Kanelglass

Mycket god och enkel glass med kanel och vaniljsmak. Passar extra bra att servera till någon dessert med äpple i.
kanelglass
Kanelglass är god som den är eller att servera med till någon äppeldessert.
Timglas Tid: 15 minuter + tid för frysning (ca 25 min i glassmaskin eller 4 timmar i frysen)
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion : 357 kcal

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri vispgrädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en bunke och tillsätt florsocker, vaniljsocker och kanel.

    Vispa fluffigt (ca 20 sekunder med elvisp).

    ägg, florsocker, vaniljsocker, kanel i en bunke
    Ägg, florsocker, vaniljsocker, kanel i en bunke.
    ägg, socker, kanel vispat fluffigt
    Ägg, socker, kanel vispat fluffigt.
  2. Vispa grädden medelhårt (som om du skulle servera den till dessert).

    (Du behöver inte göra rent visparna mellan.)

    vispad grädde
    Vispad grädde.
  3. Tillsätt den vispade grädden till äggsmeten och blanda till en jämn smet.

    vispad grädde tillsatt
    Vispad grädde tillsatt.
    glass-smeten klar
    Glass-smeten klar.
  4. Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar. Därefter kan du antingen äta glassen direkt eller frysa in den och äta vid ett senare tillfälle.

    Utan glassmaskin: Häll smeten i burk med lock och ställ in i frysen. Rör gärna om en gång i halvtimmen de första 2 timmarna. Låt stå i frysen ca 4 timmar eller längre tid.

    Om du fryst in glassen, låt den stå framme ca 30 min i rumstemperatur innan servering så att den blir lite mjukare.

    kanelglassen i glassmaskin
    Kanelglassen i glassmaskin.
  5. Garnera gärna kanelglassen med kanelstång.

    Servera gärna kanelglassen till någon äppeldessert t.ex. knäckäppelpaj eller äppeltosca.

    kanelglass serverad
    Kanelglass serverad.

relaterade artiklar Läs gärna:

servera Serveringstips:

Servera gärna till dessert med äpplen eller annan frukt som passar bra ihop med kanel.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Glassen kan förvaras i frysen där den håller sig minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glass | Glutenfritt |

Kommentarer till Kanelglass

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info