| Småkakor |

Chokladsnittar

Baka enkelt och snabbt dessa goda småkakor med smak av kola och choklad. Ljuvliga chokladsnittar som är knapriga på ytan och mjuksega inuti. En favorit!
chokladsnittar
Timglas Tid: ca 50 min varav 2x12 min i ugnen
Portioner ca 60 st

Ingredienser:

Garnering:

laktosfritt Laktosfritt - Smör är nästintill laktosfritt, annars finns laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 12 minuter med över- och undervärme
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp smöret och skär det i mindre bitar så att det blir mjukt fort. Tillsätt strösocker. Låt stå framme några minuter så det blir mjukt.

    Ta fram övriga ingredienser och plåtar med bakplåtspapper under tiden (2 plåtar om du gör en sats).

    chokladsnittar steg 1: smör och strösocker
    Smör och strösocker.
  2. Vispa smör och strösocker till en jämn smet.

    Använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin med visp t.ex. Ankarsrum vispskål med mördegsvispar.

    chokladsnittar steg 2: smör och strösocker blandat
    Smör och strösocker blandat.
  3. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa till en jämn smet.

    chokladsnittar steg 3: vaniljsocker, bakpulver, salt tillsatt
    Vaniljsocker, bakpulver, salt tillsatt.
    chokladsnittar steg 3: blandat
    Blandat.
  4. Tillsätt kakao och ljus sirap. Vispa till en jämn smet.

    chokladsnittar steg 4: kakao och ljus sirap tillsatt
    Kakao och ljus sirap tillsatt.
    chokladsnittar steg 4: blandat
    Blandat.
  5. Tillsätt vetemjöl. Vispa tills smeten går ihop. Tryck sedan enkelt ihop kakdegen till en boll.

    Mät upp vetemjölet genom att väga eller hälla upp det i litermått. Gräv inte med decilitermått för då blir det för mycket mjöl och då går inte kakdegen ihop.

    (Om det är svårt att få ihop degen har du sannolikt tagit för mycket mjöl. Rädda då genom att tillsätta mera rumstempererat smör eller vatten.)

    chokladsnittar steg 5: vetemjöl tillsatt
    Vetemjöl tillsatt.
    chokladsnittar steg 5: kaksmeten klar
    Kaksmeten klar.
    chokladsnittar steg 5: kakdegen
    Kakdegen.
  6. Dela degen i 6 lika stora delar och rulla ut till 6 längder lika långa som plåten på 2 plåtar, alltså 3 längder på varje plåt (antal gäller 1 sats).

    chokladsnittar steg 6: kakdegen delad i 6 delar
    Kakdegen delad i 6 delar.
    chokladsnittar steg 6: 3 längder på en plåt
    3 längder på en plåt.
  7. Platta till längderna lite grann. Strö över pärlsocker och tryck till pärlsockret lite grann så det fastnar lite grann i kakdegen.

    chokladsnittar steg 7: längderna tillplattade
    Längderna tillplattade.
    chokladsnittar steg 7: med pärlsocker
    Med pärlsocker.
  8. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 12 minuter. Låt dem svalna ca 2 minuter på plåten. Skär dem därefter genast i sneda bitar med en vass kniv.

    chokladsnittar steg 8: gräddade chokladsnittar
    Gräddade chokladsnittar.
    chokladsnittar steg 8: skär i sneda bitar
    Skär i sneda bitar.

Näringsvärde Näringsvärden

Näringsvärde per kaka (13 g): 61 kalorier, 8 g kolhydrater, 3 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring

Kakorna håller sig minst 2 veckor i burk med tättslutande lock i rumstemperatur. Går också bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Elsa lenman Prytz
Nu ska jag baka till pappa när han fyller år!❤
✏️ Skrivet av Kajsa
Överkomplicerat recept för denna enkla kaka. Inte mycket godare än om man gör på vanligt vis. Finns många bättre recept.
✏️ Skrivet av Hadicha
De blev såå goda^^ Jag kan inte sluta äta
✏️ Skrivet av Iris
Så gott
✏️ Skrivet av Ayja Karhatsu
Nu ska jag testa att göra som runda kakor tänkte det kanske inte äts upp på direkten

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest