Kokosmassa

kokosmassa
Kokosmassa är som mandelmassa fast med kokos istället för mandel.

Alternativ till mandelmassa

Kokosmassa är väldigt likt mandelmassa, men istället för mandelsmak är det kokossmak. Mycket gott och kan användas som fyllning i kakor, bullar och pajer. Perfekt också som ersättning för mandelmassa för de som är allergiska mot mandel.

Kokosmassa består av kokosflingor och socker i lika delar. Köpt kokosmassa kan även innehålla tillsatser.

Kokosmassan slutade säljas av Odense (det enda märke jag sett som sålt kokosmassa) i Sverige 2010 men säljs fortfarande i Danmark. Den är därför numera svår att få tag på färdig men som tur är kan man göra den själv på mindre än 5 minuter, se recept nedan.

Recept på kokosmassa

Det är enkelt att göra kokosmassa själv och tar mindre än 5 minuter. Enkelt beskrivet tar man samma vikt av kokosflingor och strösocker och mixar. Sedan tillsätter man droppvis med vatten tills man får en bra konsistens. Här finns ett mer detaljerat recept på kokosmassa med bilder steg för steg.

Om man vill spara kokosmassan så kan man forma massan till en korv och slå in den i aluminiumfolie och försluta i en plastpåse och sedan förvara i kylskåp.

"Tina" kokosmassan till rumstemperatur genom att ta ut den ur kylen och låta den ligga framme i minst 30 minuter före den används. Detta behövs eftersom kokosmassan blir stenhård i kylen.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kokosmassa.

Energi: 525 kcal

Tips och info

Hållbarhet och förvaring:

Hemgjord kokosmassa förvaras i kylskåp.

Ersätt med:

mandelmassa

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest