Äppeltosca

Enkelt och jättegott recept på äppeltosca - äpplen med toscatäcke. Äpplena blir mjuka och väldigt goda ihop med det krispiga kolatäcket.
äppeltosca
Äppeltosca, varma mjuka äpplen under ett krispigt kolatäcke. Riktigt gott att servera med kanelglass, vaniljglass eller vispad grädde.
Timglas Tid: ca 35 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion : 267 kcal

Ingredienser:

Ev: Serveringsförslag:

Gör så här:

  1. Smält smöret. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt mandelspån, strösocker, vetemjöl och mjölk eller grädde. Låt detta stå (ej på spisen) under tiden du fixar äpplena.

    instruktion steg 1.1 äppeltosca
    instruktion steg 1.2 äppeltosca
  2. Skala äpplena och skär i mindre bitar eller äppelhalvor och lägg i en form.

    instruktion steg 2.1 äppeltosca
    instruktion steg 2.2 äppeltosca
  3. Rör om i toscasmeten och låt koka upp under omrörning på medelvärme och låt sedan sjuda ett par minuter tills smeten tjocknar.

    Klicka ut smeten över äpplena.

    instruktion steg 3.1 äppeltosca
    instruktion steg 3.2 äppeltosca
  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 20 minuter.

    instruktion steg 4 äppeltosca
  5. Ta ut äppeltoscan från ugnen och låt svalna en liten stund före servering.

    Servera med t.ex. kanelglass eller vispad grädde.

    instruktion steg 5 äppeltosca

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven äppeltosca kan förvaras i kylen där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer till Äppeltosca

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Christina
Gjorde detta recept till nyår. Hade så mycket äpplen kvar sen jul. Den var så underbart god. Hade vispad grädde till. Det lilla som blev kvar åt vi på Nyårsdagen. Värmde lite i ugnen och den var helt fantastiskt god dagen efter också. Tack snälla du för alla goda recept. Kram Christina
besökare Svar till Lotta penna Skrivet av Susanne
Kul att höra och tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Lotta
Underbart gott blev detta. Hade vanlig vaniljglass till den varma äppeltoscan och en blandning av kanel och socker i en liten skål bredvid om man ville strö på i efterhand. SUPER!!!

Se även dessa recept

| Efterrätter |