webmaster
Äppelbullar
Baka goda äppelbullar med rivet äpple, smör, socker och kanel som fyllning. Bullarna blir väldigt saftiga, mycket tack vara rivet äpple. Enkelt recept på goda bullar.
Tid: ca 2 timmar och 30 min
60 st bullar
Ingredienser:
Bulldeg:
- 50 g jäst för söta degar
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 1 dl strösocker
- 3 tsk kardemumma
- 0,5 tsk salt
- 11-13 dl vetemjöl
Fyllning:
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk kanel
- ca 400 g (3-6 st) äpplen
Pensling och garnering:
- 1 st ägg
- ev. ca 50 g mandelspån
- eller ev. pärlsocker
Laktosfritt - Välj laktosfri mjölk och smör.
Vegetariskt
Utrustning:
-
elvisp med degkrokar
eller köksmaskin - 40 st bullformar
- rivjärn
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 8-10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bulle (36 g): 96 kalorier, 13 g kolhydrater, 4 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Tips & tricks
Vetebullar är godast färska så frys helst in de bullar du inte äter samma dag. Vänta med att frysa in dem tills de svalnat helt.
Variationstips
Kanel kan bytas ut mot kardemumma och tvärtom. Fyllningen kan varieras med att strö över socker eller riven mandelmassa. Man kan också blanda smör och kanel och breda på som fyllning och rivet äpple ovanpå. Ungefär 100 g smör och 1 dl socker kan vara lagom för en sats (alltså hälften per utkavlad degbit).
Hållbarhet och förvaring
Äppelbullarna håller sig minst 3 månader i frysen.
webmaster
️ Skrivet av
Receptet är nu omgjort så att bullarna blir mycket saftiga och goda med mycket smak av både kardemumma och kanel. Jag gjorde dem nu i helgen och jag blev väldigt nöjd med resultatet! Gästerna gav också tummen upp! Så testa gärna nu när det är säsong för svenska goda syrliga äpplen! :)
️ Skrivet av
Gillar verkligen recepten på den här sidan, och går alltid hit först när jag ska hitta på något gott, men testade detta recept och mina blev inte alls goda, torra och lite smaklösa. Tråkigt. :/ Men tack för en bra sida!