Äppelkladdkaka
Mycket god äppelkladdkaka som man enkelt vispar ihop smeten till i en kastrull, häller i en form och sedan trycker i äppelbitar i och därefter gräddas i ugn.

Tid: 35 min varav 25 min i ugnen
Mängd: 4-6 portioner
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 0,5 msk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 250-300 g äpplen
- 1 msk råsocker eller strösocker
- 0,5 msk kanel
Serveringsförslag:
- ev. 3 dl vispgrädde
- ev. 4-6 portioner vaniljsås
- ev. 4-6 portioner vaniljglass
- ev. 4-6 portioner kanelglass
Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
Vegetariskt
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (134 g): 366 kcal, 50 g kolhydrater, 16 g fett, 4 g protein, 2 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Äppelkladdkakan är godast nygräddad men håller sig minst 4 dagar i kylskåp.
️ Skrivet av
Suveränt god - den kommer vi att baka fler gånger! Hade ingen ljus sirap men provade med ljus brödsirap och det gick bra. Kakan blev bara godare när den fick stå i formen någon dag innan vi åt upp det sista! Tack för det utförliga receptet!
️ Skrivet av
Jättegod äppelkladdkaka! Tack för receptet!! Fast jag bytte ut vetemjölet mot lika mycket mortlat havregryn :-)
️ Skrivet av
Gott och lite annars. Tog hälften grahamsmjöl i vanlig ordning och pimpade grädden med en klick honung.
️ Skrivet av
Har bakat två gånger men blir inte bra, svårt att få den färdiggräddad trots förlängd gräddning.
️ Skrivet av
För en stund sen märkte jag också att det var glykossirap jag köpt och använt som ljus sirap! Jag har I alla fall inte märkt något :)