webmaster
| Efterrätter
| Glutenfritt
|
Äppelmaräng
Gammaldags äppelmaräng är både gott och enkelt att göra med äpplen, mandelmassa, äggvitor och socker. Perfekt att göra om du har några äggvitor över.
Tid: 1 timme varav 30 min i ugnen
6 portioner
Ingredienser:
- ca 15 g smör till formen
- ca 600 g (ca 4-8 st) äpplen
- ca 150 g mandelmassa
- 3 st äggvitor
- 6 msk strösocker
Serveringsförslag:
- ev. 3 dl vispgrädde
- ev. 6 portioner kanelglass
- ev. 6 portioner vaniljglass
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st pajform ca 20 cm i diameter
Ugn:
- 150 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (157 g): 247 kalorier, 38 g kolhydrater, 8 g fett, 4 g protein, 3 g fibrer
Serveringstips
Servera äppelmarängen nygräddad med t.ex. vispad grädde eller glass till.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven äppelmaräng håller sig i kylskåp och kan återvärmas i mikro på svag värme.
webmaster
Svar till
Filip
️ Skrivet av
Äpplen är ju väldigt olika stora, därför har jag angett vikt. Men det är inte jättenoga med den exakta mängden. Man kan ta lite som man tycker. Men jag lägger till antal också i receptet. Men bra att veta kan ju vara att medelstora äpplen som man köper i affären brukar väga 125-150 g. Däremot om man har eget äppelträd så kan ju äpplena vara väldigt små och väga kanske bara 50 g. Som du förstår blir det då stor skillnad i antalet.
️ Skrivet av
Tja, jag undrar om du skulle kunna vid äpplen också nämna hur många antal man ska ha. Blir lättare att veta.
️ Skrivet av
Gjort i lördags:) Super gott:) Både barn och vuxna älskade det!