| Fisk och skaldjur | GI Recept | Lunch | Paj, Piroger & Pizza |

Skaldjurspaj med spenat

Mycket god paj med skaldjur och spenat och även ett nyttigt recept med lågt GI, främst p.g.a att pajdegen innehåller både fibrer och nyttigt fett.
skaldjurspaj
Mycket god skaldjurspaj som innehåller både krabba, musslor och spenat. Ett recept på en sund paj som det går att variera fyllningen i.
Timglas Tid: 1 timme varav 45 min i ugnen
Portioner 4-5 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

    Pajdeg:

  1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan.

    instruktion steg 1.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 1.2 skaldjurspaj med spenat
  2. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den.

    instruktion steg 2.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 2.2 skaldjurspaj med spenat
  3. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

    instruktion steg 3.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 3.2 skaldjurspaj med spenat
  4. Fyllning:

  5. Tina spenaten och krama ur vattnet.

    • 200 g spenat hackad eller bladspenat
    instruktion steg 4 skaldjurspaj med spenat
  6. Låt skaldjuren rinna av.

    instruktion steg 5.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 5.2 skaldjurspaj med spenat
  7. Knäck äggen i en bunke. Häll på mjölken, fiskfond, peppar och dill. Vispa upp äggen lätt. Smaka av och tillsätt ev. mer salt om det behövs.

    instruktion steg 6.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 6.2 skaldjurspaj med spenat
  8. Fördela krabba, musslor och spenat i pajskalet.

    instruktion steg 7.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 7.2 skaldjurspaj med spenat
  9. Häll äggblandningen över.

    instruktion steg 8 skaldjurspaj med spenat
  10. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.

    Servera med sallad, gurka och tomater.

    instruktion steg 9.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 9.2 skaldjurspaj med spenat

byt ut Variationstips:

Musslorna och salladskrabban kan bytas ut mot andra skaldjur. Det går också bra att ta två burkar salladskrabba och inga musslor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara pajen i kylskåp där den håller sig minst 5 dagar. Den går också bra att frysa.

Kommentarer till Skaldjurspaj med spenat

Skriv en kommentar

person Svar till agneta penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :)
penna Skrivet av agneta
Jag som letat paj UTAN ost :-) såklart jag hittar den hos dig!Allt finns här o såå gott. Tack
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat och man kan ta de skaldjur man vill t.ex. 2 burkar salladskrabba eller 1 burk musslor och 1 burk salladskrabba, eller bara räkor eller kräftstjärtar eller blandning!

Läs alla 23 kommentarer