Tack 💙
Sesamsnurror
Sesamsnurrorna blir mycket goda och vackra små bröd, perfekta att servera till en god middag. Baka enkelt dessa små delikata bullar, perfekt att ha i frysen och ta fram som tillbehör.
Tid: 1 ½ timme
Mängd: ca 25 st
Ingredienser:
- 0,5 pkt (25 g) jäst
- 2 dl vatten
- 25 g smör
- 0,5 tsk strösocker
- 0,5 tsk salt
- ca 6 dl vetemjöl + lite extra mjöl till utbakningen
Fyllning:
Pensling:
Vegetariskt
Utrustning:
- ev.
elvisp med degkrokar
eller köksmaskin
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 10 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bröd (28 g): 78 kcal, 11 g kolhydrater, 3 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Servera bröden till en god maträtt. Om man vill kan man servera bröden med smör som man kan breda på undersidan.
Variationstips
Det går bra att byta ut sesamfrön mot vallmo eller kummin istället.
Planeringstips
Baka i förväg och ha på lut i frysen.
Hållbarhet och förvaring
Går bra att frysa och håller sig minst 3 månader i frysen.
️ Skrivet av
Dina recept är mycket välskrivna och resultaten hittills mycket bra.
Tack 💙
Tack 💙
webmaster
Svar till
Kim
️ Skrivet av
Ja det stämmer!
️ Skrivet av
0.5 tsk strösocker? För att jäsa bättre?
webmaster
Svar till
eva
️ Skrivet av
Jag tror det är svårt att ha i det när de är klara utan rekommenderar att blanda det med smöret i receptet i så fall Däremot kan du ju servera de färdiga bröden med vitlökssmör som man kan breda på brödet på baksidan, det blir också gott. Vitlökssmör kan du göra genom att blanda rumsvarmt smör med pressad vitlök.
️ Skrivet av
har bakat dessa bröd, men skulle gärna ha i vitlök kan man på något sätt tillsätta detta när dom är färdiga?