Pepparkaksmuffins
Baka enkelt dessa mjuka, saftiga och goda pepparkaksmuffins. De får den karaktäristiska goda pepparkakssmaken från pepparkakskryddorna kanel, nejlikor, ingefära och kardemumma.
Tid: 30 minuter
22 st mindre muffins
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk kanel
- 1 tsk malen nejlikor
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl mjölk
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- Mindre muffins: 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
- Större muffins: 200 °C i mitten av ugnen i ca 13-16 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per muffins (32 g): 103 kalorier, 14 g kolhydrater, 5 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara i plastpåsar. Håller sig minst 3 månader i frysen.