Kokosgodis Bounty

Gott och enkelt recept på godis som blir som Bounty (fast godare) med kokosfyllning doppad i choklad. Kokosgodis som även passar bra som julgodis.
kokosgodis Bounty
Kokosgodis - som Bounty, fast godare! Otroligt goda chokladbitar med kokosfyllning. Mycket gott recept på julgodis eller godis till andra tillfällen.
Timglas Tid: 30 min + tid att stelna
Portioner ca 30 st

Ingredienser:

Garnering:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfritt smör, grädde och mörk choklad som är laktosfri
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält smöret. Tillsätt sirap, strösocker och grädde och blanda till en jämn smet.

    instruktion steg 1 kokosgodis bounty
    Smör, sirap, socker, grädde.
  2. Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna.

    instruktion steg 2.1 kokosgodis bounty
    Smeten kokar.
    instruktion steg 2.2 kokosgodis bounty
    Tillsätt kokosflingor.
    instruktion steg 2.3 kokosgodis bounty
    Blanda till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten på ett smörpapper ca 20x15 cm. Ställ kylskåpskallt och låt stelna. Det tar ca 2 ½ timma. Eller ställ in i frysen så går det fortare.

    instruktion steg 3 kokosgodis bounty
    Kokos-smeten i en form.
  4. Skär den stelnade massan i fyrkantiga bitar.

    instruktion steg 4 kokosgodis bounty
    Den stelnade massan skuren i bitar.
  5. Smält chokladen och kokosfett eller olja i en kastrull, i ett vattenbad eller i mikron. Det viktiga är att smälta på låg effekt och röra om. Chokladen får inte koka för då blir den kornig. När drygt hälften av chokladen smält så behöver man inte värma mer. Rör om tills all choklad smält.

    instruktion steg 5.1 kokosgodis bounty
    Choklad som ska smältas.
    instruktion steg 5.2 kokosgodis bounty
    Smält choklad.
  6. Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd runt. Använd gärna en stekpincett.

    Lägg kokosbitarna på smörpapper tills chokladen stelnat.

    Förvara dem svalt.

    instruktion steg 6.1 kokosgodis bounty
    Doppa kokosbitarna i chokladen.
    instruktion steg 6.2 kokosgodis bounty
    Låt chokladen stelna.
    instruktion steg 6.3 kokosgodis bounty
    Chokladen har stelnat.

Kommentarer till Kokosgodis Bounty

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Sammy
Undrar om man kan gör detta recept med veganska produkter?
penna Skrivet av Anne-Marie
Gjorde dessa ikväll och dom var fantastiskt goda :) Gjorde som Malin tipsade om och tryckte ihop dom lite mer och använde gaffel vid doppningen . Gick kanonbra och kommer göra dessa fler gånger :)
penna Skrivet av Malin
Gott! Tack för receptet!
Pressa till bitarna lite innan jag doppade dem i chokladen så lossnade inte kokos. Använde gaffel så chokladen kunde rinna av lite bättre. Och 200g räckte knappt. 3 bitar som blev utan choklad:)
penna Skrivet av Mona
Kanske dem smaker god men mina kunde jag inte delar ändå smeten var i 4 timmer i kylen, kokosflingor lossnade i såsen, chokladen räckte bara till hälften sen gav jag upp.
penna Skrivet av Elise
Gör ÄN EN GÅNG dessa mums bitar som hela familjen älskar. Toppen recept
penna Skrivet av Maria
Top notch...
Använde f.ö. riktigt eko smör, inte margarin, och kung markanta kokosolja som kanske vände resultatet till min fördel.
penna Skrivet av Maria
Fick beröm och höra att det var "konditorvarning" på dessa läckerheter, som doppades i mörk choklad. Hade smeten en halvtimme i frysen, kunde fortfarande forma till bitarna innan jag doppade dem då översta kommentarerna nämnt kokos som lossnat. Hade då inte det problemet. Blev säkert 1/3 choklad över. Hade varken tillgång till stekpincett, utan sked, eller ngt droppgaller, vilket hade varit bra. Nu blev det en del choklad som fick skäras bort runt bitarna innan de kunde läggas upp och serveras. Annars typ notch.
besökare Svar till elin penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket för att du delar med dig! Det blir säkert svårare också med kokosen som börjar lossna ju längre de ligger framme i rumstemperatur. Kanske skulle man prova att lägga in dem i frysen 5-10 minuter efter att man skurit upp dem och så tar man ut några i taget från frysen och doppar dem i choklad.
penna Skrivet av elin
Det blev jätte gott och uppskattat :)
Jag gjorde hälften av vit choklad och andra hälften av mellan choklad samt dekorerade med varannan jordnött och valnött på toppen. Samt doppade tandpetare i smält choklad och gjorde olika dekorationer...

Däremot var det svårt att få runt smält chokladen på kokosen då kokosen började gå sönder lite runt om.
Så jag hade kvar kokosen i bitar och tog smält choklad med en sked runt kokosen istället medans de låg kvar där nere.
besökare Svar till elin penna Skrivet av Susanne
Chokladen smälter inte, däremot kan den bli kladdig på ytan och det beror på hur varmt det är i rummet och vilken chokladsort det är. Hos de flesta kan chokladen ligga framme hela dagen om man så vill, men chokladbitarna känns ju fräschare när de är kalla och inget kladd på ytan alls tycker jag så jag skulle rekommendera att ställa fram dem när de ska serveras och sedan får de stå framme så länge man vill.

Läs alla 86 kommentarer

Se även dessa recept

| Glutenfritt | Godis | Julgodis | Julmat och andra julrecept |