| Godis | Julgodis | Julmat och andra julrecept |

Cornflakesgodis

Mycket gott och enkelt godis med choklad och cornflakes. Enklare recept på gott godis får man leta efter.
cornflakesgodis
Gott recept på superenkelt godis som passar bra även som julgodis.
Timglas Tid: 25 min
Portioner ca 70-90 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält chokladen tillsammans med olja eller kokosfett i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Smält försiktigt på svag värme. Chokladen ska inte koka.

    instruktion steg 1 cornflakesgodis
    Choklad och olja.
  2. Sluta värm när ungefär hälften av chokladen smält och rör om tills allt smält och du har en blank och fin chokladsmet.

    instruktion steg 2.1 cornflakesgodis
    Hälften smält.
    instruktion steg 2.2 cornflakesgodis
    Rör tills det smält.
  3. Rör ner cornflakes och kokosflingor.

    instruktion steg 3.1 cornflakesgodis
    Cornflakes och kokosflingor.
    instruktion steg 3.2 cornflakesgodis
    Rör ihop.
  4. Forma till små toppar och lägg på smörpapper.

    instruktion steg 4.1 cornflakesgodis
    Forma till toppar.
    instruktion steg 4.2 cornflakesgodis
    Låt stelna på smörpapper.
  5. Låt stelna. Lägg dem i en burk och förvara svalt, gärna i kylskåp.

    instruktion steg 5.1 cornflakesgodis
    Färdigt cornflakesgodis.
    instruktion steg 5.2 cornflakesgodis
    Lägg i burk. Förvara svalt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara svalt, gärna i kylskåp. Håller sig minst en månad.

Kommentarer till Cornflakesgodis

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Elisabeth
Jag gjorde precis en sats. Det blev 42 st små. I receptet står det 70-90 st. Det är dubbelt så många och jag undrar hur det ska gå till. Hur lång tid tar det att stelna? Använde mjölkchoklad.
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man. Det viktiga är att chokladen inte kokar för då blir den kornig. Det är ganska lätt att undvika om man är försiktig tycker jag, jag gör alltid så numera.
penna Skrivet av Emma
Kan man smälta chokladen i vanlig kastrull utan vattenbad? om man är försiktig med värmen?

Läs alla 71 kommentarer