Pepparkakssnittar

Goda kakor med pepparkakssmak som är superenkla att göra och går fort. Precis som kolakakor fast med pepparkakssmak.
pepparkakssnittar
Pepparkakssnittar - goda kakor med pepparkakssmak. Snabbt och enkelt recept.
Timglas Tid: ca 45 min varav 17 min i ugnen
Portioner ca 60 st

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Häll på strösockret.

    instruktion steg 1 pepparkakssnittar
    Smör och strösocker.
  2. Vispa smör och strösocker till en jämn smet, använd elvisp.

    instruktion steg 2 pepparkakssnittar
    Smör och strösocker blandat.
  3. Tillsätt sirap, kanel, ingefära och kryddnejlikor.

    Knäck ägget och häll i det.

    instruktion steg 3 pepparkakssnittar
    Tillsätt sirap, kryddor och ägg.
  4. Blanda ut bikarbonaten med vatten och häll på det också.

    instruktion steg 4 pepparkakssnittar
    Bikarbonat och vatten.
  5. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. Använd elvisp och vispa inte mer än att det är blandat.

    instruktion steg 5 pepparkakssnittar
    Blandat.
  6. Tillsätt sist vetemjölet. Var noga med att inte ta för mycket vetemjöl. Mät upp i litermått eller väg mjölet. (Använd inte decilitermått och gräv i mjölpåsen för då kommer det bli alldeles för mycket mjöl.)

    Arbeta ihop till en jämn deg. Använd gärna elvisp och vispa inte mer än att det är blandat och degen ser ut som stora smulor som sedan är enkelt att trycka ihop till en deg för hand.

    instruktion steg 6.1 pepparkakssnittar
    Tillsätt vetemjöl.
    instruktion steg 6.2 pepparkakssnittar
    Blanda till en deg.
  7. Forma degen till degklumpar och rulla ut den i längder som är ca 2-3 cm i diameter och lika långa som dina plåtar.

    instruktion steg 7 pepparkakssnittar
    Rulla ut degen i längder.
  8. Platta till längderna.

    instruktion steg 8 pepparkakssnittar
    Platta till.
  9. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 17 minuter tills de fått fin färg.

    instruktion steg 9 pepparkakssnittar
    Grädda i ugnen.
  10. Skär dem direkt i sneda bitar, ca 3 cm breda. Låt svalna.

    Lägg kakorna i en burk med lock eller plastpåsar eller frys in dem.

    instruktion steg 10 pepparkakssnittar
    Skär i sneda bitar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i plåtburkar, plastburkar eller plastpåsar i rumstemperatur, håller sig minst några veckor. Går även bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Julmat och andra julrecept | Småkakor |

Kommentarer till Pepparkakssnittar

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Eva
Jättegoda pepparkaksgrottor och mycket lätta att göra.
💬 Svar till Lena ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för din uppmärksamhet! Det ska vara 7 dl mjöl precis som du tog. Jag har ändrat nu så det står rätt! Tack igen!
✏️ Skrivet av Lena
Kakorna blev väldigt goda! Jag bakade dem med 7 dl mjöl. I ditt recept står det att man ska använda 7 dl eller 490 gr mjöl.

490 gr vetemjöl blir drygt 8 dl enligt din tabell där vetemjöl väger 60 gr per deciliter..

Ska det vara 7 eller 8 deciliter mjöl??

Tack för ett gott recept!
💬 Svar till Lena ✏️ Skrivet av Susanne
30x40 cm är själva bakytan, sedan är ju plåten några centimeter större. Det är det vanligaste måttet. Sedan finns förstås andra bredare format på ugnar även i Sverige.
✏️ Skrivet av Lena
Hur bred är en svensk plåt?

Jag bor sedan många år i USA och jag tror att spisarna är bredare här.

Jag uppskattar dina recept som är nöt/mandel fria eftersom jag har ett barnbarn som är allergisk!