Enkla Wienerbröd
Otroligt goda bullar som gör skäl för namnet - enkla wienerbröd. De verkligen smälter i munnen. Förutom att de är väldigt goda är de också både snabba och enkla att baka.

Tid: ca 2 timmar varav 1 timme jäsning
Mängd: 30 st
Ingredienser:
Fyllning:
- 100 g smör
- 3 msk strösocker
- 1,5 tsk vaniljsocker
Glasyr:
- 1 dl florsocker
- ca 0,5 msk vatten
Vegetariskt
Utrustning:
- ev. elvisp med vispar och degkrokar
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 7 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bulle (35 g): 140 kcal, 13 g kolhydrater, 9 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Går bra att frysa. Håller sig minst 3 månader.
️ Skrivet av
Hej! Såg att du fick frågan om torrjäst, läste även ditt svar. Torrjäst ska ju blandas med mjölet, sedan de andra ingredienserna. Utomlands finns ju ofta bara torrjäst att tillgå, men kanske värt att prova? Har du någon ny info om detta?
️ Skrivet av
Smaken och färgen utmärkt
️ Skrivet av
Hej det var ett tag jag bakade dessa otroligt goda lättbakade bullar. Jag undrar om det funkar att kalljäsa under natten för att underlätta morgondagen, och gärna en kommentar från någon som testat med saffran. Tack för många bra recept.
️ Skrivet av
Någon som testat att ha i saffran? Är inne på att testa vid nästa bakning. Återkommer med kommentarer om hur de blir då
️ Skrivet av
SÅÅÅÅ GODA OCH SÅÅÅ ENKLA!