Kokosolja

kokosolja
Kallpressad kokosolja, ekologisk.

Kokosolja är tillverkad av kallpressade kokosnötter.

Kokosolja är nyttigt, innehåller den viktiga fettsyran laurinsyra. Förväxla inte kokosolja med kokosfett som inte alls är särskilt nyttigt.

Använd kokosolja till matlagning, bakning och när du steker istället för smör eller olja.

Kokosoljan är fast i rumstemperatur men blir flytande vid uppvärmning.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kokosolja.

Energi: 888 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 0 g
Fett: 100 g

Tips och info

Engelskt namn:

coconut oil

Finns i affären:

Bland hälsoprodukter. Kan även finnas på andra ställen.

GI tips:

Kokosolja innehåller inga kolhydrater, endast fett och har därför GI = 0.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara svalt och mörkt. Håller sig ca 2 år.

Pris:

ca 40 kr för 225 ml

Näringsvärdestips:

Innehåller 100% fett, varav mättat 89%.

Ersätt med:

Annat fett som smör eller olja.

Vad väger kokosolja?

Måttomvandla kokosolja mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Alexei J Larramendi Oliver
Hej,

Jag brukar läsa dina recept vilka jag tycker att de är fantastiska och jätte goda dock har jag en kommentar som skulle vilja debatera med dig via email. Det är ju så att jag läste stycke där du säger att "förvläxla inte kokosolja med kokosfett, de är inte samma sak" dock samtidig läste jag på köket.se det här avsnitt. Kan du förklara mer det till mig eller om de har fel, etc. avsnittet lider så här:
7. Bra i matlagning
Kokosolja och kokosfett är samma sak. Oljan produceras i varma länder, därav dess flytande form. I Sverige säljs den på burk och är fast. Då kokosoljan innehåller mycket mättade fettsyror håller den bra i varma temperaturer och passar perfekt till matlagning och bak, då den inte oxiderar förrän vid 180 grader. Den passar därför bättre än andra vegetabiliska oljor som kan utveckla farliga ämnen vid för höga temperaturer.
Svar till Kari Fredriksson Skrivet av Susanne
Nej det är inget fel, det betyder bara att det är över ca 24°C varmt. Precis som att vatten blir is vid 0°C så växlar kokosolja mellan flytande och fast form vid ca 24°C.
Skrivet av Kari Fredriksson
Hej
Om min kokosolja blir flytande i skafferiet har den blivit dålig då?
Hälsningar Kari

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Matfett |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest