Cornflakesgodis

Mycket gott och enkelt godis med choklad och cornflakes. Enklare recept på gott godis får man leta efter.
cornflakesgodis
Gott recept på superenkelt godis som passar bra även som julgodis.
Timglas Tid: 25 min
Portioner ca 70-90 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält chokladen tillsammans med olja eller kokosfett i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Smält försiktigt på svag värme. Chokladen ska inte koka.

    instruktion steg 1 cornflakesgodis
    Choklad och olja.
  2. Sluta värm när ungefär hälften av chokladen smält och rör om tills allt smält och du har en blank och fin chokladsmet.

    instruktion steg 2.1 cornflakesgodis
    Hälften smält.
    instruktion steg 2.2 cornflakesgodis
    Rör tills det smält.
  3. Rör ner cornflakes och kokosflingor.

    instruktion steg 3.1 cornflakesgodis
    Cornflakes och kokosflingor.
    instruktion steg 3.2 cornflakesgodis
    Rör ihop.
  4. Forma till små toppar och lägg på smörpapper.

    instruktion steg 4.1 cornflakesgodis
    Forma till toppar.
    instruktion steg 4.2 cornflakesgodis
    Låt stelna på smörpapper.
  5. Låt stelna. Lägg dem i en burk och förvara svalt, gärna i kylskåp.

    instruktion steg 5.1 cornflakesgodis
    Färdigt cornflakesgodis.
    instruktion steg 5.2 cornflakesgodis
    Lägg i burk. Förvara svalt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara svalt, gärna i kylskåp. Håller sig minst en månad.

Kommentarer till Cornflakesgodis

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Elisabeth
Jag gjorde precis en sats. Det blev 42 st små. I receptet står det 70-90 st. Det är dubbelt så många och jag undrar hur det ska gå till. Hur lång tid tar det att stelna? Använde mjölkchoklad.
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man. Det viktiga är att chokladen inte kokar för då blir den kornig. Det är ganska lätt att undvika om man är försiktig tycker jag, jag gör alltid så numera.
penna Skrivet av Emma
Kan man smälta chokladen i vanlig kastrull utan vattenbad? om man är försiktig med värmen?
besökare Svar till Sarah penna Skrivet av Susanne
Ja, man kan använda nästan vilka flingor som helst. Om det blir godare eller inte beror på vilka flingor man tar och vad man gillar! :)
penna Skrivet av Sarah
kan man använda brun cornflakes istället? blir det lika gott? :)
besökare Svar till Margareta penna Skrivet av Susanne
Låter gott, tror jag gjort det också för länge sen! Det är ju nästan samma sak och de har samma strykande åtgång! :)
penna Skrivet av Margareta
Mn kan göra en variant som är jättegod! Ha havrekuddar i de smälta chokladen. Jag brukar blanda ljus och mörk choklad som jag smälter. Blanda sedan i lagom mängd med havrekuddar. klicka ut på bakplåtspapper. Låt stelna och förvara i kylskåp. Men varning... de brukar ta slut fort!
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Ja förvara det i kylen. Mitt har hållt sig åtminstone en månad, längre har jag inte provat för då har någon ätit upp det ;)
penna Skrivet av Matilda
Hej! Hur lång hållbarhet har cornflakesgodiset? Ska det förvaras kylt?
penna Skrivet av mija
Dom är jättegoda, har inte bakat det sen 1an xD
Det var ganska längesen. Jag kallar dom chokladflingor x)

Se även dessa recept

| Godis | Julgodis | Julmat och andra julrecept |