
Tack för ett jättebra recept!
Börja med fyllningen. Mät upp crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke.
Hacka rödlöken i små bitar.
Låt tonfisken rinna av, tryck ur så mycket vätska som möjligt.
Häll i den finhackade rödlöken och den avrunna tonfisken i bunken. Rör om till en jämn smet. Nu är fyllningen klar.
Ta fram ett stort fat och lägg 2 st hönökakor bredvid varandra så det blir en cirkulär form. Om du inte har ett tillräckligt stort fat så får du skära bort en bit av kanten på brödet.
Bred på hälften av fyllningen.
Lägg 2 st hönökakor ovanpå och bred på resten av fyllningen.
Lägg på de sista 2 hönökakorna. Sätt plastfolie över tårtan och ställ in den i kylskåp, gärna över natten så den hinner safta till sig ordentligt.
Koka äggen så de blir hårdkokta. Kyl sedan ner dem.
Mät upp crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke och blanda.
(Om du gör garneringen direkt och inte låter tårtan stå i kylen så länge så kan du använda samma bunke utan att diska den emellan.)
Bred på i ett jämnt lager ovanpå smörgåstårtan.
Skiva de kokta kalla äggen. Lägg på äggskivorna på smörgåstårtan.
Skär gurkan i skivor. Lägg ovanpå äggskivorna i två ringar.
Låt kräftstjärtarna rinna av. Halvera körsbärstomaterna. Skär citronen i tunna skivor och dela på mitten.
Lägg körsbärstomaterna innanför den inre ringen av gurka och kräftstjärtarna mellan den inre och yttre ringen av gurka.
Sprid ut citronskivshalvor i en rund ring över kräftstjärtarna.
Pytsa ut stenbitsromen i små högar mellan citronskivorna.
Klipp över dill över hela smörgåstårtan.
Variationstips:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring: