| Fisk och skaldjur | Huvudrätter |

Thailändsk currylax

Denna thairätt med lax smakar mycket bra och är enkel att göra. Den thailändska smaken fås med röd curry, kokosmjölk och lime. Passar både till vardag och fest.
Thailändsk currylax
Thailändsk laxfilé med röd curry.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Smörj en ugnssäker form med smör eller häll ut lite olja i botten.

    Häll i wokgrönsakerna som inte behöver tinas.

    olja i en ugnsform
    Olja i en ugnsform.
    wokgrönsaker i ugnsform
    Wokgrönsaker i ugnsform.
  2. Lägg laxfilén ovanpå. Det går bra både med portionsbitar av laxfilé eller i en hel bit.

    Salta.

    laxfilé i bit ovanpå wokgrönsaker
    Laxfilé i bit ovanpå wokgrönsaker.
    salta på laxen
    Salta på laxen.
  3. Mät upp kokosmjölk, currypasta, fiskfond, limesaft och farinsocker i en bunke. Blanda.

    ingredienser till såsen
    Ingredienser till såsen.
    såsen blandad
    Såsen blandad.
  4. Häll såsen över laxen och grönsakerna.

    häll på såsen
    Häll på såsen.
  5. Tillaga mitt i ugnen i 225°, ca 20 min eller tills laxen är genomstekt.

    Servera som det är eller med t.ex. kokt ris.

    laxen i ugnen
    Laxen i ugnen.
    färdigstekt lax
    Färdigstekt lax.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig bra i kylen minst 5 dygn.

Kommentarer till Thailändsk currylax

Skriv en kommentar

person Svar till Tåmas penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Tåmas
Mitt tips är att ha lite hackad ingefära i och byta ut fiskbuljongen mot thailändsk fisksås istället för att få det smaka thai
penna Skrivet av Marcus
Står i ugnen och luktar fantastiskt...

Läs alla 10 kommentarer