
✏️ Skrivet av
För mycket salt till såsen trots att jag gillar salt. Tur att man har varit med förr för tiden till laxbitarna stämmer inte /kram
Utrustning:
Sätt ugnen på 175°C.
Om man har en färsk laxfilé i bit kan man om man vill skära den i portionsbitar à 125-150 g (det tar annars lite längre tid i ugnen).
Lägg laxfilébitarna i en ugnsform. Salta.
Ställ in laxen i mitten av ugnen i 175°C ca 20 minuter tills laxen är genomstekt.
(Om du använder en laxfilé i bit, d.v.s. ej skuren i portionsbitar, så tar det ca 5-10 min extra i ugnen.)
Koka under tiden potatisen, gör romsåsen och gör sallad.
Gör romsåsen: Blanda crème fraiche, majonnäs, salt och röd kaviar i en skål. Smaka av och servera med den färdiga laxen.
GI Tips:
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
| Fisk och skaldjur | Huvudrätter | Påsk |