webmaster
Jordgubbsbullar
Goda saftiga jordgubbsbullar - extra lyxiga bullar med jordgubbar! Perfekt att baka på sommaren när det är jordgubbssäsong.
Tid: ca 2 timmar, varav 45 minuters jobb
Mängd: ca 35 bullar
Ingredienser:
Bulldeg:
- 25 g jäst för söta degar
- 100 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 krm salt
- 0,75 dl strösocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
- 75 g smör
- 100 g mandelmassa
- eller 100 g kokosmassa
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk malen kardemumma
- 1 liter à 500 g jordgubbar
- 0,5 msk potatismjöl
Servering:
Vegetariskt
Utrustning:
- 35 st bullformar
- ev. elvisp
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 10-13 minuter med över- och undervärme
Serveringstips
Servera jordgubbsbullarna ljumna (upptining i mikron) och pudra därefter över lite florsocker.
Tips & tricks
Gör gärna dubbel sats.
Hållbarhet och förvaring
Bullar som inte äts upp samma dag rekommenderas att frysas in i plastpåsar. De håller sig ca 3 månader i frysen.
webmaster
Svar till
Namhfon
️ Skrivet av
Kul att du tyckte om dem och tack för att du skrev! :)
️ Skrivet av
Tack så mycket!! De blev jätte goda o jag hade för mycket jordgubbar i men det gör bullarna saftig så. Hade inte gjort degen själv men tack för recepten!!!
️ Skrivet av
Bakade dubbel sats och de blev jätte goda.
Nästa gång ska jag prova att ta mera mandelmassa i fyllningen, det är så gott!
Nästa gång ska jag prova att ta mera mandelmassa i fyllningen, det är så gott!
️ Skrivet av
Tack så mycket! :)
Jag tror jag ska baka domma någon gång =)
Jag tror jag ska baka domma någon gång =)
webmaster
️ Skrivet av
Svar till Linnea 13 år: Ja du kan ta kokosmassa istället (precis som det står i receptet).