, kanske blir det för klumpigt då? Puffat ris är ju väldigt puffigt och ger stor volym medan sesamfrön är pyttesmå.
penna Skrivet av Sara
kan man byta ris mot sesamfrö?
penna Skrivet av Saga
Detta recept räddade min Fredagskväll!! Dröm godiset. Vi gjorde 3 laddningar innan kvällen va slut!!
penna Skrivet av Saga
Detta recept räddade min Fredagskväll!! Dröm godiset. Vi gjorde 3 laddningar innan kvällen va slut!!

Se även dessa recept

| Glutenfritt | Godis | Julgodis |