webmaster
Skaldjurspaj med spenat
Mycket god paj med skaldjur och spenat och även ett nyttigt recept med lågt GI, främst p.g.a att pajdegen innehåller mycket fullkorn från grahamsmjöl.
Tid: 1 timme varav 45 min i ugnen
4-5 portioner
Ingredienser:
Pajdeg:
- 1,5 dl grahamsmjöl
- 1,5 dl vetemjöl special
- eller vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 0,75 dl olivolja
- 0,5 dl vatten
Fyllning:
- 200 g spenat hackad eller bladspenat
- 1 burk à 150 g salladskrabba
- eller skalade räkor
- 1 burk à 150 g musslor
- 3 st ägg
- 3 dl mjölk
- 2 msk fiskfond
- eller 1 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- ca 20 g (4 msk) hackad dill (fryst eller färsk)
- eller persilja
Utrustning:
- 1 st pajform ca 25 cm i diameter
Ugn:
- Pajskal: 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter
- Pajen: 175 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Variationstips
Musslorna och salladskrabban kan bytas ut mot andra skaldjur. Det går också bra att ta två burkar salladskrabba och inga musslor.
Hållbarhet och förvaring
Förvara pajen i kylskåp där den håller sig minst 5 dagar. Den går också bra att frysa.
webmaster
Svar till
agneta
️ Skrivet av
Varsågod! :)
️ Skrivet av
Jag som letat paj UTAN ost :-) såklart jag hittar den hos dig!Allt finns här o såå gott. Tack
webmaster
️ Skrivet av
Receptet är nu uppdaterat och man kan ta de skaldjur man vill t.ex. 2 burkar salladskrabba eller 1 burk musslor och 1 burk salladskrabba, eller bara räkor eller kräftstjärtar eller blandning!
webmaster
Svar till
Dannemannen
️ Skrivet av
Ja, ursäkta otydligheten som jag fixat till nu!
️ Skrivet av
Förstår jag rätt att det skall vara 2 x 150 = 300g krabba?