| Fisk och skaldjur | Huvudrätter |

Thailändsk currylax

Denna thairätt med lax smakar mycket bra och är enkel att göra. Den thailändska smaken fås med röd curry, kokosmjölk och lime. Passar både till vardag och fest.
Thailändsk currylax
Thailändsk laxfilé med röd curry.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Vintips:

Leth Duett Riesling Veltliner (nr 4587)

Gör så här:

  1. Smörj en ugnssäker form med smör eller häll ut lite olja i botten.

    Häll i wokgrönsakerna som inte behöver tinas.

  2. Lägg laxfilén ovanpå. Det går bra både med portionsbitar av laxfilé eller i en hel bit.

    Salta.

  3. Mät upp kokosmjölk, currypasta, fiskfond, limesaft och farinsocker i en bunke. Blanda.

  4. Häll såsen över laxen och grönsakerna.

  5. Tillaga mitt i ugnen i 225°, ca 20 min eller tills laxen är genomstekt.

    Servera som det är eller med t.ex. kokt ris.

Beskrivande bilder

olja i en ugnsform
1.1. Olja i en ugnsform.
wokgrönsaker i ugnsform
1.2. Wokgrönsaker i ugnsform.
laxfilé i bit ovanpå wokgrönsaker
2.1. Laxfilé i bit ovanpå wokgrönsaker.
salta på laxen
2.2. Salta på laxen.
ingredienser till såsen
3.1. Ingredienser till såsen.
såsen blandad
3.2. Såsen blandad.
häll på såsen
4. Häll på såsen.
laxen i ugnen
5.1. Laxen i ugnen.
färdigstekt lax
5.2. Färdigstekt lax.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig bra i kylen minst 5 dygn.

Kommentarer till Thailändsk currylax

Skriv en kommentarer

  person Svar till Tåmas   penna Skrivet av Susanne  
Tack för bra tips! :)
  penna Skrivet av Tåmas  
Mitt tips är att ha lite hackad ingefära i och byta ut fiskbuljongen mot thailändsk fisksås istället för att få det smaka thai
  penna Skrivet av Marcus  
Står i ugnen och luktar fantastiskt...

Läs alla 10 kommentarer