Pepparkakssnittar
Goda kakor med pepparkakssmak som är superenkla att göra och går fort. De blir precis som kolakakor fast med pepparkakssmak istället. Det är enkelt att rulla ut degen och sedan gräddar man i ugnen och skär därefter i sneda bitar.

Tid: ca 45 min varav 17 min i ugnen
Mängd: ca 60 st
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 0,5 dl ljus sirap
- 1 msk malen kanel
- 2 tsk malen ingefära
- 1 tsk malda nejlikor
- 2 tsk bikarbonat och 1 msk vatten
- 1 st ägg
- 7 dl (420 g) vetemjöl
Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 17 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per kaka (16 g): 66 kcal, 9 g kolhydrater, 3 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara i plåtburkar, plastburkar eller plastpåsar i rumstemperatur, håller sig minst några veckor. Går även bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Kan man använda pepparkakskryddor och hur mycket isåfall ?
️ Skrivet av
Kan man ta pepparkakskryddor ?
️ Skrivet av
Jättegoda pepparkaksgrottor och mycket lätta att göra.

webmaster
Svar till
Lena
️ Skrivet av
Tack för din uppmärksamhet! Det ska vara 7 dl mjöl precis som du tog. Jag har ändrat nu så det står rätt! Tack igen!
️ Skrivet av
Kakorna blev väldigt goda! Jag bakade dem med 7 dl mjöl. I ditt recept står det att man ska använda 7 dl eller 490 gr mjöl.
490 gr vetemjöl blir drygt 8 dl enligt din tabell där vetemjöl väger 60 gr per deciliter..
Ska det vara 7 eller 8 deciliter mjöl??
Tack för ett gott recept!
490 gr vetemjöl blir drygt 8 dl enligt din tabell där vetemjöl väger 60 gr per deciliter..
Ska det vara 7 eller 8 deciliter mjöl??
Tack för ett gott recept!