Skaldjurspaj med spenat

Mycket god paj med skaldjur och spenat och även ett nyttigt recept med lågt GI, främst p.g.a att pajdegen innehåller både fibrer och nyttigt fett.
skaldjurspaj
Mycket god skaldjurspaj som innehåller både krabba, musslor och spenat. Ett recept på en sund paj som det går att variera fyllningen i.
Timglas Tid: 1 timme varav 45 min i ugnen
Portioner 4-5 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

    Pajdeg:

  1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan.

    instruktion steg 1.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 1.2 skaldjurspaj med spenat
  2. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den.

    instruktion steg 2.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 2.2 skaldjurspaj med spenat
  3. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

    instruktion steg 3.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 3.2 skaldjurspaj med spenat
  4. Fyllning:

  5. Tina spenaten och krama ur vattnet.

    • 200 g spenat hackad eller bladspenat
    instruktion steg 4 skaldjurspaj med spenat
  6. Låt skaldjuren rinna av.

    instruktion steg 5.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 5.2 skaldjurspaj med spenat
  7. Knäck äggen i en bunke. Häll på mjölken, fiskfond, peppar och dill. Vispa upp äggen lätt. Smaka av och tillsätt ev. mer salt om det behövs.

    instruktion steg 6.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 6.2 skaldjurspaj med spenat
  8. Fördela krabba, musslor och spenat i pajskalet.

    instruktion steg 7.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 7.2 skaldjurspaj med spenat
  9. Häll äggblandningen över.

    instruktion steg 8 skaldjurspaj med spenat
  10. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.

    Servera med sallad, gurka och tomater.

    instruktion steg 9.1 skaldjurspaj med spenat
    instruktion steg 9.2 skaldjurspaj med spenat

byt ut Variationstips:

Musslorna och salladskrabban kan bytas ut mot andra skaldjur. Det går också bra att ta två burkar salladskrabba och inga musslor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara pajen i kylskåp där den håller sig minst 5 dagar. Den går också bra att frysa.

Kommentarer till Skaldjurspaj med spenat

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till agneta penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :)
penna Skrivet av agneta
Jag som letat paj UTAN ost :-) såklart jag hittar den hos dig!Allt finns här o såå gott. Tack
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat och man kan ta de skaldjur man vill t.ex. 2 burkar salladskrabba eller 1 burk musslor och 1 burk salladskrabba, eller bara räkor eller kräftstjärtar eller blandning!
besökare Svar till Dannemannen penna Skrivet av Susanne
Ja, ursäkta otydligheten som jag fixat till nu!
penna Skrivet av Dannemannen
Förstår jag rätt att det skall vara 2 x 150 = 300g krabba?
penna Skrivet av Pytt
Jättegod! Jag gjorde den alternativa pajdegen från tacopaj-receptet, eftersom jag gett upp mina försök att göra ett förgräddat skal utan att bränna det.. I övrigt använde jag räkversionen, och eftersom jag råkade få slut på mjölk mitt i alltihop tog jag ca 3/4 dl vatten istället för den sista decilitern mjölk i äggstanningen. Och det gick ju bra det med! :)
penna Skrivet av Malin igen
Grymt god paj!! Använde kräftstjärtar istället för krabba, och rågmjöl istället för grahamsmjöl. Kommer aldrig mer att laga en paj på "vanlig" pajdeg igen!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Malin: Det går nog bra med rågmjöl istället för grahamsmjöl.
penna Skrivet av Malin
Hej! Jag undrar ifall man kan använda rågmjöl till pajdegen? Bad karln min köpa grahamsmjöl, som jag sett att du haft i ett utav pajrecepten, men han köpte två paket ekologiskt rågmjöl...
penna Skrivet av Roddy
jäkligt god paj, pajskalet e väldans gott. å jag rekommenderar att ta i 2 klyfter vitlök, det gör pajen ännu godare: )

Läs alla 23 kommentarer

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | GI Recept | Lunch | Paj, Piroger & Pizza |