Skär tomaterna i klyftor. Lägg dem i en matberedare eller mixerskål. Häll på sambal oelek och salt. Mixa till en slät sås.
Skala rödlöken och skär i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och hacka. Skala morötter och palsternackor och skär i strimlor.
Häll olivoljan i en stor gryta och hetta upp den. Fräs rödlök, vitlök, morötter och palsternackor i oljan ett par minuter. Häll på vitt vin och tomatmixet. Låt småkoka i 5 minuter.
Skölj blåmusslorna och tvätta bort eventuellt skräp på skalen. Skär laxfilén i bitar. Lägg laxen i grytan och därefter blåmusslorna.
Lägg på locket på grytan och ångkoka ca 8 minuter.
Lägg på räkorna och servera med en klick créme fraiche eller aioli.
1. Mixa tomaterna med sambal oelek och salt. 2. Strimla morötter, palsternacka, röd lök och vitlök. 3. Låt koka upp och häll på vin.4. Skölj blåmusslorna. 5. Strimla laxen. 6. Lägg musslor och lax i grytan och låt koka.
Svar till neta valentin: Jo den här är riktigt god! Kul att du gillar min receptsajt! Jag håller med dig om att det är enklare att söka recept på nätet än att leta i alla kokböcker ;)
️ Skrivet av neta valentin
Skaldjursgrytan: Inte prövat men ska! Låter jätte gott. Vilken bra sida! Vad göra med alla kokböcker? Kasta?
️ Skrivet av Ellie
Underbart god! Serverade med bulgur, ruccola och crème fraiche. Mums!
Och är man lite lat, som jag är, så köper man en skaldjursmix i lake och häller i grytan istället för färska musslor och räkor =)