| Glutenfritt | Godis | Julgodis | Julmat och andra julrecept |

Kokosgodis Bounty

Gott och enkelt recept på godis som blir som Bounty (fast godare) med kokosfyllning doppad i choklad. Kokosgodis som även passar bra som julgodis.
kokosgodis Bounty
Kokosgodis - som Bounty, fast godare! Otroligt goda chokladbitar med kokosfyllning. Mycket gott recept på julgodis eller godis till andra tillfällen.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 min + tid att stelna
Portioner ca 30 st

Ingredienser:

Garnering:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfritt smör, grädde och mörk choklad som är laktosfri
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält smöret. Tillsätt sirap, strösocker och grädde och blanda till en jämn smet.

  2. Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna.

  3. Bred ut smeten på ett smörpapper ca 20x15 cm. Ställ kylskåpskallt och låt stelna. Det tar ca 2 ½ timma. Eller ställ in i frysen så går det fortare.

  4. Skär den stelnade massan i fyrkantiga bitar.

  5. Smält chokladen och kokosfett eller olja i en kastrull, i ett vattenbad eller i mikron. Det viktiga är att smälta på låg effekt och röra om. Chokladen får inte koka för då blir den kornig. När drygt hälften av chokladen smält så behöver man inte värma mer. Rör om tills all choklad smält.

  6. Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd runt. Använd gärna en stekpincett.

    Lägg kokosbitarna på smörpapper tills chokladen stelnat.

    Förvara dem svalt.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 kokosgodis bounty
1. Smör, sirap, socker, grädde.
instruktion steg 2.1 kokosgodis bounty
2.1. Smeten kokar.
instruktion steg 2.2 kokosgodis bounty
2.2. Tillsätt kokosflingor.
instruktion steg 2.3 kokosgodis bounty
2.3. Blanda till en jämn smet.
instruktion steg 3 kokosgodis bounty
3. Kokos-smeten i en form.
instruktion steg 4 kokosgodis bounty
4. Den stelnade massan skuren i bitar.
instruktion steg 5.1 kokosgodis bounty
5.1. Choklad som ska smältas.
instruktion steg 5.2 kokosgodis bounty
5.2. Smält choklad.
instruktion steg 6.1 kokosgodis bounty
6.1. Doppa kokosbitarna i chokladen.
instruktion steg 6.2 kokosgodis bounty
6.2. Låt chokladen stelna.
instruktion steg 6.3 kokosgodis bounty
6.3. Chokladen har stelnat.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Malin  
Gott! Tack för receptet!
Pressa till bitarna lite innan jag doppade dem i chokladen så lossnade inte kokos. Använde gaffel så chokladen kunde rinna av lite bättre. Och 200g räckte knappt. 3 bitar som blev utan choklad:)
   kommentar  Skrivet av  Mona  
Kanske dem smaker god men mina kunde jag inte delar ändå smeten var i 4 timmer i kylen, kokosflingor lossnade i såsen, chokladen räckte bara till hälften sen gav jag upp.
   kommentar  Skrivet av  elise  
Gör ÄN EN GÅNG dessa mums bitar som hela familjen älskar. Toppen recept
   kommentar  Skrivet av  Maria  
Top notch...
Använde f.ö. riktigt eko smör, inte margarin, och kung markanta kokosolja som kanske vände resultatet till min fördel.
   kommentar  Skrivet av  Maria  
Fick beröm och höra att det var "konditorvarning" på dessa läckerheter, som doppades i mörk choklad. Hade smeten en halvtimme i frysen, kunde fortfarande forma till bitarna innan jag doppade dem då översta kommentarerna nämnt kokos som lossnat. Hade då inte det problemet. Blev säkert 1/3 choklad över. Hade varken tillgång till stekpincett, utan sked, eller ngt droppgaller, vilket hade varit bra. Nu blev det en del choklad som fick skäras bort runt bitarna innan de kunde läggas upp och serveras. Annars typ notch.
 svar  Svar till  elin    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack så mycket för att du delar med dig! Det blir säkert svårare också med kokosen som börjar lossna ju längre de ligger framme i rumstemperatur. Kanske skulle man prova att lägga in dem i frysen 5-10 minuter efter att man skurit upp dem och så tar man ut några i taget från frysen och doppar dem i choklad.
   kommentar  Skrivet av  elin  
Det blev jätte gott och uppskattat :)
Jag gjorde hälften av vit choklad och andra hälften av mellan choklad samt dekorerade med varannan jordnött och valnött på toppen. Samt doppade tandpetare i smält choklad och gjorde olika dekorationer...

Däremot var det svårt att få runt smält chokladen på kokosen då kokosen började gå sönder lite runt om.
Så jag hade kvar kokosen i bitar och tog smält choklad med en sked runt kokosen istället medans de låg kvar där nere.
 svar  Svar till  elin    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Chokladen smälter inte, däremot kan den bli kladdig på ytan och det beror på hur varmt det är i rummet och vilken chokladsort det är. Hos de flesta kan chokladen ligga framme hela dagen om man så vill, men chokladbitarna känns ju fräschare när de är kalla och inget kladd på ytan alls tycker jag så jag skulle rekommendera att ställa fram dem när de ska serveras och sedan får de stå framme så länge man vill.
   kommentar  Skrivet av  elin  
Hej,

Hur länge kan chokladen vara ute i rumstemperatur innan chokladen börjar smälta igen?
 svar  Svar till  Malin Jansson    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för tips! :)

Skriv och läs alla 84 kommentarer