Tack för ett jättebra recept!
Smörgåstårta

Ingredienser:
Bröd:
- 6 st hönökakor i halvmåneform
Fyllning:
- 4 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1,5 msk chilisås
- 0,5-1 tsk salt
- 0,5-1 krm mald vitpeppar eller svartpeppar
- 2 burkar à ca 120 g tonfisk
- 1 st stor röd lök
Garnering:
- 6 st kokta ägg
- 2 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 msk chilisås
- 0,25-0,5 tsk salt
- ca 0,5 krm vitpeppar eller svartpeppar
- ca 20 centimeter gurka
- ca 350 g kräftstjärtar i lake
- ca 10 st körsbärstomater
- ca 0,5 st citron
- 1 burk röd stenbitsrom
- 0,25 krukor dill
-
Börja med fyllningen. Mät upp crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke.
- 4 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 0,5-1 tsk salt
- 1,5 msk chilisås
- 0,5-1 krm mald vitpeppar eller svartpeppar
Såsen till fyllningen. -
Hacka rödlöken i små bitar.
Låt tonfisken rinna av, tryck ur så mycket vätska som möjligt.
Hackad röd lök. -
Häll i den finhackade rödlöken och den avrunna tonfisken i bunken. Rör om till en jämn smet. Nu är fyllningen klar.
Fyllningen. Rör om. -
Ta fram ett stort fat och lägg 2 st hönökakor bredvid varandra så det blir en cirkulär form. Om du inte har ett tillräckligt stort fat så får du skära bort en bit av kanten på brödet.
Bred på hälften av fyllningen.
- 6 st hönökakor i halvmåneform
Första lagret. Bred ut fyllningen. -
Lägg 2 st hönökakor ovanpå och bred på resten av fyllningen.
Andra lagret hönökakor. Andra lagret fyllning. -
Lägg på de sista 2 hönökakorna. Sätt plastfolie över tårtan och ställ in den i kylskåp, gärna över natten så den hinner safta till sig ordentligt.
Tredje och sista lagret hönökakor. -
Koka äggen så de blir hårdkokta. Kyl sedan ner dem.
- 6 st kokta ägg
-
Mät upp crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke och blanda.
(Om du gör garneringen direkt och inte låter tårtan stå i kylen så länge så kan du använda samma bunke utan att diska den emellan.)
- 2 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 0,25-0,5 tsk salt
- 1 msk chilisås
- ca 0,5 krm vitpeppar eller svartpeppar
Mät upp ingredienserna. Blanda. -
Bred på i ett jämnt lager ovanpå smörgåstårtan.
Bred på. -
Skiva de kokta kalla äggen. Lägg på äggskivorna på smörgåstårtan.
- 6 st kokta ägg
Skiva hårdkokta ägg. Äggskivor. -
Skär gurkan i skivor. Lägg ovanpå äggskivorna i två ringar.
- ca 20 centimeter gurka
Gurkskivor. -
Låt kräftstjärtarna rinna av. Halvera körsbärstomaterna. Skär citronen i tunna skivor och dela på mitten.
- ca 350 g kräftstjärtar i lake
- ca 0,5 st citron
- ca 10 st körsbärstomater
Kräftstjärtarna får rinna av. Citronskivor och halverade körsbärstomater. -
Lägg körsbärstomaterna innanför den inre ringen av gurka och kräftstjärtarna mellan den inre och yttre ringen av gurka.
Garnera tårtan. -
Sprid ut citronskivshalvor i en rund ring över kräftstjärtarna.
Pytsa ut stenbitsromen i små högar mellan citronskivorna.
Klipp över dill över hela smörgåstårtan.
- 1 burk röd stenbitsrom
- ca 0,5 st citron
- 0,25 krukor dill
Färdig smörgåstårta.
Fyllning:
Garnering:
Variationstips
Planeringstips
Hållbarhet och förvaring
Tack för ett jättebra recept!
Lätt beskrivning och denna tårtan var bland det
Godaste jag ätit wow !
Denna kommer bli en favorit här hemma

webmaster
Tack Susanne!

webmaster
Jag hade uppskattat massor om du kommit ut med smörgåstårtan fast skinkvarianten istället och hur man gör goda fyllningar till en sådan. Grundreceptet hur man gör har du ju redan, men fyllningar till charktårta hade kunnat finnas som alternativ eller något.
Tack för en toppensida, lagar alltid mat från dina recept :)
MVH Emma

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster
Ja man kan göra nästan precis som man vill.


webmaster