Laxfilé med romsås



Ingredienser:
Romsås:
- 2 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 tsk salt
- 2 msk röd stenbitsrom
Tillbehör:
- kokt potatis
- sallad
Utrustning:
- 1 st ugnsform ca 20x20 cm eller större så att laxen får plats
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175°C.
Om man har en färsk laxfilé i bit kan man om man vill skära den i portionsbitar à 125-150 g (det tar annars lite längre tid i ugnen).
Lägg laxfilébitarna i en ugnsform. Salta.
Laxfilé skuren i portionsbitar. Laxfilébitar i ugnsform med salt. -
Ställ in laxen i mitten av ugnen i 175°C ca 20 minuter tills laxen är genomstekt.
(Om du använder en laxfilé i bit, d.v.s. ej skuren i portionsbitar, så tar det ca 5-10 min extra i ugnen.)
Koka under tiden potatisen, gör romsåsen och gör sallad.
- kokt potatis
- sallad
Laxfilé steks i ugnen. -
Gör romsåsen: Blanda crème fraiche, majonnäs, salt och röd kaviar i en skål. Smaka av och servera med den färdiga laxen.
- 2 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 tsk salt
- 2 msk röd stenbitsrom
Ingredienserna till romsåsen. Den färdiga romsåsen. Den färdiga laxen.
GI Tips:
Ät bara lite potatis och ta mera grönsaker.
LCHF Tips:
Uteslut potatisen och servera med mera grönsaker istället t.ex. kokt broccoli och/eller blomkål.
Tips för att undvika tillsatser:
Se upp med stenbitsrommen som innehåller ganska mycket tillsatser. Se även upp med köpt majonnäs. Det är annars enkelt att göra sin egen majonnäs.
| Fisk och skaldjur | Huvudrätter | Påsk - påskmat och påskgodis |

⭐ webmaster

⭐ webmaster