
⭐ webmaster
Utrustning:
Smörj en pajform med en klick smör.
Skala äpplena och skär i mindre tunna bitar. Lägg dem i pajformen.
Riv mandelmassan och fördela över äppelbitarna.
(Jag brukar använda min mandelkvarn till att riva mandelmassan.)
Vispa äggvitorna och tillsätt strösockret, lite i taget under vispningen. Vispa till en blank och fin smet. Det ska gå att vända upp och ner på bunken utan att det åker ut.
Klicka ut och bred ut marängsmeten ovanpå äpplena och mandelmassan.
Grädda i mitten av ugnen i 150°C tills marängen fått guldaktig färg och äpplena är mjuka, ca 30 minuter. (Känn gärna med en provsticka på äpplena.)
Låt svalna några minuter eller till ljummet och servera med t.ex. vispad grädde, kanelglass eller vaniljglass.
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glutenfritt |