| Fisk och skaldjur | Förrätter | Kvällsmat | Lunch |

Räkmacka

Lyxig och god macka med räkor.
Räkmacka eller räksmörgås
Mycket god räksmörgås med min hemgjorda remouladsås. Passar bra till förrätt! Även perfekt till lunch eller kvällsmat.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 min
Portioner 4 små mackor lagom till förrätt eller 2 större mackor till lunch eller kvällsmat

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Gör egen eller köp laktosfri remouladsås. Välj laktosfritt smör till mackan.
glutenfritt Glutenfritt - Ta glutenfritt bröd.

Vintips:

Leth Grüner Veltliner (nr 4200)

Gör så här:

  1. Skala räkorna.

    Koka äggen hårdkokta (ca 10 min). Låt svalna. Skala äggen och skär i skivor.

  2. Skär gurkan i småbitar.

    Skär tunna skivor av brödet. Bred på lite smör.

  3. Lägg först ut äggskivorna. Bred på lite av remouladsåsen. Lägg sedan på räkor varvat med gurkbitar och mera remouladsås. Garnera med persilja.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 räkmacka
1.1. Skalade räkor.
instruktion steg 1.2 räkmacka
1.2. Kokta ägg.
instruktion steg 1.3 räkmacka
1.3. Ägg i skivor.
instruktion steg 2.1 räkmacka
2.1. Gurka i mindre bitar.
instruktion steg 2.2 räkmacka
2.2. En skiva bröd.
instruktion steg 2.3 räkmacka
2.3. Bred på smör.
instruktion steg 3.1 räkmacka
3.1. Lägg på äggskivor.
instruktion steg 3.2 räkmacka
3.2. Remouladsås och räkor.
instruktion steg 3.3 räkmacka
3.3. Gurka och remouladsås.

planera Planeringstips:

Går bra att förbereda: Skala räkor, koka ägg, gör eller köp remouladsås, baka eller köp bröd. Före servering gör du räkmackorna. De färdiga räkmackorna kan även förvaras i kylskåp en tid fram till servering, de klarar sig ett par timmar, det kan bli lite torrt om det står för länge så använd plastfolie i så fall.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Nadia    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Det är en smaksak. Sedan kanske Rhode Island är lite rinnigare än remouladsås? Men det beror kanske på vilken sort. Men man kan annars ta vilken sås man vill.
   kommentar  Skrivet av  Nadia  
Jag tänkte fråga om det smakar lika bra med Rhode Island sås ist för remoulad sås?
 svar  Svar till  Erik E.    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Smaken är så klart lite olika! ;) Detta är en favorit i min familj. Bröd väljer man naturligtvis det man vill. När jag var liten åt jag alltid ljust rostat bröd. Nuförtiden vill jag gärna äta lite nyttigare. Nu när jag gjort räkmackan på senare tid så har jag gjort med egen remouladsås som jag tillverkat egen majonnäs till. Jag håller med om att persilja och dill är gott till räkor! :)
   kommentar  Skrivet av  Erik E.  
Persilja, remouladsås och mörkt rågbröd låter inte som bästa vännerna till räkor. Jag tycker de förtjänar dill, majonnäs (helst hemlagad) och rostat ljust (eller åtminstone halvljust) bröd. Lite färsk tomat.

Remouladsås är gott till kokt eller stekt fisk, eller kokt skinka; mörkt rågbröd är gott under kalla köttbullar med rödbetssallad eller salami med brie.

Och persilja är gott till mycket.

Men smaken är ju olika. :-) De flesta recept jag läst här verkar dock vara på pricken.
   kommentar  Skrivet av  Susanne  

Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och nytt recept med hemgjord remouladsås och hembakat rågsurdegsbröd. Självklart går det förstås även bra med köpt remouladsås och köpt bröd av nästan vilken sort som helst.

Denna räkmacka är en riktig klassiker i min familj - mycket gott och enkelt och hela familjen kan sitta och skala räkor vid bordet tillsammans om man vill.

 svar  Svar till  PD Nygren    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Bilden är generellt väldigt dålig. Den är tagen för länge sen, när den här sajten var relativt okänd och jag inte hade lika bra omdöme som idag :P Inte heller hade jag någon bra kamera eller för den delen eller kunde ta bra bilder. Jag är inget proffs nu heller men helt klart har min utveckling gått åt rätt håll! Ska försöka ordna bättre bild snart! Mackan är dock godare än den ser ut kan jag intyga! ;)
   kommentar  Skrivet av  PD Nygren  
Inom konsten heter det "Keep your darlings away", bilden på denna "räkmacka" är ju alldeles grön av gurk-bitar.
   kommentar  Skrivet av  Anonym  
Jag var med i halv åtta hos mig och hade detta recept, men jag vann ju inte...men det var ju kul att vara med i programmet!:)
   kommentar  Skrivet av  Josefin  
Såg ut som en god förrätt till bröllop..