Laxröra

Laxröra är ett gott och enkelt recept på en förrätt med kallrökt eller gravad lax som går snabbt att göra. Servera gärna röran på hembakt bröd eller rostade skivor som man kan skära på diagonalen.
Laxröra på formbröd
Enkelt recept på en god förrätt med laxröra. Jag serverade min på hembakt formbröd.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Garnering:

Gör så här:

  1. Hacka röd lök i små bitar.

    röd lök i små bitar
    Röd lök i små bitar.
  2. Mät upp crème fraiche, pressad citron, salt och vitpeppar i en liten skål. Tillsätt den hackade röda löken. Blanda.

    crème fraiche, citron, salt, vitpeppar
    Crème fraiche, citron, salt, vitpeppar.
    blandat
    Blandat.
  3. Hacka dillen och tillsätt den. Blanda.

    • 0.5 dl klippt dill färsk eller fryst
    hackad dill tillsatt
    Hackad dill tillsatt.
  4. Skär laxen i små bitar. Tillsätt den.

    gravad lax skuren i små bitar
    Gravad lax skuren i små bitar.
    laxen tillsatt till röran
    Laxen tillsatt till röran.
  5. Blanda. Nu är laxröran klar. Låt stå i kylskåp fram till servering.

    laxröran
    Laxröran.
  6. Fördela laxröran på valfritt bröd. Garnera med halv citronskiva. Servera.

    (Förslag på bröd är t.ex. formfranska eller köpt bröd som man rostar, skär gärna på diagonalen för mindre bitar.)

    laxröra på formfranska
    Laxröra på formfranska.

glödlampa Tips:

Gör gärna dubbel sats.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara röran i kylskåp fram till servering. Gör den gärna kvällen innan.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Förrätter |

Kommentarer till Laxröra

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till nabila ✏️ Skrivet av Susanne
Det går bra med turkisk yoghurt eller annan matlagningsyoghurt som är fast i konsistensen. Det går inte med vanlig yoghurt som är rinnande, då blir laxröran också rinnig och det vill vi inte. Om du tar t.ex. turkisk yoghurt istället för crème fraiche så tänk på att yoghurt har en lite syrligare och vassare smak än crème fraiche som är mer rund och krämig i smaken. Ett tips är att tillsätta någon matsked majonnäs för att runda av smaken lite.
✏️ Skrivet av nabila
hej. jag har inte crème fraishe. Går det bra med naturell yoghurt?
tack
💬 Svar till Nana ✏️ Skrivet av Susanne
Jag har inte provat det, jag tror inte det blir så bra men jag har som sagt inte provat. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar! :)
✏️ Skrivet av Nana
Hur blir det om man fryser in röran?
✏️ Skrivet av Svetlana
Har lagat för mina gäster. Alla tyckte mycket om och bad att ge recept. Underbart smak!