| Fisk och skaldjur | Förrätter | Kvällsmat | Lunch |

Räkmacka

Lyxig och god macka med räkor.
Räkmacka eller räksmörgås
Mycket god räksmörgås med min hemgjorda remouladsås. Passar bra till förrätt! Även perfekt till lunch eller kvällsmat.
Timglas Tid: 30 min
Portioner 4 små mackor lagom till förrätt eller 2 större mackor till lunch eller kvällsmat

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Gör egen eller köp laktosfri remouladsås. Välj laktosfritt smör till mackan.
glutenfritt Glutenfritt - Ta glutenfritt bröd.

Vintips:

Leth Grüner Veltliner (nr 4200)

Gör så här:

  1. Skala räkorna.

    Koka äggen hårdkokta (ca 10 min). Låt svalna. Skala äggen och skär i skivor.

  2. Skär gurkan i småbitar.

    Skär tunna skivor av brödet. Bred på lite smör.

  3. Lägg först ut äggskivorna. Bred på lite av remouladsåsen. Lägg sedan på räkor varvat med gurkbitar och mera remouladsås. Garnera med persilja.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 räkmacka
1.1. Skalade räkor.
instruktion steg 1.2 räkmacka
1.2. Kokta ägg.
instruktion steg 1.3 räkmacka
1.3. Ägg i skivor.
instruktion steg 2.1 räkmacka
2.1. Gurka i mindre bitar.
instruktion steg 2.2 räkmacka
2.2. En skiva bröd.
instruktion steg 2.3 räkmacka
2.3. Bred på smör.
instruktion steg 3.1 räkmacka
3.1. Lägg på äggskivor.
instruktion steg 3.2 räkmacka
3.2. Remouladsås och räkor.
instruktion steg 3.3 räkmacka
3.3. Gurka och remouladsås.

planera Planeringstips:

Går bra att förbereda: Skala räkor, koka ägg, gör eller köp remouladsås, baka eller köp bröd. Före servering gör du räkmackorna. De färdiga räkmackorna kan även förvaras i kylskåp en tid fram till servering, de klarar sig ett par timmar, det kan bli lite torrt om det står för länge så använd plastfolie i så fall.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

person Svar till Nadia penna Skrivet av Susanne
Det är en smaksak. Sedan kanske Rhode Island är lite rinnigare än remouladsås? Men det beror kanske på vilken sort. Men man kan annars ta vilken sås man vill.
penna Skrivet av Nadia
Jag tänkte fråga om det smakar lika bra med Rhode Island sås ist för remoulad sås?
person Svar till Erik E. penna Skrivet av Susanne
Smaken är så klart lite olika! ;) Detta är en favorit i min familj. Bröd väljer man naturligtvis det man vill. När jag var liten åt jag alltid ljust rostat bröd. Nuförtiden vill jag gärna äta lite nyttigare. Nu när jag gjort räkmackan på senare tid så har jag gjort med egen remouladsås som jag tillverkat egen majonnäs till. Jag håller med om att persilja och dill är gott till räkor! :)

Läs alla 9 kommentarer