Digital termometer

digital termometer
Digital termometer som kan användas till t.ex. kött och när man kokar knäck eller kola.

Recept där man kan använda Digital termometer

En digital termometer är idealisk att använda när man kokar knäck eller kola för att slippa göra kulprovet.

Den digitala termometern är även bra att ha när man tillagar en stek eller fisk som ska nå en viss innertemperatur.

Skillnaden mellan en vanlig analog termometer och en digital termometer är att den digitala kan ställas in så den piper när den nått en viss temperatur. Detta är väldigt praktiskt eftersom man slipper vakta och springa och kolla temperaturen utan kan göra andra saker under tiden tills det piper.

Den digitala termometern har ett mjukt snöre för att du ska kunna stänga ugnsluckan med snöret emellan.

Att tänka på innan du köper

Till många ugnar ingår en digital termometer så om du bara tänkt använda din termometer i ugnen så kan du använda den.

Undvik de billigaste sorterna för de brukar vara oerhört långsamma. När temperaturen ändras snabbt som t.ex. i slutet av knäck-kokningen så hänger inte termometern med och knäcken kokar för länge och blir för hård.

Om du t.ex. grillar kycklingfilé så vet du ungefär när de är klara och vill bara stoppa in termometern och mäta temperaturen för att vara säker - då kan det ta en minut med en billig termometer innan den stegat upp till rätt temperatur.

Hitta rätt innertemperatur

Läs gärna min stek- och grillguide för att få information om innertemperaturer för kött och fisk och hur man använder en termometer för perfekt resultat.

Jag vill även tipsa om min app Kökshjälpen där man snabbt och enkelt kan få upp information om innertemperaturer. Perfekt att använda i köket.

Plocka ur batteriet

När du förvarar din digitala termometer så kan det vara en bra idé att plocka ur batteriet eftersom den drar ström även när du inte använder den.

Tips

Vissa ugnar har inbyggd digital termometer.

Pris

ca 200 kr

Köptips

Finns att köpa på nätet och i större mataffärer, på IKEA och i affärer som Cervera. Undvik de billigaste sorterna som brukar vara långsamma.

Relaterade artiklar:

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Lennart Ericson
Hej!

Oj vad många bra recept du har samlat på dig! Om jag söker inspiration till t. ex. middag eller matbröd går jag alltid till din sajt.
Jag vill tacka särskilt för ditt recept "Solrosbullar".
Godare bröd vet jag inte om det finns. Lätta att baka om man bara jäser ut ordentligt. Med "Bregott Havssalt" och "KOO bitter Apelsinmarmelad" är det godare än en bakelse.

Keep up the good work!

Hälsningar
Lennart Ericson
Täby

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest