Räkmacka

Lyxig och god macka med räkor.
Räkmacka eller räksmörgås
Mycket god räksmörgås med min hemgjorda remouladsås. Passar bra till förrätt! Även perfekt till lunch eller kvällsmat.
Timglas Tid: 30 min
Portioner 4 små mackor lagom till förrätt eller 2 större mackor till lunch eller kvällsmat

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Gör egen eller köp laktosfri remouladsås. Välj laktosfritt smör till mackan.
glutenfritt Glutenfritt - Ta glutenfritt bröd.

Gör så här:

  1. Skala räkorna.

    Koka äggen hårdkokta (ca 10 min). Låt svalna. Skala äggen och skär i skivor.

    instruktion steg 1.1 räkmacka
    Skalade räkor.
    instruktion steg 1.2 räkmacka
    Kokta ägg.
    instruktion steg 1.3 räkmacka
    Ägg i skivor.
  2. Skär gurkan i småbitar.

    Skär tunna skivor av brödet. Bred på lite smör.

    instruktion steg 2.1 räkmacka
    Gurka i mindre bitar.
    instruktion steg 2.2 räkmacka
    En skiva bröd.
    instruktion steg 2.3 räkmacka
    Bred på smör.
  3. Lägg först ut äggskivorna. Bred på lite av remouladsåsen. Lägg sedan på räkor varvat med gurkbitar och mera remouladsås. Garnera med persilja.

    instruktion steg 3.1 räkmacka
    Lägg på äggskivor.
    instruktion steg 3.2 räkmacka
    Remouladsås och räkor.
    instruktion steg 3.3 räkmacka
    Gurka och remouladsås.

planera Planeringstips:

Går bra att förbereda: Skala räkor, koka ägg, gör eller köp remouladsås, baka eller köp bröd. Före servering gör du räkmackorna. De färdiga räkmackorna kan även förvaras i kylskåp en tid fram till servering, de klarar sig ett par timmar, det kan bli lite torrt om det står för länge så använd plastfolie i så fall.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Förrätter | Kvällsmat | Lunch |

Kommentarer till Räkmacka

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Nadia ✏️ Skrivet av Susanne
Det är en smaksak. Sedan kanske Rhode Island är lite rinnigare än remouladsås? Men det beror kanske på vilken sort. Men man kan annars ta vilken sås man vill.
✏️ Skrivet av Nadia
Jag tänkte fråga om det smakar lika bra med Rhode Island sås ist för remoulad sås?
💬 Svar till Erik E. ✏️ Skrivet av Susanne
Smaken är så klart lite olika! ;) Detta är en favorit i min familj. Bröd väljer man naturligtvis det man vill. När jag var liten åt jag alltid ljust rostat bröd. Nuförtiden vill jag gärna äta lite nyttigare. Nu när jag gjort räkmackan på senare tid så har jag gjort med egen remouladsås som jag tillverkat egen majonnäs till. Jag håller med om att persilja och dill är gott till räkor! :)
✏️ Skrivet av Erik E.
Persilja, remouladsås och mörkt rågbröd låter inte som bästa vännerna till räkor. Jag tycker de förtjänar dill, majonnäs (helst hemlagad) och rostat ljust (eller åtminstone halvljust) bröd. Lite färsk tomat.

Remouladsås är gott till kokt eller stekt fisk, eller kokt skinka; mörkt rågbröd är gott under kalla köttbullar med rödbetssallad eller salami med brie.

Och persilja är gott till mycket.

Men smaken är ju olika. :-) De flesta recept jag läst här verkar dock vara på pricken.
✏️ Skrivet av Susanne

Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och nytt recept med hemgjord remouladsås och hembakat rågsurdegsbröd. Självklart går det förstås även bra med köpt remouladsås och köpt bröd av nästan vilken sort som helst.

Denna räkmacka är en riktig klassiker i min familj - mycket gott och enkelt och hela familjen kan sitta och skala räkor vid bordet tillsammans om man vill.