| Godis | Julgodis | Julmat och andra julrecept |

Cornflakesgodis

Mycket gott och enkelt godis med choklad och cornflakes. Enklare recept på gott godis får man leta efter.
cornflakesgodis julgodis
Gott recept på superenkelt godis som passar bra även som julgodis.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 min
Portioner ca 70-90 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält chokladen tillsammans med olja eller kokosfett i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Smält försiktigt på svag värme. Chokladen ska inte koka.

  2. Sluta värm när ungefär hälften av chokladen smält och rör om tills allt smält och du har en blank och fin chokladsmet.

  3. Rör ner cornflakes och kokosflingor.

  4. Forma till små toppar och lägg på smörpapper.

  5. Låt stelna. Lägg dem i en burk och förvara svalt, gärna i kylskåp.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 cornflakesgodis
1. Choklad och olja.
instruktion steg 2.1 cornflakesgodis
2.1. Hälften smält.
instruktion steg 2.2 cornflakesgodis
2.2. Rör tills det smält.
instruktion steg 3.1 cornflakesgodis
3.1. Cornflakes och kokosflingor.
instruktion steg 3.2 cornflakesgodis
3.2. Rör ihop.
instruktion steg 4.1 cornflakesgodis
4.1. Forma till toppar.
instruktion steg 4.2 cornflakesgodis
4.2. Låt stelna på smörpapper.
instruktion steg 5.1 cornflakesgodis
5.1. Färdigt cornflakesgodis.
instruktion steg 5.2 cornflakesgodis
5.2. Lägg i burk. Förvara svalt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara svalt, gärna i kylskåp. Håller sig minst en månad.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Elisabeth  
Jag gjorde precis en sats. Det blev 42 st små. I receptet står det 70-90 st. Det är dubbelt så många och jag undrar hur det ska gå till. Hur lång tid tar det att stelna? Använde mjölkchoklad.
 svar  Svar till  Emma    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja det kan man. Det viktiga är att chokladen inte kokar för då blir den kornig. Det är ganska lätt att undvika om man är försiktig tycker jag, jag gör alltid så numera.
   kommentar  Skrivet av  Emma  
Kan man smälta chokladen i vanlig kastrull utan vattenbad? om man är försiktig med värmen?
 svar  Svar till  Sarah    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja, man kan använda nästan vilka flingor som helst. Om det blir godare eller inte beror på vilka flingor man tar och vad man gillar! :)
   kommentar  Skrivet av  Sarah  
kan man använda brun cornflakes istället? blir det lika gott? :)
 svar  Svar till  Margareta    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Låter gott, tror jag gjort det också för länge sen! Det är ju nästan samma sak och de har samma strykande åtgång! :)
   kommentar  Skrivet av  Margareta  
Mn kan göra en variant som är jättegod! Ha havrekuddar i de smälta chokladen. Jag brukar blanda ljus och mörk choklad som jag smälter. Blanda sedan i lagom mängd med havrekuddar. klicka ut på bakplåtspapper. Låt stelna och förvara i kylskåp. Men varning... de brukar ta slut fort!
 svar  Svar till  Matilda    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja förvara det i kylen. Mitt har hållt sig åtminstone en månad, längre har jag inte provat för då har någon ätit upp det ;)
   kommentar  Skrivet av  Matilda  
Hej! Hur lång hållbarhet har cornflakesgodiset? Ska det förvaras kylt?
   kommentar  Skrivet av  mija  
Dom är jättegoda, har inte bakat det sen 1an xD
Det var ganska längesen. Jag kallar dom chokladflingor x)

Skriv och läs alla 71 kommentarer