Kanelbullar
Baka klassiska kanelbullar, kallas även kanelsnäcka eller kanelsnurra. Mycket goda och saftiga bullar med kanel och kardemumma som är enkla att göra med mitt kanelbullerecept. Njut av hembakat vetebröd.
Tid: ca 2,5 timmar
Mängd: ca 50 st
Ingredienser:
Bulldeg:
- 50 g jäst för söta degar
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 1 dl strösocker
- 2 krm salt
- 3 tsk malen kardemumma
- 11-13 dl (660-780 g) vetemjöl
Kanelfyllning:
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk kanel
Pensling:
- 1 st ägg
Garnering:
- ca 1 dl pärlsocker
Vegetariskt
Utrustning:
- 50 st bullformar
- ev. köksmaskin
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 8-10 minuter med över- och undervärme
- 200 °C i mitten av ugnen i 10-12 minuter med varmluftsfunktion
Näringsvärden
Näringsvärde per bulle (37 g): 116 kcal, 16 g kolhydrater, 5 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Servera gärna en hembakt kanelbulle med ett glas kall mjölk, fantastiskt gott!
Tips & tricks
Mina bästa tips för saftiga och goda bullar är att inte ta för mycket mjöl - ju mindre desto bättre samt att använda smör.
Variationstips
Kanelen i fyllningen kan bytas ut mot kardemumma eller vaniljsocker, så blir det kardemummabullar respektive vaniljbullar istället!
En annan god fyllning: Blanda ihop 50 g smör, 2 dl hallon och 200 g mandelmassa (riv mandelmassan med rivjärn).
Planeringstips
Det går bra att göra dubbel eller tredubbel sats om du har en stor köksmaskin.
Hållbarhet och förvaring
Kanelbullarna går bra att frysa och håller sig minst 3 månader i frysen. I rumstemperatur blir bullarna snabbt torra så de man inte äter upp direkt rekommenderas att frysa in.
️ Skrivet av
Jättegott
️ Skrivet av
Tänkte jag skulle prova ditt recept idag och det blev supergoda bullar!
️ Skrivet av
Tack för det tydliga receptet. Godaste kanelbullarna ever!
webmaster
Svar till
Jennie Blomgren
️ Skrivet av
Ja visst det går bra. Följ instruktionerna för torrjäst, läs på förpackningen.
️ Skrivet av
Kan man göra enligt samma recept om man använder torrjäst?