| Fisk och skaldjur | Huvudrätter | Påsk - påskmat och påskgodis |

Laxfilé med romsås

Mycket gott och enkelt recept med laxfilé och romsås som går snabbt att göra. En favorit. Går bra med både fryst eller färsk lax.
Laxfilé med romsås
Laxfilé med romsås, kokt potatis och sallad. Gott och enkelt! Passar både till vardag och fest!
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Romsås:

Tillbehör:

Utrustning du behöver:

  • 1 st ugnsform ca 20x20 cm eller större så att laxen får plats

Vintips:

Leeuwenjacht (nr 2171)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

    Om man har en färsk laxfilé i bit kan man om man vill skära den i portionsbitar à 125-150 g (det tar annars lite längre tid i ugnen).

    Lägg laxfilébitarna i en ugnsform. Salta.

  2. Ställ in laxen i mitten av ugnen i 175°C ca 20 minuter tills laxen är genomstekt.

    (Om du använder en laxfilé i bit, d.v.s. ej skuren i portionsbitar, så tar det ca 5-10 min extra i ugnen.)

    Koka under tiden potatisen, gör romsåsen och gör sallad.

  3. Gör romsåsen: Blanda crème fraiche, majonnäs, salt och röd kaviar i en skål. Smaka av och servera med den färdiga laxen.

Beskrivande bilder

laxfilé skuren i portionsbitar
1.1. Laxfilé skuren i portionsbitar.
laxfilébitar i ugnsform med salt
1.2. Laxfilébitar i ugnsform med salt.
laxfilé steks i ugnen
2. Laxfilé steks i ugnen.
ingredienserna till romsåsen
3.1. Ingredienserna till romsåsen.
den färdiga romsåsen
3.2. Den färdiga romsåsen.
den färdiga laxen
3.3. Den färdiga laxen.

GI GI Tips:

Ät bara lite potatis och ta mera grönsaker.

LCHF LCHF Tips:

Uteslut potatisen och servera med mera grönsaker istället t.ex. kokt broccoli och/eller blomkål.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Se upp med stenbitsrommen som innehåller ganska mycket tillsatser. Se även upp med köpt majonnäs. Det är annars enkelt att göra sin egen majonnäs.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Susanne  
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder.
 svar  Svar till  Hatti    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Det är majonnäs, en hemgjord som jag gjort med en olja som gav gulare färg, men det beror också på fotot som är fotat under lysrör som ger konstiga färger. Det kommer nya och mycket bättre bilder på det här receptet så småningom!
   kommentar  Skrivet av  Hatti  
Vad är det gula i bild 4?🙂
 svar  Svar till  Emma    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja det går bra att göra såsen flera timmar innan, du kan till och med göra den dagen innan, förvara den i kylen. Rör om lite före servering.
   kommentar  Skrivet av  Emma  
Hej! Jag undrar ifall man kan göra såsen några timmar i förväg och ha den stående i kylen innan servering? Eller borde man göra såsen precis innan servering?

Skriv och läs alla 33 kommentarer