| Fisk och skaldjur |

Musslor

musslor
Musslor

pil Recept med Musslor

Pilgrimsmussla är mycket uppskattad men blåmusslan är den vanligaste musslan i matlagning.

Musslor köpes färska, konserverade eller frysta. Färska musslor skall vara levande. De är då slutna före tillagningen och öppnar sig vid upphettning. Om en mussla är öppen före tillagning så testa med att lägga den i kallt vatten eller knacka på den. Sluter den sig så lever den. Döda musslor kastas.

Viktigt är att tvätta musslorna, kasta de som har mycket skadat skal och om de känns onormalt tunga eftersom de då kan vara fyllda med t.ex. dy. En tång kan behövas för att få bort "skägget" (trådar som musslan suttit fast med).

Innehållsinformation

gul flagga Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Köp KRAV-odlade musslor för att undvika tillsatser.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Scallop (pilgrimsmussla) Common mussles (blåmussla)

Hitta Finns i affären:

Färska musslor säljes i fisk- och skaldjursbutiker. Frysta musslor i frysdisken och konserverade bland andra konserver.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Frysta och konserverade musslor se respektive förpackning.

Byt ut Ersätt med:

Andra skaldjur.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


pizzadeg pizza

Pizza med pizzadeg med jäst

Baka din egen pizza med det här receptet på pizzadeg med jäst. Bilder steg för steg! Hawaii, skaldjur, kebab och vegetarisk.

klocka Tid: 1 ½ - 2 timmar, varav ½ - 1 timme jäsning
skaldjurspaj

Skaldjurspaj med spenat

Recept på en god skaldjurspaj med krabba, musslor och spenat. Enkelt recept. Bilder steg för steg!

klocka Tid: 1 timme varav 45 min i ugnen