Skaldjursgryta

Läcker skaldjursgryta som du gör enkelt med detta recept. Lyxig maträtt som passar bra att bjuda gäster på.
skaldjursgryta
Timglas Tid: 40 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla

Gör så här:

Skär tomaterna i klyftor. Lägg dem i en matberedare eller mixerskål. Häll på sambal oelek och salt. Mixa till en slät sås.

Skala rödlöken och skär i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och hacka. Skala morötter och palsternackor och skär i strimlor.

Häll olivoljan i en stor gryta och hetta upp den. Fräs rödlök, vitlök, morötter och palsternackor i oljan ett par minuter. Häll på vitt vin och tomatmixet. Låt småkoka i 5 minuter.

Skölj blåmusslorna och tvätta bort eventuellt skräp på skalen. Skär laxfilén i bitar. Lägg laxen i grytan och därefter blåmusslorna.

Lägg på locket på grytan och ångkoka ca 8 minuter.

Lägg på räkorna och servera med en klick créme fraiche eller aioli.

Skaldjursgryta steg 1-3
1. Mixa tomaterna med sambal oelek och salt. 2. Strimla morötter, palsternacka, röd lök och vitlök. 3. Låt koka upp och häll på vin.
Skaldjursgryta steg 4-6
4. Skölj blåmusslorna. 5. Strimla laxen. 6. Lägg musslor och lax i grytan och låt koka.

Näringsvärde Näringsvärden

Näringsvärde per portion (673 g): 733 kalorier, 30 g kolhydrater, 39 g fett, 53 g protein

matlåda Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

servera Serveringstips

Servera med kokt ris och/eller bröd.

GI GI Tips

Skaldjursgrytan har lågt GI.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring

Håller sig i kylskåp 3-5 dagar.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Kerstin
Bland det godaste som vi gjort!!
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till neta valentin: Jo den här är riktigt god! Kul att du gillar min receptsajt! Jag håller med dig om att det är enklare att söka recept på nätet än att leta i alla kokböcker ;)
✏️ Skrivet av neta valentin
Skaldjursgrytan: Inte prövat men ska! Låter jätte gott. Vilken bra sida! Vad göra med alla kokböcker? Kasta?
✏️ Skrivet av Ellie
Underbart god! Serverade med bulgur, ruccola och crème fraiche. Mums!
Och är man lite lat, som jag är, så köper man en skaldjursmix i lake och häller i grytan istället för färska musslor och räkor =)

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest