webmaster
Smält smöret och låt det svalna.
Placera ut muffinsformar på en plåt. Vill man hellre göra större muffins kan man använda en muffinsplåt eller använda större muffinsformar.
Bakformarna jag använder har 5 cm bottendiameter och är 2,5 cm höga.
Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa till en ljus och fluffig smet med elvisp med vispar (eller köksmaskin med visp).
Tillsätt kanel, nejlika, ingefära, kardemumma, bakpulver och salt. Vispa med elvisp till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl, mjölk och det smälta smöret. Blanda till en jämn smet.
(Använd gärna elvisp på lägsta hastighet. Kör inte längre tid än att det är blandat.)
Fördela smeten i formarna. Fyll dem till ca 2/3.
Grädda mindre (= ca 22 st på en sats) muffins i 225°C i mitten av ugnen i ca 10 minuter. (Den storlek som syns på bilderna.)
Grädda större muffins (ca 12-15 st på en sats) muffins i 200°C i mitten av ugnen i ca 13-16 minuter.
Låt svalna, gärna på galler under bakhandduk.
Pudra eventuellt över florsocker vid servering.