⭐ webmaster
Thailändsk currylax
Ingredienser:
- 600 g (4 st à ca 150 g) laxfilé
- 500 g wokgrönsaker
- ca 400 ml kokosmjölk
- 1 msk röd currypasta
- 2 msk fiskfond
- 1-2 msk pressad lime
- 1 msk brun farinsocker
- 0,5 tsk salt
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Smörj en ugnssäker form med smör eller häll ut lite olja i botten.
Häll i wokgrönsakerna som inte behöver tinas.
- 500 g wokgrönsaker
-
Lägg laxfilén ovanpå. Det går bra både med portionsbitar av laxfilé eller i en hel bit.
Salta.
-
Mät upp kokosmjölk, currypasta, fiskfond, limesaft och farinsocker i en bunke. Blanda.
- ca 400 ml kokosmjölk
- 1 msk röd currypasta
- 2 msk fiskfond
- 1-2 msk pressad lime
- 1 msk brun farinsocker
-
Häll såsen över laxen och grönsakerna.
-
Tillaga mitt i ugnen i 200°, ca 20 min eller tills laxen är genomstekt. Det tar ca 20 minuter för portionsbitar och lite längre tid, ca 30 minuter för en hel bit.
För att se att laxen är klar ta en kniv och kolla om laxens skivor lätt faller isär, färgen på fiskköttet ska vara blekrosa och inte genomskinligt.
Servera som det är eller med t.ex. kokt ris.
Hållbarhet och förvaring:
| Fisk och skaldjur | Huvudrätter |
⭐ webmaster