Laxfilé med romsås

Mycket gott och enkelt recept med laxfilé och romsås som går snabbt att göra. En favorit. Går bra med både fryst eller färsk lax.
Laxfilé med romsås
Laxfilé med romsås, kokt potatis och sallad. Gott och enkelt! Passar både till vardag och fest!
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Romsås:

Tillbehör:

Utrustning du behöver:

  • 1 st ugnsform ca 20x20 cm eller större så att laxen får plats

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

    Om man har en färsk laxfilé i bit kan man om man vill skära den i portionsbitar à 125-150 g (det tar annars lite längre tid i ugnen).

    Lägg laxfilébitarna i en ugnsform. Salta.

    laxfilé skuren i portionsbitar
    Laxfilé skuren i portionsbitar.
    laxfilébitar i ugnsform med salt
    Laxfilébitar i ugnsform med salt.
  2. Ställ in laxen i mitten av ugnen i 175°C ca 20 minuter tills laxen är genomstekt.

    (Om du använder en laxfilé i bit, d.v.s. ej skuren i portionsbitar, så tar det ca 5-10 min extra i ugnen.)

    Koka under tiden potatisen, gör romsåsen och gör sallad.

    laxfilé steks i ugnen
    Laxfilé steks i ugnen.
  3. Gör romsåsen: Blanda crème fraiche, majonnäs, salt och röd kaviar i en skål. Smaka av och servera med den färdiga laxen.

    ingredienserna till romsåsen
    Ingredienserna till romsåsen.
    den färdiga romsåsen
    Den färdiga romsåsen.
    den färdiga laxen
    Den färdiga laxen.

GI GI Tips:

Ät bara lite potatis och ta mera grönsaker.

LCHF LCHF Tips:

Uteslut potatisen och servera med mera grönsaker istället t.ex. kokt broccoli och/eller blomkål.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Se upp med stenbitsrommen som innehåller ganska mycket tillsatser. Se även upp med köpt majonnäs. Det är annars enkelt att göra sin egen majonnäs.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Huvudrätter | Påsk - påskmat och påskgodis |

Kommentarer till Laxfilé med romsås

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder.
💬 Svar till Hatti ✏️ Skrivet av Susanne
Det är majonnäs, en hemgjord som jag gjort med en olja som gav gulare färg, men det beror också på fotot som är fotat under lysrör som ger konstiga färger. Det kommer nya och mycket bättre bilder på det här receptet så småningom!
✏️ Skrivet av Hatti
Vad är det gula i bild 4?🙂
💬 Svar till Emma ✏️ Skrivet av Susanne
Ja det går bra att göra såsen flera timmar innan, du kan till och med göra den dagen innan, förvara den i kylen. Rör om lite före servering.
✏️ Skrivet av Emma
Hej! Jag undrar ifall man kan göra såsen några timmar i förväg och ha den stående i kylen innan servering? Eller borde man göra såsen precis innan servering?