Thailändsk currylax

Denna thairätt med lax smakar mycket bra och är enkel att göra. Den thailändska smaken fås med röd curry, kokosmjölk och lime. Passar både till vardag och fest.
Thailändsk currylax
Thailändsk laxfilé med röd curry.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Smörj en ugnssäker form med smör eller häll ut lite olja i botten.

    Häll i wokgrönsakerna som inte behöver tinas.

    olja i en ugnsform
    Olja i en ugnsform.
    wokgrönsaker i ugnsform
    Wokgrönsaker i ugnsform.
  2. Lägg laxfilén ovanpå. Det går bra både med portionsbitar av laxfilé eller i en hel bit.

    Salta.

    laxfilé i bit ovanpå wokgrönsaker
    Laxfilé i bit ovanpå wokgrönsaker.
    salta på laxen
    Salta på laxen.
  3. Mät upp kokosmjölk, currypasta, fiskfond, limesaft och farinsocker i en bunke. Blanda.

    ingredienser till såsen
    Ingredienser till såsen.
    såsen blandad
    Såsen blandad.
  4. Häll såsen över laxen och grönsakerna.

    häll på såsen
    Häll på såsen.
  5. Tillaga mitt i ugnen i 225°, ca 20 min eller tills laxen är genomstekt.

    Servera som det är eller med t.ex. kokt ris.

    laxen i ugnen
    Laxen i ugnen.
    färdigstekt lax
    Färdigstekt lax.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig bra i kylen minst 5 dygn.

Kommentarer till Thailändsk currylax

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till Tåmas penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Tåmas
Mitt tips är att ha lite hackad ingefära i och byta ut fiskbuljongen mot thailändsk fisksås istället för att få det smaka thai
penna Skrivet av Marcus
Står i ugnen och luktar fantastiskt...
penna Skrivet av Anna
En mycket god och "lätt" (=ingen som känns tungt i magen) rätt. Funkar också med kyckling :) Faktiskt mycket bra.
penna Skrivet av Peter
Enkelt, och mycket gott!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Daniel: Tack för bra tips! Jag ska prova det!
penna Skrivet av Daniel
Skippa wokgrönsakerna och köp färska istället det blir så mycket godare. Lägga även gärna i lite citrongräs, limeblad och en skvätt fisksås. Det går även bra med vit fisk, laxen passar även mkt bra till paneng curry.
penna Skrivet av Madde
Lättlagat och gott! rekomenderas varmt!
penna Skrivet av Jörgen
Den här maträtten gillade hela familjen. Den smakar jättegott och är lättlagad.
penna Skrivet av nish
jag gjorde den här maten o jag tyckte den blev jätte god.Annorlunda,just därför den smakade bra.jag tror att det blir supergott om man byter ut all fik ingredienser mot kyckling . Testa den.
TACK för en så bra sida.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Huvudrätter |