| Tillbehör |

Kokosmassa

Kokosmassa är som mandelmassa - fast kokos istället för mandel. Riktigt gott och kan användas precis som mandelmassa.
kokosmassa
Kokosmassa är gott som fyllning i kakor, bullar och andra bakverk. Bra alternativ till mandelmassa som man mixar ihop på 5 minuter.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 100 g

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Mät upp kokosflingor och strösocker i en mixer.

    (Mängderna är inte jättenoga, men utgå från ungefär samma vikt av kokosflingor och strösocker.)

    socker och kokosflingor
    Socker och kokosflingor.
  2. Mixa så det blir finfördelat, ca 20 sekunder. (Det ska bli grynigt i pyttesmå bitar.)

    socker och kokosflingor mixat
    Socker och kokosflingor mixat.
  3. Tillsätt vattnet, lite i taget och mixa tills det blir som en smet, ganska fast men ska gå att forma.

    (Tänk på att vara försiktig med vattenmängden så det inte blir för mycket. Tillsätt droppvis när kokosmassan börjar få en bra konsistens.)

    Om du inte ska använda kokosmassan direkt - slå in den i aluminiumfolie och förslut i en plastpåse och förvara i kylskåp.

    mixad kokosmassa
    Mixad kokosmassa.

glödlampa Tips:

Mer info om kokosmassa.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. "Tina" kokosmassan till rumstemperatur genom att ta ut den ur kylen och låta den ligga framme i minst 30 minuter före den används. Detta behövs eftersom kokosmassan blir stenhård i kylen.

Kommentarer till Kokosmassa

Skriv en kommentar

person Svar till Matz penna Skrivet av Susanne
Jag har inte använt kokosmassan i recept på biskvier så jag vet inte om det beror på att kokosmassan har några andra kemiska egenskaper än mandelmassa när man blandar med äggvita. Det kan ju vara så. Testa gärna att googla på "kokosbiskvier" och se om du hittar något recept. Om du testar något som blir bra så tipsa gärna!
penna Skrivet av Matz
Vi försökte göra chokladbiskvier med botten gjord av kokosmassa, men det blev bara flarn. Flöt ut och blev platta. Kanske inte kokosmassan som var fel, men du kanske har något tips på hur man kan baka biskvier med kokosmassa istället för mandelmassa?